СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 90 729
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 780
  • София
За желаното от него училище Туес са на ръба нещата, най-вероятно няма да стигне, но за желаното от мен училище НПМГ с химия май ще стигне (няма как да знаем бала, защото тази година се балообразува различно).
Аре ся, къш, къш! Дано успее за ТУЕС, че и химиците с нисък бал по мат да се уредят Joy

ves+, аз пък това Първо хич не го бях забелязала, ще разгледам и него.

# 781
  • София
Честито на рожденичките ни! Да се здрави, усмихнати и успешни във всичко! И дано НВО им донесе желаните подаръци Wink!

На малкото скиорче тези точки така му объркаха главата, че изгуби ума и дума да реди всякакви желания. Не иска сериозен гърч заради ските (за които още нищо не се знае), но балът ще стига за повечето училища с гърч.🤷♀
Има ли все още предстоящи “Отворени врати” по гимназиите? За момента се ориентира по снимките им в интернет.
 Брат й я навива за 1АЕГ, заради всичките кръжоци и чудеса, но тя по хамлетовски мисли ли мисли…
Belindaааа, чакаме те на отчет в 11-класната тема. Всички питат за теб!

# 782
  • София
Ей, Скиорче, верно ли?! Ида веднага!
Belinda, аз съм За НПМГ.
Съвсем между нас казано - и аз. Но не искам да му влияя, гледам само да подавам обективно инфо, без особен коментар. Няма после аз да ставам в 5.
Така на баткото навремето оставих сам да си реши и сега съм рахат. Оплакваш се от училище - аааа, не на мен, сам си го избра Joy
Отделен въпрос е дали ще го приемат, разбира се. Тук говорим само за подредбата, нали...

# 783
  • София
Тъй, поразгледах аз, вече имам някаква яснота. Значи, намерих три училища с паралелки с природни науки и бал, съизмерим с неговия - 22, 32 и 35. Първото е с ИЕ, което не разбра испански ли е, италиански ли е...и учебният план един такъв...не видях много природни нАуки Laughing В 35-то е с немски, което младежът вероятно няма да иска, а е жалко, защото ни е удобно като локация. И 32-ро - възхитена съм от сайта. Подредено, разбираемо, планове, всичко. Но и там си е повече език, по-малко хим и био. Като локация и то ни е по-удобно от НПМГ. Като цяло, от всички училища НПМГ ни е най-неудобно, ще трябва да сменя ТРИ превозни средства! Иначе не е далече, но просто няма удобен директен транспорт.
И така, сега ще трябва да слагаме на везните - природни науки и неудобно пътуване срещу език и по-удобен транспорт. Аз винаги съм смятала, че за гимназията локацията не бива да е аргумент, има толкова по-важни неща. Ама като си представих три автобуса зимата сутринта и ми се сви сърцето за маминото златно ичице Laughing

Ние също се отказахме от НПМГ поради неудобното местоположение - трябва да сменя 2 автобуса, които пътуват през 20 мин.. Все пак са 5 години това, не са няколко месеца.

# 784
  • София
Изправени сте пред трудни решения с избора на училища...Не желая да ви обърквам допълнително, но все пак ще си позволя да посъветвам отправилите се към 35-то като вариант с немски да проучат как е завършила сагата със сегашните 11 класове. Адски много деца не са били допуснати до изпита за сертификат, повече от половината в две от паралелките, в третата малко по-малко сякаш.Родителски оплаквания е имало, ходене при директорката и т.н..Някой ще каже, много важно, няма да се яви на изпита детето , ще ходи на външен..Да,  ама изпитът е в края на ноември, устният даже през декември, дотогава два месеца и половина тези деца ще пишат ненужни текстове, ще описват ненужни графики, понеже в час ще се се прави това заради допуснатите 9-10..Няма гаранция как ще е след 4 години, но все пак липсата на реакция е доста показателна.. Може би ако имаха германец, както е другаде,щеше да има някакъв шанс за промяна..Отделно поведението на един господин, който беше изгонен от НЕГ и СМГ, е непростимо.Казвал им, не ставайте за срам, нищо не знаете, никога няма да го вземете, отказвайте се сами..Че нали той  самият  две години им преподава..

