СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 91 490
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
При нас на 4 юли, тържествено 🙂

# 271
При нас не знам кога.
За сметка на това съм бясна. Най накрая таз да вземе проекта на кокончето, беше казала проект + предмет който има ще му пиша 6, сега какво, на мойто писала 5, за капак им проверявала тетрадките, и тук оценка 4, и за да кипне манджата и тест им дала. Сега ще чакат да ги провери, за да разберат колко ще имат. Тотални изперкали кукувци. Гърч до последен дъх.
Да живее бг образованието.

# 272
  • Пловдив
Тони, във всяка държава има някакъв проблем. Не сме стигнали до този етап, за да го мисля. За мен е важно тя да има шанс, ако реши да учи извън страната.
В този ред на мисли никъде в Пловдив не видях гимназия, която да предлага физика. Значи тези деца са тотално ощетени. От тази година май ще има в МГ,но тези които завършван сега и в следващите години.... Има нещо сбъркано.

# 273
  • Пловдив
Renydent тъкмо го коментирам в дванадесоткласната

# 274
Побъркаха децата. Моя в деня след НВО математика имаше  тест и изходно ниво. На изходното ниво по биология е изкарал 3 при положение, че предметът му върви и има четири 6-ци за срока. Просто е бил в състояние на тотална неадекватност. Вчера пак имаха две контролни...имам усещането, че зорлян искат да им развалят успеха в края на годината.

# 275
И при нас по биологиеюя  така стана. Правихме презентация 5 часа, защото обещала 6-ца на детето и му писала 5-ца (и на нем, нали😁) Хем мойта казала на г-жата, че ще кандисатства в паралелка с оценка и по биология...Нямам  думи просто;ю! Има още 1-2 часа и ще видим дали ще я изпитва и какво ще реши...

Аз да питам едно тъпо въпросТче:
За Варна, с бал около 380 +/- 10т., колко на брой желания да си намислим😄! Стигнахме до 8 и другите ще ги мъчим някакси!

П.П. Нещо съм объркала цитата! Исках да друг да добавя, затива го изтрих!😊

# 276
С физиката е така, да, има я на малко места. В ПМГ Шумен едната математическа паралелка беше точно с физика. Познато дете отиде да учи там точно заради физиката. Преди две години, когато кандидатстваше големият, премахнаха физиката и паралелката стана с информатика. И сега малкият би предпочел паралелка с математика и физика, вместо математика и информатика, ама няма. Не знам какъв е проблемът. Може би комплексен, липса на достатъчно желаещи и липса на учители най-вече. То не че учителите по информатика не са масово тотал щета. Явно и звучи по-престижно - информатика - нали всички са луднали по компютрите. А за мен, е много по-оправдано да се учи физика. Това е фундаментална дисциплина и е необходима след това за всички технически специалности. Плюс това и след 5, и след 20 години, законите на механиката и термодинамиката, на електроенергията, ще са си все същите, нещо, което изобщо не е в сила с програмните езици и компютърните технологии, където всичко се развива и променя с бясна скорост.

# 277
  • Пловдив
Здравейте.
Искам да ви кажа, че ви следя от около месец, стискам палци на децата и се вълнувам с вас. Догодина ще е мой ред да треперя в очакване.

Искам само нещо да попитам. Не е ли най-правилно да се подредят желанията САМО и единствено в ред, в който детето ги иска? Тоест, да не се обременяваме със статистики, възможни балове и т.н.? И след подредбата вече да си правим бакалските сметки дали ще стигне балът, да гадаем къде може да се озове след всяко класиране и т.н.
Имам чувството, че толкова се самозабравяме с това изчисление на бал, все едно е нещо срамно да пишеш "елитно" училище, за което по сметки няма шанс детето, преди "неелитно". Или, пък, е много важно точно по кое желание ще приемат детето. Нали само ние ще си го видим в системата, че е по 43то желание Wink

# 278
При подредбата на желания гледайте първите 2 профила: в ЕГ това са 1 и 2 чужд език, а в ПМГ - точните и природни науки.  3 и 4 профили се избират навсякъде в 10 клас.  За София има ЕГ, в които предметите са групирани от самото училище (НЕГ, 73, 2АЕГ) и други, в които не са групирани (1АЕГ, френската, испанската).  При втория вариант има по-голям шанс за избор на 3 и 4 профил от учениците. Особено важно е да се избере правилно и втория език, защото не може да се сменя по-късно в 10 клас, а се изучава с 5 часа седмично в 11 и 12 клас и оценката влиза в дипломата.  Там, където отсега са заложили 3 и 4 профил, не го отразявайте изобщо - това е само на хартия и се променя в 10 клас.  И да - прогнозата на Санака е с точност до 0,5 Astonished - не знам как го прави, но е факир.  Успех в избора на всички и най-вече на моя племенник!

