СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 90 579
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 90
  • София
НГДЕК гимназията не е ли някъде около Лъвов мост?

# 91
  • София
Изчетох. За 2 дни сте изписали сума и страници и сте дискутирали доста интересни неща.
Ходих днес до ул "Баба" № 16, да видя къде и какво е и да засека време за пътуване. 35-40 мин общо- от станция Сердика до Сливница 20 мин чисто пътуване, без чакането и 10 мин бърз ход от станцията към училището.
Кварталът ми е напълно непознат. Твърде рустикален. На поляната пред главния вход на училището недвусмислени остатъци, доказващи пребиваването на кон в неотдавнашен момент. Каозаха, че на входа ще има списъци с входящите номера и разпределението по стаи за изпита. Да носим документ за самоличност, желателно- черни химикалки. Не било задължително чак да са черни, ама силно препоръчително. Било достатъчно да знаем входящия номер, по него и по списъците ще се оправим. Искат ги желателно ок 1 час преди началото на изпита, минимум 30 мин.
Мойто не ходи и тази седмица на училище. Ако не извинят отсъствията, ще пиша нещо не съвсем истинско на една бележка и така ще пробваме.
А, че ти от Младост 4 до там, още отпреди изпита по история ме отказа, то детето ще пътува 2 часа 😄 Моят ще се яви, колкото да се е пробвал, но вече не му се чете и с темата ще го видя какви ще ги сътвори 😄Но наистина май далечко ще ни дойде. А някой има ли инфо за НТБГ и за НФСГ, как е обучението?

Модерно предградие, където е НГДЕК,  е доста "тъмен" район. Не е до Лъвов мост, а след кв. Захарна фабрика.
Поправям се, има 2 сгради, едната май наистина е до Лъвов мост, а другата е в Модерно предградие.

Иначе за НТБГ, паралелката със счетоводство и руски са ми много добри отзивите. Познато дете сега е в осми клас там. Учат много и имало дисциплина, за разлика от 127-мо, където е сестричката на детето в НТБГ, там е обратно.

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 22:12 от denizara

# 92
Балът на паралелка Геодезия в София се образува от: 1път НВО по БЕЛ + 3пъти НВО по матем. + 1път Физика от дипломата + 1път Изобразително от дипломата

# 93
  • Варна
В петък в училище са били 10 деца, не знам защо не ги пускат тези родители. Нашият седмокласник снощи имаше концерт, разходихме се до Пловдив и се зареди с много емоции.
Утре, обаче, трябва да прави класно по БЕЛ Simple Smile Тъй като преди 2 седмици, когато беше класното, той беше сополив и се подготвяше за концерт, остана вкъщи да се лекува, класни много, концерт - един път в живота. Госпожата по БЕЛ му обеща утре да прави класно, защото няма как да не е правил. Досега има само 6 по БЕЛ.
За стипендиите всяко училище решава самостоятелно, в зависимост от броя отличници. В 4та ЕГ Варна в осми клас първи срок взимат успеха от 7клас, поне преди преди 2 години беше така, като тогава за 6 беше 50 лв, от 6 надолу до 5,50 намаляващи суми, но не помня точно колко. В Първа ЕГ за 8 клас взимаха оценките от НВО и така стипендии имаше само за изключително висок резултат, като бяха единици деца във випуска. От втори срок нататък се взима успехът от предходния срок.
И един виц от ФБ:
" - Как да ядосаш филолог с една дума?
 - Незнам"

# 94
  • София
Можем ли от някъде да намерим изходни по физика с отговори, момичета? Учителката е решила, че точно нейният предмет е с най-голяма тежест и ги мотае из целия годишен материал.😳😳😳

Тук има тестове за изходни нива по физика и не само
https://www.prosveta.bg/trenirovchni-testove/trenirovchni-testov … -nivo-za-5-7-klas

# 95
Едната сграда на НГДЕК е на Женския пазар, но тя е в лошо състояние и ако изобщо учат там, малките класове ще са последни.

# 96
  • София
Благодаря за темичката Flowers Bouquet
Много бързо пишете,едвам изчетох.При нас започнаха с оформянето.Има вече 5 годишни оценки.Г-жата по история написа оценка за участие за петък,пък нашата си почиваше вкъщи.Утре госпожата по ИИ искала децата при нея в стаята да ги оформя.то много важен предмет,че без тях няма как да напише оценки.Както казват всеки луд с номера си.

# 97
Едната сграда на НГДЕК е на Женския пазар, но тя е в лошо състояние и ако изобщо учат там, малките класове ще са последни.

Рано или късно обаче ще учат там. Районът не ми се вижда безопасен.

# 98
Казаха, че до 10 клас учат на пазара на Лъвов мост, големите класове в Модерно предградие. Новата сграда е хубава, за старата не знам. Определено не е на много хубаво място, да.
Тони, то не е енергия, то е опит да избягаш от нещо в правене на друго нещо. И не помага. Благодаря за подкрепата. Тепърва ще става каквото ще става.

# 99
  • София

Кой от двата района, този на основната сграда или на Женския пазар? Мен повече ме притеснява май този на ул. Баба.

# 100
Днес, в топъл, слънчев ден изглеждаше поносимо ул "баба". Къщи, по-стари, по-нови, с дворове, тук там малки блокчета, пространство между сградите, предполагаеми коне, с предполагаемите им собственици.... Прилича на провинциално населено място. По сливница има работилници, магазини, мяркат се хора.
Учели само първа смяна и то не от 7,30, а от по-късно. Т.е вечерно прибиране нямало да има.

# 101

Това е все пак въпрос на лична преценка и/или предразсъдъци. Живея съвсем наблизо и ми се струва по-безопасен от повечето квартали.
Въпросът с това коя сграда ще се използва и къде ще учат рано или късно е сложен онтологичен казус, който не ми се вярва скоро да намери решение Simple Smile

Да, НГДЕК учат само първа смяна.

# 102
  • София
Ако някой се интересува от 2 АЕГ, публикували са, че всички паралелки са с хромбуук. Което мен май ме поотказва, предпочитаме учебници, а не да се кьорави нон стоп на малък екран.

Нещо не мога да кача линка през телефона, за съжаление.

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 22:47 от denizara

# 103
  • София
Според мен никой няма да спре желаещите деца да си ползват класически учебник.

# 104
Не са СТЕМ паралелки. Хромбуците са свързани с модела 1:1. СТЕМ е нещо съвсем различно и не включва профил Чужди езици.

Общи условия

Активация на акаунт