СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 90 896
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Cydonia, посочените в план-приема трети и четвърти профил във 2АЕГ нямат никакво значение. В 10-ти клас децата си избират профилите. Не знам защо продължават да ги пишат.

# 226
  • София
Ама това сигурно ли е, че ще бъде така и след три години. Според мен е много по-вероятно тези профили да ги има като избор, отколкото точно тези да ги няма в 11-12 клас. А дали ще има и други - зависи от много неща.

# 227
  • София
Трябва ли да има минимален брой деца за даден профил? В някои учебни планове пише, че профилите се провеждат в сборни групи. Ако за даден профил се запишат 3-4 деца ще се провежда ли обучение по този профил?

# 228
  • Варна
Rouzi, зависи от училището. Тук във Варна тази година е имало такива случаи сред десети клас - в дадено училище да има малко желаещи за определен профил и да няма такъв. Пак тук не ги пишат профилите, т.е. в ЕГ приемат да речем 4 класа с профил НЕ и АЕ, без да уточняват другите предмети, както беше преди 2 години.

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 06:34 от Up!

# 229
Трябва да има учител, желаещи деца и желание на училището да го предлага този профил (предполагам е свързано и с хорариумите на учителите) - с две думи за след 3 години е божа работа за 3. и 4. профил.

# 230
  • София
Трябва ли да има минимален брой деца за даден профил?
Да, трябва. Няма как групата да е под 12 деца. А ако е под 18 все пак е възможно, но училището си я дофинансира.
Синът ми искаше профил ИТ и му отказаха заради малко деца.

# 231
  • Сф
Аз баловете ги знам горе долу. Вашите не помнят ли какво са отговаряли ? Ние веднага на деня сметнахме грубо около колко се въртим и съпоставяме с миналогодишните. Тъкмо ми напомнихте да донаредя таблицата. Ексел съм си отворила и си местя, оцветявам като лудите. Обаче ми се е свил стомаха. Голям проблем при нас със срочните. Още не са оформени ,изпитват, пускат си тестовете и за капак някои изкукуригаха и занижават. Не ми се пише направо..Моите нерви не издържат, не знам за детето. Вчера беше разбито! По химия изкукурига госпожата, нещо е лабилна и си го изкара на децата , масово остави 3 Ки на децата за срока . За капак моята видяла катастрофа, някакъв човек паднал с Ел тротинетка, лежал да чака БП, те са седели с него и други по- големи. Това на една уличка квартална, та някакъв пиян с мотор , рокер , щял да мине през човека с мръсна газ. Щели да го бият.Моята си затворила очите. Вика, много страшно беше. Линейката дошла след 40 Мин. В центъра на Сф.
Вечерта към 10.
И не влизам тук много,че направо съм отчаяна от тая седмица .Матурите ми се видяха песен..
Стискам палци на вашите деца! Още малко остана!

# 232
Тази статистика ми е такава мъгла на мен. И аз уж следях миналогодишната тема, но съм изпуснала тази част. И на мен на теория ми е ясно, но днес седнах да наредя желанията и какво се оказа. Първите 4 са ясни - Испанската. После? Детето каза 2ра английска, почвам да пиша, обаче се оказа, че АЕ+ИЕ има само паралелки с География или История- тя искала с Биология, е да ама няма. Такава има само с Немски втори език, не иска. Има ли мамо с математика, но да не е немски? Има мамо, ама е с руски. Добре. После уж ще пишем 22ро. Тук пак се появява освен ИЕ+АЕ и паралелка с Природни науки. Ще се чудим дали иска да я пише или не. После аз предлагам, като е съгласна да учи за първи Английски да пишем 32ро имат с втори ИЕ имат и Природни науки. Ама реално ако я пишем след 22ро се обезсмисля, защото е с по-висок бал. Пак имам въпросителна. После минавам надолу, 1во, 30то, 127мо?, 7мо-пак с английски първо език? Честно ви казвам такава каша надрасках. Изписах 5 страници да пренареждам, да пиша баловете отстрани (най-ниските от второ класиране миналата година). Свят ми се зави. Да не говорим, че някакви сметки без кръчмар, щото балът не е излязал. Но както казахме, каквото и да излезе, ще пишем и с високи и с ниски. Толкова от моето объркване. Дано не обърках и вас. Ако изобщо някой ми изчете брътвежа.
В 1АЕГ в София има паралелки с АЕ и втори език испански, немски, френски. След 10 клас се избира профил, като има възможност за биология и химия. Не съм сигурна дали тези ПП вървят в комплект или има възможност например и за биология и математика. ПП са в сборни групи и всеки посещава предметите, които е избрал, няма промяна/прегрупиране на класове.

