СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 90 790
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 900

Ако езикът като профил ти е първият чужд език си мисля, че стигат до В2, уж, както избра моят син английския и като профил, за да му е лесно разбира се, други деца от английските паралелки избраха немския като профил, защото иначе е само 2 часа, и мисля, че там като профил втори език е до В1, ако не се лъжа. Даже не съм се замисляла да има разлика в езиците като профили, в зависимост от това с какъв език си като първи, това е ценен детайл, дето не съм осмислила покрай баткото, благодаря че обръщате внимание. Струва ми се, че немските паралелки на досегашните 11 класници нещо не успяха да сформират втория език английския като профилен, обратното със сигурност има. А не съм се замисляла, защото според мен в МГ, ако не си мноого амбициозен, упорит и старателен, трудно ще научиш само от училище езика на едно добро ниво, още навремето ни викаха по РС - тук не е езиково училище. Именно това е и дилемата в 7 клас - накъде - математика или език.

Bora, благодаря за споделеното! Да, и ние с тази нагласа за езиковата подготовка в МГ, в периода 5-7 клас не му мислихме много и младежът избра английски, въпреки че харесвал и немски. Сега май пак английски ще е изборът. Немски ще отвори някои врати за университети в немскоговорящи страни. Но от друга страна, в сферите, в които работим ние, двамата родители, само английски се ползва. Мъжът ми е завършил НЕГ, към края за три месеца на курс е понаучил английски и оттогава само английският му трябва професионално. Аз в немска компания с интернационален бизнес, само английски ползвам. Колеги с други езикови гимназии (френски, испански), също си ползват само английския, даже така предпочитат да комуникират дори ако например има работа с французи. Официалните кореспонденции, срещи, обучения и т.н. - всичко е само на английски. Може за други сфери да е по-значимо владеенето на повече езици (че е богатство, то е ясно). Отделно как да не се радва човек на деца, които харесват ученето на чужди езици, имат си предпочитания кой да изучават и го правят с желание и добри резултати (моят въобще не обича да си дава зор...).

Ясмина, готини графики!:thumbsup:

# 901
Ims, честита да си!!!🥳🥳🥳 Много здраве желая за теб и семейството 🍀🍀🍀
Роузи, къде си?
Чакаме почерпка😜
И ти да си ни жива, здрава и много щастлива!!!
Днес е парти ден💃💃💃
А наборката си поиска някакъв тест по Мат да решяла 😱😱😱
Има нещо гнило в Гео Милев🤣🤣🤣

И в Хиподрума има нещо гнило. Младежът си е извадил списъка с книги за 8 клас, намерил е в домашната библиотека една от тях и чете 😀😃🙂🙃

# 902
ims, честит рожден ден! Да си здрава и обичана!

При нас няма шанс да се пипне нещо до есента. Надявам се поне някоя от книгите да пробутам на морето.

# 903
Миналата година е имало случай на несканирана страница с решения на втори модул по математика. Момичето е очаквало резултат близък до максималния. Отиват да гледат работата, детето казва, че е писало още една страница. След големи разправии с РУО и МОН, отварят оригиналната работа и коригират точките.
Да и при нас най- вероятно така е станало. Писал е от двете страни на листа и помни, че половината преразказ е от едната страна другата половина от другата страна. Точно толкова точки ни липсват. Лошото е, че докато докажем нещо, всичко ще е приключило.
Е как ходете да прегледате сканираната работа, как така ще ощетяват детето. До 5ти има време да се коригират, ако са сбъркали "кадърните" служители.

# 904
  • в очите на дъщеря ми
ims,роузи, честити да сте, да илядите дет се вика!
Ние нищоправиме ....т.е прекрасната е като отвързана, а аз като утрепана. Както стана ясно и видно тя не е от "онези"( нали знаете, че първите 5 страници от справочника съм ги закопчала с телбот, това още преди да излязат резултатите) и най-вероятно за най-желаното училище няма да ни стигне бала, но се надявам на втория вариант. Ноооо не може всички да са с 450 + въпреки, че според тона наложен в последните страници на темата, тези с "неподходящия" бал, нямат особени житейски шансове.

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 12:42 от Мамзел Нитуш

# 905
Мамзелче, Прекрасната ще си е прекрасна независимо от всичко 🤗
И наборката реши да рисува в 6 без10... И се размаза 2 месеца - 3 пъти седмично по 4 часа с учител + още толкова самостоятелно🤕
Със сигурност това повлия на БЕЛ и Мат, но ние бяхме длъжни да я подкрепим🥰 Сама реши да зареже и волейбола, защото просто няма как да е на две места едновременно🥵
А иначе всяка година в седмокласната започват такива коментари по това време... Сакън да не се похаби бал 🤪 Кой как ще се реализира... Кое било по-по-най...
Все едно не деца с чуства и интереси имаме, а роботчета програмирани 🤕

# 906
Да и при нас най- вероятно така е станало. Писал е от двете страни на листа и помни, че половината преразказ е от едната страна другата половина от другата страна. Точно толкова точки ни липсват. Лошото е, че докато докажем нещо, всичко ще е приключило.
                  За съжаление няма как да доказвате,защото в регламента липсват контестации по каквито и да е въпроси.Поне така беше в последните 3 години.Преди 3 години установих,че "грешките" по БЕЛ в преразказа всъщност не са грешки.Беше използвал различни прилагателни,но било по-добре да са други.Така преценили проверяващите и му отнеха точки.В разговора ни се съгласиха с мен,но...вдигнаха рамене и това е.

