СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 90 878
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Отдъхнах си. И в Образователни технологии правят консултации, но не са решили за необходимо да го обявят, а само който се сети да се обади да попита. Уговорих си консултация и сега ми е една идея по-спокойно, че няма да забатача нещо при подредбата.

# 166
Най-важното е да се следват желанията на детето и да се напишат достатъчен брой паралелки. А, и да не се пишат такива, които детето категорично не желае, само, за да не се похаби балът. Тоест, ако детето не иска и да чуе за немски примерно, няма смисъл да се изреждат паралелки с немски.

# 167
И аз мисля, че спрямо целите и желанията на детето е редно да се подредят паралелките. При еднакви паралелки, по-удобното училище по-високо в списъка. Просто, колкото по-нисък е балът, толкова по-дълъг списъкът. Така разбрах аз задачата.

# 168
  • в очите на дъщеря ми
Отдъхнах си. И в Образователни технологии правят консултации, но не са решили за необходимо да го обявят, а само който се сети да се обади да попита. Уговорих си консултация и сега ми е една идея по-спокойно, че няма да забатача нещо при подредбата.
Тони, може ли да ми кажеш, как се свърза с тях? На мен това със "преглед на статистиката" ми звучи като задача по геометрия😅

# 169
  • Варна
Това май трябва да е в първия пост на следващата седмична тема, с големи цветни букви 😊😊 Подреждаш по желанията на детето, и пишеш много на брой паралелки.

# 170
  • София
Моят иска само една паралелка в едно училище. Нищо друго. Може да направи компромис с още едно училище. Laughing Сега му стискаме палци да има висок резултат по математика, най-вече. Разбира се ще добавя още варианти, но той не иска и да чуе.

# 171
  • в очите на дъщеря ми
Добре, де девойки разбрах, че :колкото повече, толкова повече", обаче аз съм подредила от висок към нисък бал и с особена важност училища, до които не се пътува над час и половина и как да пиша N  брой паралелки, когато при втора смяна може да се прибира към 21 часа, много съм тревожна..

# 172
Вчера го написах с мои думи, днес ще цитирам РУО-София.
Няма ограничение в броя на вписаните желания. Важно е обаче да се впишат и такива, които са съизмерими с бала на ученика, за да има шанс да бъде класиран. Ако бъдат вписани само паралелки, които традиционно са с много висок бал, има голяма вероятност ученикът да не бъде класиран поради недостатъчен бал.
Обръщаме внимание, че минималният и максималният бал на всяка паралелка не е постоянна величина. Тези показатели се формират от бала на учениците, класирани в дадената паралелка към даден етап в дадена кампания. Баловете от минали години може да са ориентир, но няма гаранция, че ще бъдат същите и тази година.

Файлът съдържа синтезирана доста полезна информация.

# 173
Синът ми иска да играем за две паралелки,  тоест за 26 места. Шанс- неизвестен.

# 174
  • София
Добре де, играйте за 20 места или в близко училище. Не пречи по-назад да напишете училище с по-висок бал. Но напишете паралелките така, че ако всички деца повторят вашата подредба, да сте сигурни, че няма да останете некласирани. Ясно е, че ще имате паралелки с по-висок бал по-назад. Ясно е, че няма как да изчислите тъй, че с минимален брой паралелки да попълните заявлението. А и не е нужно.

# 175
Синът ми иска да играем за две паралелки,  тоест за 26 места. Шанс- неизвестен.
И моят син иска само едно училище, но аз лекичко го подтиквам и за втори вариант, което той категорично ми отказва за момента Simple Smile
Мамзел какво те притеснява!? Аз мисля, че идеята ти за подредба си е точно как си требе. Пишеш си най-предпочитаните и с висок бал напред, а последвщите възможности след тях. Никой не знае другите как са редили желанията си. Може да ви огрее и за място, за което си смятала, че няма никаква надежда.
Аз лично се надявам РУО-тата да си свършат работата и да пуснат справките за точките преди да редим възможностите, ей тъй да си направя бакалските сметки за себе си.
Успех на всички и нека късмета бъде с всички деца.

# 176
От къде да ги измисля тези много паралелки, като в нашия град в ЕГ имаме само 4, а в ПМГ - само биологията е интерес за нас? В нейното досегашно училище след 7-ми клас се формира само една паралелка с изучаване на два езика и също трябва да се класираме, ако искаме там.
Честно казано и резервни варианти не ми идват на ум.

Интересно ми е, ако някое дете не се класира за нито една от посочените паралелки, какво се случва?

# 177

Интересно ми е, ако някое дете не се класира за нито една от посочените паралелки, какво се случва?

Утро, ако не се класира на първо и второ класиране според подредените желания, подава отново документи за трето класиране за останалите свободни места из региона.

# 178
И на трето ако не стане, удряме дъното с четвърто. Тогава по - добре да чакаме след това, чак на есен с песен, че все някъде ще влезне детето. Горките деца, по - зле няма на къде, да бяха спринтирали, щяха златото да вземат.

# 179
  • София
Ganis, а при вас учителите от 7 клас продължават ли да преподават на осми клас? Т.е. дали едни учители преподават 5-7 клас, а други 8-10 (8-12) клас?
Мога да си извадя изводи за гимназията от мнението на родители на седмокласници?

Общи условия

Активация на акаунт