СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 90 775
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Тъй, поразгледах аз, вече имам някаква яснота. Значи, намерих три училища с паралелки с природни науки и бал, съизмерим с неговия - 22, 32 и 35. Първото е с ИЕ, което не разбра испански ли е, италиански ли е...и учебният план един такъв...не видях много природни нАуки Laughing В 35-то е с немски, което младежът вероятно няма да иска, а е жалко, защото ни е удобно като локация. И 32-ро - възхитена съм от сайта. Подредено, разбираемо, планове, всичко. Но и там си е повече език, по-малко хим и био. Като локация и то ни е по-удобно от НПМГ. Като цяло, от всички училища НПМГ ни е най-неудобно, ще трябва да сменя ТРИ превозни средства! Иначе не е далече, но просто няма удобен директен транспорт.
И така, сега ще трябва да слагаме на везните - природни науки и неудобно пътуване срещу език и по-удобен транспорт. Аз винаги съм смятала, че за гимназията локацията не бива да е аргумент, има толкова по-важни неща. Ама като си представих три автобуса зимата сутринта и ми се сви сърцето за маминото златно ичице Laughing

# 766
ИЕ е испански, ИтЕ е съкращението за италиански. Италиански в София почти няма.

# 767
Честит празник на всички с поводи. Да сте живи и здрави и много късмет и в класирания, и после, след това.
Изпитът на НГДЕК мина, паднал се е въпросът за българското училище, №3 в конспекта. 15 въпроса с напълно затворен отговор, 10 с полуотворен, общо за 70 точки и развитият въпрос 30 точки. От напълно затворените е играла на тото за до 5 въпроса, полуотворените уже отговорила, темата била хубава и благоприятна. И това е то.
Ще чакаме да видим какво  ще излезе.
По всичко е оформена вече, неизвинените са извинени, което ми беше дерт. В понеделника връщат учебниците, какъв кеф!
И продължаваме  чуденето за реденето на желанията след втора позиция.

# 768
  • София
Моята дъщеря също има много малко точки по МАТ. Всъщност точките са и само от първи модул, а тя е убедена, че е решила и геометричната задача от втори модул…веднага след изпита проверихме резултатите и вкъщи я реши наново и беше вярна, сигурна е и че я е преписала на беловата. Дали може наистина да се променят резултатите?
Да не би да е писала на гърба на страниците, които не се сканират и реално да не е преглеждана и оценена. В класа на сина ми има един приятел, в която стая са им казали, че могат да пишат и от двете страни и детето е с 65 точки, а реално си е сметнало, че трябва да са към 85 Sad
И да, тук в групите майките се хвалят … нормално е да изглежда, че всички имат високи резултати.
Не пиша от доста време тук, по активна съм в бебешките теми, който отдавна прехвърлихме в затворени групи, но исках да кажа голямо благодаря на всички, които пишат и обясняват за балове и т.н. много е полезно и мен доста ме ориентира.
Моят младеж иначе има прилични точки, особено на фона на разочарованието след изпита. Добър е по математика, но притеснението си оказа думата (той е много разсеян и като се насложи и стреса), а отделно 15 мин се разправял къде да пише - отпред/отзад, трябвало му още един лист за геометричната задача, но не му дали и т.н.
Здраве да е Simple Smile. За желаното от него училище Туес са на ръба нещата, най-вероятно няма да стигне, но за желаното от мен училище НПМГ с химия май ще стигне (няма как да знаем бала, защото тази година се балообразува различно). Като гледам има шанс и на  I/II английска, испанска, френска, но хич не го влече да учи езици, а английския е вече на B2.
Успех на всички деца, аз наистина вярвам, че всяко нещо се случва с причина и децата ще отидат на правилното за тях място.
И не на последно място, честит празник на всички, които празнуват

# 769
Здравейте! Синът ми от дъълбоката провинция иска да учи в София - балът ни е 455 , дали си заслужава да учи там и може ли с този бал да бъде в хубава гимназия. Изобщо не го очаквах , че ще се ориентира към София.Моля да препоръчате хубави училища .

# 770
  • София
Ако наистина откажат записване, майка ти все ще може да помоли някое присъстващо в училището дете да влезе с нея. Обикновено записването е разпределено в няколко стаи. Да се огледа пред някоя от другите. Или помолете някоя приятелка на дъщеря ти, която е в София, да отиде с нея. Едва ли ще им проверяват и личните карти.
Много благодаря!
Просто не знам какво ще правим, ако не я приемат на първо класиране в желаното училище, въпреки че има реални шансове за там. На море сме извън страната. Не мога да рискувам майка ми да вкара друго дете, това си е голямо притеснение. Май ако се наложи все пак да се стигне до второ класиране, ще съкратим почивката с един ден, ще се върнем в бг на 22-ри за записването, след което ще продължим почивката на другите места, които сме планирали. Нещо хич не съм преценила добре лятната ни ваканция.