# 907
  • София
Ims, Роузи, Честит Рожден Ден! Бъдете здрави, усмихнати и много щастливи!

Моят младеж си почива на компютъра както обикновено и си програмира. Трябва да ни оценява като родители, защото и при подготовката за матурите не сме му забранявали телефон и компютър. Преценихме, че с тях ще си почива и ще е по-продуктивен, а и ще ни се разсърди и нищо чудно да ни направи напук и да спре да учи. Така, че цяло лято ще си го оставим да си програмира и самообучава както обикновено и никакво учене. Ще си припомня септември, няма как да се забравят толкова лесно нещата.

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 12:40 от denizara

# 908
ims,роузи,бъдете здрави,обичащи и обичани!
И у дома цари тишина,спокойствие,чак е лекоо дразнещо.Появил се е списък за лятното четене,ще го пробутам от др.месец.
У-щата са избрани,остава точната им подредба(пълна мъгла ми е, нещо тотално се омотах).Мамин златен,както беше категоричен в избора си,взе да бие отбой и чакам финалните желания.
Иначе по вайбър размениха точки от НВО,масово обсъдиха кой,къде и защо иска да учи...еми не са глупави децата,имат си мечти и дано успеят да ги реализират.
Ще направи преговор към края на август,надявам се да не забрави много от нещата..

# 909
  • в очите на дъщеря ми
Мамзелче, Прекрасната ще си е прекрасна независимо от всичко 🤗
И наборката реши да рисува в 6 без10... И се размаза 2 месеца - 3 пъти седмично по 4 часа с учител + още толкова самостоятелно🤕
Със сигурност това повлия на БЕЛ и Мат, но ние бяхме длъжни да я подкрепим🥰 Сама реши да зареже и волейбола, защото просто няма как да е на две места едновременно🥵
А иначе всяка година в седмокласната започват такива коментари по това време... Сакън да не се похаби бал 🤪 Кой как ще се реализира... Кое било по-по-най...
Все едно не деца с чуства и интереси имаме, а роботчета програмирани 🤕
Мдаммм, така е, но факт, че тона и наклона в последните страници на темата наложен от как да го кажа, а ще цитирам Ston, "гостите в темата", за мен е мммм пренебрежителен и на моменти леко обиден за децата ни, които ммммм не са от "онези".

# 910
Да ме извинят нежните уши на дамите за френския🤬 Ама м@йната им и на балове и на успехи, които са на всяка цена🥵
Усещам, че имаш нужда от разсейване😉
Каня те на кафе, ама не съм мобилна, чеее "склада" не пали🤣🤣🤣
Да не ме разберат погрешно сега някои момичета... Радваме се на постиженията на нашите си дечица 🤗🤗🤗
Мога да осиновя половината дечковци ако ги дадат🤗🤗🤗

# 911
Моят хубавец също се е издънил яко на математиката, но така или иначе за мен си е най- най. Човек не трябва да се дразни от непремерени изказвания във форума. А и нищо не започва и не свършва със 7 клас. Според резултатите ще опитаме да направим най- добрия избор. Нашите деца имат грижовни родители и с наша помощ ще се справят. Имам познато дете с двама починали родители. Гледа я сестра й, която е на 20 и сама е още дете, и двете баби, които са пенсионери. Очаквано, има лоши резултати на изпитите. Проблем има за такива деца, а нашите - ще ги изгледаме в една или друга гимназия.

# 912
Да са живи и здрави рожденниците, във всичко да им върви по вода! /много раци в тая тема, много нещо!, дано да няма други и не по зодия/. Не че е по темата, но да споделя-
Скрит текст:
тромбоцитите взеха доста да падат, последното вливане е със силно редуцирана доза на флуорурацила и фолината, вля се на тромбоцити 68. А 3 дни по-рано бяха 139, на фона на кортикостероидна стимулация. Продължаваме с КС, да видим за другия курс какво ще е. наближава момент за лъчетерапия
Едно време по трудово режехме с трион, пробивахме дупки с колонна бормашина, пилихме с пила, работехме с пирограф, шиехме бод зад игла, кройка на права пола имаше, възглавница, малко се пробвахме да готвим... с ток не помня да сме работили. Сега и присъствено, и дистанционно нищо подобно не са пипвали нашите. Мъка ми е, че не ще да се учи- ни шиене, ни плетене, ни нещо из строителна работа. Прилъгвам я, че част от това е всъщност приложна гОметрия, но нъц. Не ще и не ще. Едно копче не може да си зашие. Ще й предложа /ако стигнем до там/ лятос да облицова фундамента на новата ограда с парчета естествен камък- хем не е отговорно, хем се придобива някаква практика с шпаклата и наместването на камъчетата. И иглата ще опитам да натикам в ръка.

# 913
Здравейте,
Моето дете също има поне 10т. по-малко от очакваното по мат. Като ви  чета за писаното на матурата "оторед и отзад на листа", я попитах дали и тя не е писала отзад. Писала била и не само тя, квесторите в стаята им казали, че може и от двете страни да се пише... Сега кого да отида и да гръмна ми кажете?!?!?🤬🤬🤬

# 914
Моите наблюдения са, че съм по-платежоспособна от моите "отличници" клиенти, голяма част са точковци и запетайковци с модерни професии. Като гледам в живота не успяват отличниците, а пробивните и намиращите ниши, хора и начини. Но да видим, това не значи,че децата са като мен за съжаление.
Даже щях да се кефя моите да са по-пробиви в начините, а не в оценките.

Общи условия

Активация на акаунт