# 233
Добро утро, момичета.
Знаете ли дали бележката от личната има срок на валидност?  Чудя се кога да я взема- имам възможност този петък на 24 юни....

# 234
Бокси, съгласна съм да дам, стига да заслужават. Съгласна съм със мнението на Стон. Всичко трябва да е според заслугите. Но и за нашия район това все пак си е доста голяма сума, дори и да се раздели на две.

Cydonia, добре че не си припаднала, а си стигнала само до виене на свят, дръж се момиче.

Пюрче, ама честно таз е изперкала, и туй дето е станало, хич не е приятна гледка за деца. А на такива като този моторист, трябва да им отнемат книжките. Не живеем в джунглата я.

Елфче, до колкото аз разбрах, май един месец важала.

# 235
  • София
И при нас още изпитват,вчера имаха и контролно по МАТ ,още по нищо няма срочна оценка.

Аз нямам никаква представа за оценките от НВО.Как да го сметна този БЕЛ,като не знам колко точки ще има на теза и преразказ, а те са 41т общо  .Теста му е ок иначе.

# 236
  • Пловдив
Аз пак ще върна темата на професионалните гимназии. Може ли мамите с по-големи деца-11 или 12 клас ,да ми посочат университет в чужбина, който е отказал разглеждане на документи/прием на деца от професионални гимназии.
Тези дни ми е натоварено в работа, но снощи отворих сайтовете на няколко английски университета. Навсякъде пише диплома за средно образование. Отворих и в Холандия-само един беше обявил академик стрийм. Ако някой има конкретна информация, моля да сподели.

# 237
  • София
Cydonia, точно така се редят паралелките, ама без да те инетресува дали балът на по-предното ти желание е по-нисък от по-задно. Баловете те интересуват до толкова, че да имаш достатъчно изброени паралелки с по-нисък от вашия бал, за да е сигурен приемът, както е казала Санака. И то със запас. Аз това го правя в ексел, обаче, че ми е по-лесно да местя редчетата. Пробвах да пиша в нова графа "поредност" и после сортирам по нея, но забравям докъде съм стигнала Joy та пак с разместване. Ама то ще е до последно.
При нас събирахме пари за класната, но тя е страхотен човек и напълно заслужава. Ще ѝ "подарим" гифт-карта със сумата, която се е събрала. Събирахме пари и за почерпка в някаква пицария - обаче, 30лв/дете за пица и сокче ми се струва по-безумно от 25лв/човек за класната. И 28лв/човек за някакъв албум, като класната отново беше ангажирана 4-5 часа в почивен ден с великите снимки.
В петък ще ходят да танцуват някъдеси (нали е хореографска паралелка). Голям рев, голямо тръшкане беше, последният ѝ концерт с класа, искала да ходи. А мислих да я освободя от училище, за да учи по история за изпита в събота. Сега ще се върне в 5-6 след обяд (както са написали в декларацията) и не знам колко ще преговори в оставащото време. Тоя изпит става все по-голям мираж, ама да се яви, там, да види колко труд е трябвало да положи, ако е искала да постигне, каквото си е наумила.

# 238
Кажете сега: като редите желанията, гледате ли първо да изредите всички паралелки от най-желаната гимназия, и после да минете на следващата, или си редите желанията по паралелки като смесвате гимназиите, т.е. всички паралелки с най-желания немски (примерно) по всички гимназии, и после всички паралелки с на второ място желания английски (пак примерно)? Щото почнах да се обърквам със съветите тук - в предната тема се написа, че прекласирането се случвало в едно у-ще (?!), което пазело места, пък това хич не ми звучи нормално.

# 239
Никой нищо не пази. Просто в най-лошия случай прекласират ученика на мястото от първо класиране, ако не се придвижи нагоре по списъка с желания.
Заявлението за второ класиране се подава в училището, в което си приет на първо.
Не е проблем да се редуват паралелки от различни училища.

Общи условия

Активация на акаунт