# 279
  • София
Това са профилите, които 2АЕГ е предложила на сегашните десетокласници:
1.Математика и Физика
2. Математика и География
3. Математика и Информационни технологии
4. БЕЛ и История
5. География и История
6. Биология и Химия

Има профили за всякакви интереси, според мен. Те също са приети в паралелки с определни в план-приема 3-ти и 4-ти профил, но това не ги ограничава да си направят избора сега.

# 280
  • Варна
И при нас по биологиеюя  така стана. Правихме презентация 5 часа, защото обещала 6-ца на детето и му писала 5-ца (и на нем, нали😁) Хем мойта казала на г-жата, че ще кандисатства в паралелка с оценка и по биология...Нямам  думи просто;ю! Има още 1-2 часа и ще видим дали ще я изпитва и какво ще реши...

Аз да питам едно тъпо въпросТче:
За Варна, с бал около 380 +/- 10т., колко на брой желания да си намислим😄! Стигнахме до 8 и другите ще ги мъчим някакси!

П.П. Нещо съм объркала цитата! Исках да друг да добавя, затива го изтрих!😊
За Варна, точно 380-400 вероятно ще са Руското, Пета ФЕ, може да закачи и 4та, Търговска, компютърното..ако напишете само 8, рискувате според мен. Напишете си всички ЕГ преди това, подредете ги все пак по някакви желания на детето, и след това другите надолу.

# 281
  • София
Кога трябва да им дадат удостоверенията за завършено основно образование?
При нас е предвидено за 01.07 в 18.30 часа.

# 282
  • Русе
При подредбата на желания гледайте първите 2 профила: в ЕГ това са 1 и 2 чужд език, а в ПМГ - точните и природни науки.  3 и 4 профили се избират навсякъде в 10 клас.  За София има ЕГ, в които предметите са групирани от самото училище (НЕГ, 73, 2АЕГ) и други, в които не са групирани (1АЕГ, френската, испанската).  При втория вариант има по-голям шанс за избор на 3 и 4 профил от учениците. Особено важно е да се избере правилно и втория език, защото не може да се сменя по-късно в 10 клас, а се изучава с 5 часа седмично в 11 и 12 клас и оценката влиза в дипломата.  Там, където отсега са заложили 3 и 4 профил, не го отразявайте изобщо - това е само на хартия и се променя в 10 клас.  И да - прогнозата на Санака е с точност до 0,5 Astonished - не знам как го прави, но е факир.  Успех в избора на всички и най-вече на моя племенник!

Какво е "прогнозата на Санака"?
Заинтригувахте ме.

# 283

За Варна, точно 380-400 вероятно ще са Руското, Пета ФЕ, може да закачи и 4та, Търговска, компютърното..ако напишете само 8, рискувате според мен. Напишете си всички ЕГ преди това, подредете ги все пак по някакви желания на детето, и след това другите надолу.
[/quote]

Да, ще запишем, но до колко примермо, 15-16 или нагоре?
Целим се в 4-та или поне в 3-та гимназия, но...

# 284
  • при моите любими
Това са профилите, които 2АЕГ е предложила на сегашните десетокласници:
1.Математика и Физика
2. Математика и География
3. Математика и Информационни технологии
4. БЕЛ и История
5. География и История
6. Биология и Химия

Има профили за всякакви интереси, според мен. Те също са приети в паралелки с определни в план-приема 3-ти и 4-ти профил, но това не ги ограничава да си направят избора сега.

Благодаря ти Санака, ще пишем тогава всички паралели с втори испански. И с нетърпение ще очаквам прогнозата ти за баловете. Със сигурност това ще ми определи подредбата. Просто в момента проучвам всички варианти с по-ниски и по-високи балове, които попадат в желаните от нас езици. Нещо много бавно ми тече времето до другия вторник.

Общи условия

Активация на акаунт