СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 90 672
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Не са СТЕМ паралелки. Хромбуците са свързани с модела 1:1. СТЕМ е нещо съвсем различно и не включва профил Чужди езици.
Сега попрочетох за този модел 1:1 с хромбук и мисля, че децата ще го предпочетат пред модела “old school”🙂

# 106
Аз харесвам такива неща. Нещо по-разчупено. 1:1, обърната класна стая...За съжаление в момента здраво сме се хванали за седми септември, ваканцията и новите дати за НВО в десети клас.

# 107
Привет!

Благодарности и от мен за новата тема!
Нашата програма в училище много ми харесва за тази седмица - днес приключили с Историята, по английски и география е оформен, предполагам и по всичко друго, но още чакам да видя оценките в електронния дневник. В сряда ще ги водят на пикник с барбекю на Витоша, в четвъртък на басейн. 😉 Радвам се, че им осигуриха и разпускане след целия зор.
И вкъщи се опитваме да се разболяваме. Поне седмокласникът държи фронта, но каката се разкисна по средата на файнълите, а тази вечер тригодишното от нищото вдигна висока температура и почна да кашля. Аз самата също не бях много добре днес, но много бързо ми мина всичко като видях колко показва термометърът при малкото. За капак мъжът ми със стомашно неразположение. Няма вече водене по уроци и курсове и се разкиснахме 😀

За протокола в АК дъщеря ми получава 23лв. стипендия. Не е много, но са си нейни и сама си ги е заслужила.

Лека и спокойна нощ на всички!

# 108
Здравейте,
В 1 АЕГ и 2 АЕГ, 91 НЕГ на смени ли се учи?

# 109
  • София
В 91 НЕГ са на смени.

# 110
И в трите училища са на смени

# 111
Добро утро.
Дидева спомена за началото на уч. година и ваканцията. В крайна сметка има ли решение по въпроса, или все още умуват. Дано да не се случи, че тогава хептен ще навлезнем във въртележката и децата най - много ще го отнесат.
Другото което ме подсетихте е за смените, и за тях говореха, че трябва да отпаднат и всички дружно да ходят само в една смяна. Има ли някакъв шанс това да се случи, още от тази година есента, или ще трябва да се чака докато и това го измъдрят. Тотално ни омотаха, 1 - во с почването на годината, 2 - ро със смените, 3 - с изпитите за 7 - мо класниците след нас и на 4 - ро но не на последно място на 12 - то класниците и техните приеме в училищата. С една дума голямо мазало.

# 112
  • София
Mental, да оздравявате в къщи и най-вече малкият дребчо. А за мама, много ясно, няма време за боледуване. Hug
Нещо много дечица пак са болнави, аман вече! Дано бързо и безпроблемно да минава при всички!
Силно се надявам нас да не ни застигне, защото съм организирала малко моренце от четвъртък. Ще чакаме резултатите в по приятна обстановка, че и да се разсеем и поразпуснем, това очакване ме побърква !
Вчера са му казали оценката и по химия , госпожата е била благосклонна и е в негова полза.  Вече го считам за оформен по всичко, без руски, ИИ и физическо (трудно се преборва с нормативите и най-вече с мед.топка, нали е клечо) . За сега в дневника е оформен само по биология.

За училищата, чета мнения, но още и той не се е ориентирал съвсем, искал програмиране, а не езикова, макар че според мен езиците му вървят.

Тони, аз тези "вълнения " ги пропускам покрай ушите си. В образованието ни всяко ново правителство прави промени. Лошото е, че напоследък се сменят по често и съответно промените или намеренията за такива зачестяват.

# 113
  • Mars Hotel
някой има ли инфо за НТБГ и за НФСГ, как е обучението?
За НТБГ нямам, но близко дете е в НФСГ в паралелка с френски и е много разочаровано от преподавателите. Сега е в 10 клас и ще се мести в друго училище. Разбира се, това е информация от един човек само.

# 114
  • София
.
Разбрах, че има вероятност резултатите да бъдат публикувани в неделя. Поправям: Резултатите по НВО български може да се публикуват в неделя.

Откъде имате тази информация и дали не е само "кьорфишек" ?

# 115
Не са СТЕМ паралелки. Хромбуците са свързани с модела 1:1. СТЕМ е нещо съвсем различно и не включва профил Чужди езици.

Може ли разяснение какво представлява модела 1:1

# 116
# 117
  • София
.
Разбрах, че има вероятност резултатите да бъдат публикувани в неделя. Поправям: Резултатите по НВО български може да се публикуват в неделя.

Откъде имате тази информация и дали не е само "кьорфишек" ?
Според мен това е информация от проверяващ преподавател/представител на комисия. Но между проверка на изпитните работи и излизане на оценките и общия бал си има технологично време (предполагам), а и става въпрос за учениците от цяла България. Историята не познава представяне на резултатите по-рано от крайния срок и то пък с цели два дни ....  поне за  последните 3 години . Така че, търпениееее Joy

# 118
На мен ми звучи прекалено “облачно” това 1:1, но пък не съм високотехнологична….  

За НТБГ да споделя: мненията са много добри, но все пак си преценете дали на децата ще им се учат специални предмети, свързани с  професия още от 10 клас: счетоводство, банково дело, електронна търговия, икономическа информатика и др.  Статутът на гимназията е “професионална” и приемът в някои от чуждите унита е невъзможен, не и в приложните университети, които са с практическа насоченост.

# 119
Другото което ме подсетихте е за смените, и за тях говореха, че трябва да отпаднат и всички дружно да ходят само в една смяна. Има ли някакъв шанс това да се случи, още от тази година есента, или ще трябва да се чака докато и това го измъдрят.
Няма как да отпаднат смените, тъй като има много ученици и малко училища и учители и се налага едните да учат сутрин другите след обяд. Изключения правят ОУ-тата, които са до 7ми клас и някъде успяват да се поберат в една смяна. Децата до 4ти клас мисля че също са само първа смяна.
Все пак софийските училища не са проектирани за такъв наплив от деца, но добре че вече има и доста частни училища за по-заможните, че да поемат част от учениците.

Общи условия

Активация на акаунт