# 785
Ханна, към кое училище се е ориентирала девойката? Малката щерка също е по-творчески настроена и се чудя къде в Пловдив може да се насочи.
За Компютърна графика в МГ става въпрос.
Иначе тя си беше от 5 до 7 клас там и училището не е било по въпрос. Дилемата беше за паралелките. Дано да е правилно решението, противно на повечето съвети, които получих.
Записвай графиката смело! Моята щерка и тям се е засилила след 4 години 😁
Аз АЕ и НЕ в МГ не бих записала дори като резервни варианти.

# 786
Искам да кажа на всички - децата ни са страхотни Kissing Heart Кой изкарал повече точки, кой по-малко, няма особено значение. Та това е само едно средно образование, а после накъде - чака ги един цял живот изпълнен с предизвикателства и трудности несравними с едни изпити, толкова силни трябва да бъдат. Сега само се каляват за живота.
Погледнете от друг ъгъл:
Децата преживяха пандемията, 2 години от обучението им протекоха в суматоха и все пак успешно се адаптираха с онлайн провеждане на часове и успяха да постигнат не по-лош резултат от предни години. Учудващо е колко бързо се адаптираха и успяха да не загубят учебна година, не са ли прекрасни Flowers Hibiscus
Много от децата загубиха близки по това време, нека прегърнем децата си и им кажем че ги обичаме, това е по-ценно от всичко друго Sparkling Heart

# 787
  • София
За медицина - НПМГ е училището. Майка ми (учител по химия, готви кандидат- студенти за МУ) също сподели много позитивни отзиви от паралелката на втора английска. Там учителката по химия била много добра и тази година има две момичета с по 100 точки на матурата от нейния клас (това са двете пълни точки от цяла България).
Иначе за 22, 35 и 32 идея си нямам, но ще разпитам, че и аз се вълнувам

# 788
Аз винаги съм смятала, че за гимназията локацията не бива да е аргумент, има толкова по-важни неща. Ама като си представих три автобуса зимата сутринта и ми се сви сърцето за маминото златно ичице Laughing
За мен локацията е едно от основните неща при избор на гимназия. Особено когато става въпрос за избор между еднакви паралелки, но в различни училища. Първото което гледам е транспортът.
Ние ще кандидатстваме другата година, но вече съм избрала 7 училища, в които ще кандидатстваме. Говоря в първо лице, мн. ч., защото аз основно движа нещата. Сега чакам да кандидатствате, да излязат класиранията и да видя как вървят баловете и кой с колко е приет на първо класиране 😀 Говорила съм в къщи с детето, където го приемат на първо класиране и веднага се записваме. Хич няма да си хабя лятото с второ класиране. Още повече, че и процедурата е по- сложна. Какъвто ни е късметът, такъв. Затова и реденето на желанията е много важно.

# 789
  • тук-там
За локацията да се изкажа като майка на девойка в 11 клас. Живеем в Бистрица и тя пътува до НЕГ вече 4 години. Излиза от нас в 6:10, за да е там в 7:30. Никога не се е оплакала от това. Дори напротив - хвали се, че е прочела много книги в градския транспорт и метрото.
Страхотни са ви децата и резултатите, които са постигнали! Има достатъчно други критерии, по които да избирате (поне според мен).

