СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 91 474
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ще го приемат по най-предното желание, за което му стига бала. Дори и да му стига с 0,0002т. /образно казано/.

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 21:43 от sanaka

# 331
Ще си позволя да цитирам част от собственото си мнение, публикувано няколко страници по-назад.
Няма как ученик с по-нисък бал да измести такъв с по-висок само защото е писал дадена паралелка на по-предно място. Системата има грижата да ви класира на най-високото възможно желание, за което балът е достатъчен.

# 332
  • Пловдив
Дидева, личен въпрос, но би ли споделила хапчетата? Имам нужда от тях.

# 333
Не е толкова лесно, колкото може би изглежда отстрани. И ако всеки родител се вълнува основно за своето дете, повярвай ми, аз имам десетки такива вълнения. Чета много от наборните теми в тези подфорум. Познавам виртуално много деца от прочетеното. Раста с тях. Преминавам от клас в клас. Получавам удостоверение за завършен начален етап. Понякога ме приемат в пети клас на МГ, друг път - не. После завършвам основно образование. Подготвям се за НВО, явявам се. Първо, второ, трето, а някой път и следващо класиране. Приемат ме по първо желание или по двайсето. Уча езици, решавам задачи, чертая контурни карти, очаквам стипендия. После идва десети клас. Пак НВО. Избирам профили. Подготвям се за ДЗИ. Вълнувам се за дипломата. Кандидатствам във ВУЗ. И така вече...Всъщност кой ги брои годините. Simple Smile

# 334
  • Пловдив
То ако е лесно няма да ти искам рецептата. Ама това търпение е завидно.

# 335
Здравейте, в профила на детето ми освен редчетата за нво бел и мат са се появили и редчета за състезанията в нпмг. Срещу всяко пише: Оценките не са обявени. Обаче, моето дете е участвало и в олимпиади по химия и физика. А такива не присъстват в профила. Моля, напишете, ако имате дете, явило се и на олимпиадите на областен кръг, обявено ли е в профила на детето ви?

# 336
От информационния файл на РУО-София.
Цялата необходима информация относно оценки, в т.ч. и от олимпиади и състезания, ще бъде отразена по служебен път преди да се пристъпи към балообразуване и класиране. Поради огромния обем информацията се прехвърля поетапно и е възможно все още да не е видима в момента на попълване на заявление за участие в първи етап на класиране. Това не е пречка за попълване и подаване на заявление.
Един от най-често задаваните въпроси в темата след получаване на свидетелствата за основно образование е: А на вас появиха ли ви се оценките в профила?
Няма основание за притеснение. Ще ги въведат.

# 337
  • София
stefi2005, а резултатите на детето над 60% от максималната оценка ли са? Защото само такива резултати участват в балообразуването за прием в НПМГ.

# 338
stefi2005, а резултатите на детето над 60% от максималната оценка ли са? Защото само такива резултати участват в балообразуването за прием в НПМГ.
Да, над 60 процента са. Ясно е, че не са въведени самите оценки, но ме притеснява, че няма индикация, че детето се е явило на олимпиадите. Ако някой има явило се дете на олимпиадите, ще бъда благодарна да сподели в техния профил дали това е отразено към този момент.

# 339
  • в очите на дъщеря ми
То ако е лесно няма да ти искам рецептата. Ама това търпение е завидно.
Ехеее, аз нервите Дидеви, отдавна съм ги признала и медал съм определила🤣🤣

# 340
  • София
Мислите ли, че БЕЛ са вече проверени и оценени? Всъщност МАТ би следвало по-бързо да се проверяват и може би заедно ще приключат и с двата предмета. Thinking

# 341
  • Майничка
Не, не са. Колегите по мат и бел още работят, и проверителите за 7, и за 10 клас.

# 342
Нашата класна е проверител и ще отсъства до утре включително.

# 343
  • София
Ако някой има явило се дете на олимпиадите, ще бъда благодарна да сподели в техния профил дали това е отразено към този момент.

Моето дете има шест оценки, които трябва да му бъдат вписани. Три от олимпиади и три от състезанието. Към момента в профила чу е индикирано само за състезанието по физика от “Чакалов”, като точките не се виждат. Трите олимпиади и другите два модула ги няма изобщо.

Официално искам да благодаря на Дидева за огромното търпение и огромното сърце.
(Аз съм само една от тези, които се грижат да не й е скучно)

# 344
Не, не са. Колегите по мат и бел още работят, и проверителите за 7, и за 10 клас.
А по колко проверители гледат една работа, има ли арбитраж при сериозни разминавания в оценките, ако са по двама?

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 08:40 от Partizanka

Общи условия

Активация на акаунт