# 771
  • София
Здравейте! Синът ми от дъълбоката провинция иска да учи в София - балът ни е 455 , дали си заслужава да учи там и може ли с този бал да бъде в хубава гимназия. Изобщо не го очаквах , че ще се ориентира към София.Моля да препоръчате хубави училища .
Е с 455 т. в доста гимназии може да бъде приет. Въпрос на лична и семейна преценка е отделянето му на 14 години от Вас, издръжката му в София и всички съпътстващи неща.

# 772
                    Няма как да ви се препоръчат "хубави" у-ща след като не сте казали какво иска той !Какви са интересите му! Някой може да иска езици,друг - математика,химия и т.н.

# 773
  • София
ИЕ е испански, ИтЕ е съкращението за италиански. Италиански в София почти няма.
И аз така предположих. Мерси, Параходче!
Да вземем да се разходим все пак до тези училища ли...Да хвърлим по едно очо поне отвън Thinking

# 774
Twisted, този бал е ориентир, само ако има еднакви точки по БЕЛ и Мат ✌️
Кажи и интересите на детето... Езици ли първо и кои? Науки ли- кои? СХН, програмиране, икономика, изобщо много въпроси има преди препоръка за училища ✌️Ориентир за квартал, където би живяло детето... Ако има някакви опции изобщо...
Днес съм дежурна тук, личи ли💃💃💃

# 775
  • София
Да споделя, че при мен вече се появиха и точките от олимпиадата. Вече всичко е нанесено, без оценките от училище, разбира се.

# 776
Twisted, този бал е ориентир, само ако има еднакви точки по БЕЛ и Мат ✌
Кажи и интересите на детето... Езици ли първо и кои? Науки ли- кои? СХН, програмиране, икономика, изобщо много въпроси има преди препоръка за училища ✌Ориентир за квартал, където би живяло детето... Ако има някакви опции изобщо...
Днес съм дежурна тук, личи ли💃💃💃
По математика е с 91, 25 точки , а по БЕЛ  С 86.  Интересите му са всестранни😀,  добър е по математика, ходеше на курсовете на Телерик с голямо желание, също така е добър и по английски, ноо твърди , че иска да става лекар . Има при кой да остане в София , кварталът,   в който ще се остава е Света Троица евентуално.  .Имаме възможност да го издържаме.

# 777
За всичко без СМГ и НЕГ трябва да стигне за момче (based on баловете за 2021, за 2022 още няма статистика, но общо резултатите са минимално по-ниски). Вече за кои точно паралелки, е обект на по-прецизни сметки.

# 778
  • София
Тъй, поразгледах аз, вече имам някаква яснота. Значи, намерих три училища с паралелки с природни науки и бал, съизмерим с неговия - 22, 32 и 35.
Ау, сродна душа.
Не съм чела планове, може би трябва... др седмица ще имам време, че тази беше лудница на работа.

Моята е решила, че иска немски. Затова при нас 35-то излиза напред. Транспорт горе-долу ок.
32 много са го похвалили колеги на мъжа, но е малко далече и се чудя на кое място да го метна.
22 не ни е удобно и мисля да го спестя за сметка на 1.

# 779
  • София
Belinda, аз съм За НПМГ.
Нямам по-голямо дете, нито познати в тези училища, но четейки отзиви за НПМГ, съм сигурна че си заслужава.
Може пък за тези 5 години да променят транспорта. Ние сме в Манастирски ливади и в блока живееше семейство с момче в ТУЕС. Никога не съм го чула да се оплаква, че му е далече. На далечни познати детето от Надежда пътуваше до 73-то, да сигурно е било трудно, но не са се оплаква ли.
Мами, от всичко изчетено до тук ми стана ясно, че се пише всичко, което детето е искало преди да излязат резултатите. От невъзможното към реалното, но по желание на детето. Така че, пишете желания и да има резерви, също.

Относно писането на гърба на беловата за втори модул по математика  - там се пише и се сканира, и проверява.
Много деца са разочаровани от резултатите по математика.  Моя близка приятелка с детето също бяха изненадани - очакваха 90, а има 80т. Детето е много добро по математика, даже на някои пробни имаше повече точки синът ми.
Изпитът е въпрос и на късмет, моментна кондиция, да не си пренавит, да не са ти възложили прекалени очаквания и това да те напрегне още повече , да си провериш задачите и отговорите - задължително . Моето дете при 3-тата проверка си е открил грешка на модул 1. Ами добре, че не го е домързяло и е решил да си уплътни времето, а не да бърза да предава. Не ме разбирайте погрешно, не го казвам, за да го хваля.
Пак стана дълго, извинете ме!

Общи условия

Активация на акаунт