# 790
А работите им с рецензия ли са ?Исками се да видя ,какви са му грешките на преразказа Simple Smile
                 Има отбелязаните грешки и от двамата проверяващи! Имаше и кратка рецензия за разказа,но едно-две изречения.На всичките ви въпроси отговарят директно.Има и куриози ,разбира се.На единия младеж бяха подчертали ,като грешно прилагателно име и аз попитах "защо" , ами било по-добре да е друго.Не мога да си спомня точно кое беше,че е преди 3 години,но двете прилагателни - неговото и написаното от проверяващите - са синоними и могат да се използват и двете.Понеже упорствах вдигнаха рамене и се оправдаха,че те не са конкретните проверяващи,а българици изпратени да обясняват.Трите грешки на младежа в преразказа бяха от този сорт.Трудно ги приех за грешки,но...няма начин за корекция.
                  ПП.Ако има голямо разминаване в оценките на двамата проверяващи в работата има и трети проверяващ.Това обаче се среща много рядко.
Точно подобна грешка е излязла при сина ми (по негов преразказ какво е писал). В частта за преобразуване в подчинено изречение е дал вариант, който е нетипичен. Обсъждали са го учителите в курса му по български и, според тях, е верен. Но резултатът му е по-нисък от средния на пробните тестове там и се предполага, че неговият отговор е приет за грешка.
Отделно пише ужасно заради дисграфия и вероятно са отнети три точки оттам.
Но някак ми е непонятно защо се търси само един правилен отговор, като по шаблон.

# 791
  • София
Че тя разликата между първо и второ не е ли около седмица? Чак пък да си изхабите лятото Rolling Eyes Вие си знаете, разбира се, аз само отбелязвам.

# 792
  • София
Аз винаги съм смятала, че за гимназията локацията не бива да е аргумент, има толкова по-важни неща. Ама като си представих три автобуса зимата сутринта и ми се сви сърцето за маминото златно ичице Laughing
За мен локацията е едно от основните неща при избор на гимназия. Особено когато става въпрос за избор между еднакви паралелки, но в различни училища. Първото което гледам е транспортът.
Ние ще кандидатстваме другата година, но вече съм избрала 7 училища, в които ще кандидатстваме. Говоря в първо лице, мн. ч., защото аз основно движа нещата. Сега чакам да кандидатствате, да излязат класиранията и да видя как вървят баловете и кой с колко е приет на първо класиране 😀 Говорила съм в къщи с детето, където го приемат на първо класиране и веднага се записваме. Хич няма да си хабя лятото с второ класиране. Още повече, че и процедурата е по- сложна. Какъвто ни е късметът, такъв. Затова и реденето на желанията е много важно.
Всеки си има своите доводи, явно!
До края на 7-ми клас има много време и ще си смените мнението . От призмата на 6-ти клас нещата изглеждат съвсем различно.

# 793
  • София
Хайде приключихме и ние, НГДК днес лежерно, без стреса на НВО, само на училищни знания и то без преговор, но имаше желание да отиде на изпита, има влечение към историята, а и учителят ги запали. Ра, твоето дете впечатляващо участие и на НПМГ, и на НГДК и на НВО, накрая има да се чудите Laughing Темата  за образованието наистина е била благодатна, поне няма много дати за сбъркване, да видим. Успех!
Чуденката при нас ще е измежду от една страна нова паралелка физика и старата информатика, така и от друга езиците с тези паралелки - НЕ и АЕ, с уговорката че в МГ не се учи кой знае колко език. За капак и лек размисъл за езикова и евентуално НГДК. Надявам се, че наборката се шегуваше като каза, че ще е на "онче бонче" накрая.
Много хубаво, че МГ в Пловдив са направили такива паралелки с дизайн и програмиране, за мен има много хляб в подобна специализация вътре в гимназиите.

# 794
  • при моите любими
Честно казано, пътуването за нас изобщо не е определящо. Всичко до час път мисля, че не е кой знае какво, За сметка на по-доброто училище. Моите деца учат от 1ви клас в училище на 30 мин път с градски транспорт. От 5ти клас се придвижват сами с метро. Аз едно време учех на около час и не съжалявам. Това разбира се е личната ми гледна точка и не е определяща.
По назад се коментира оценяването на НВО. При нас изненадата беше обратната. Знаехме, че не е решила правилно 21ва задача и има една сгрешена от първи модул. По наши изчисления беше за 85 точки и даже детето се беше подготвило, че може да не е изписала някоя и друга задача по изисквания. В крайна сметка има 85.75. Явно са и дали малко отгоре за нещо от решението и по 21 задача. Нямам друго обяснение.

Общи условия

Активация на акаунт