СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 90 692
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 885
  • Пловдив
Знаех си, че все бъркам местата на Т и Ц в това наименование. В Пловдв в училището, в което учих до 7 клас, отдавна го няма този център. Направиха кабинетите нормални класни стаи. Май само кабинета по металообработване, който беше в мазето, остана като кабинет по трудово, но без уредите от другите кабинети. В гимназията ми също имаше такива кабинети, но за там не съм се сетила да питам дали все още са кабинети по трудово. Иначе наистина беше яко в тези часове.

# 886
Много е куцо да имаш резултати без статистика… Sad

Така си е. И понеже засега имаме само тази за Бургас, а и обичам  да работя с Excel, предлагам две графики на тема "Успеваемост 2022 спрямо 2021 за Бургас"

Разлика в брой с натрупване (относителни позиции) по БЕЛ и МАТ 2022 спрямо 2021
Скрит текст:
Извод: Очакват се по-ниски резултати по МАТ и почти същите или съвсем леко по-високи по БЕЛ.
На графиката има няколко етикета с данни: Например дете със 76 т. по МАТ тази година е със 148 места по-напред в подреждането по точки по предмета в сравнение с дете със същия брой точки през 2021. Единствено при точките над 95 важи обратното, но става въпрос за петдесетина деца в Бургас.
По БЕЛ дете със 76 т. е с 42 позиции назад спрямо дете със 76 т. през 2021 г.
Средният брой точки е изчислен по долната граница на диапазона и може малко да се разминава с официалните данни, напр. в цифрите след десетичната точка.

Разлика в брой с натрупване БЕЛ+МАТ 2022 спрямо 2021
Скрит текст:
Извод: По-ниските оценки по МАТ се очаква да намалят бала. Например дете със 168 т. сбор от БЕЛ и МАТ е с 97 позиции по-напред през 2022 спрямо дете със същия сбор през 2021. Намалението на бала няма да е в еднаква степен за отделните паралелки - най-малко ще е при тези, в които се е влизало с бал 475-480 нагоре (вероятно МГ), а по-значително ще е при паралелки с мин.бал от 2021 - 400-440.
На графиката са включени данни само за сбор по БЕЛ и МАТ над 100

Ясмина, чудесни диаграми! Благодаря! Като излезе статистика и за Варна, с радост ще очаквам да направите аналогични и ще съм безкрайно благодарна.

# 887
Учеше се, само че нашите наборчета проспаха, пардон, "учиха онлайн" 5 и 6 клас. Практическите предмети като ФВС и ТП отидоха на кино. Сега са много добри в правенето на презентации, но ако трябва да забият 2 пирона или да насекат дърва за огрев, ще има осакатени, хахахаха.
                   Наборчетата не са проспали ,а и "ученето онлайн" не е толкова виновно.Просто от много години няма оборудвани кабинети или поне аз не съм видяла такива.Така,че гимназията не е мястото за усвояването им и прогимназията да си свърши работата навреме.

# 888
  • София
Цоп! Малко да сменя темата!
 Момичета, черпя Ви, че днес помъдрях с още една година! Sunglasses

Хайде да си пийнем, да си хапнем и да се радваме на децата си ! ... хайде и на мъжете си, че децата ще фръкнат и ще ни останат пак само те! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 889
  • Mars Hotel
Честита да си, ims! Heart Всичко най-хубаво!

Първото желание на моята е ясно и аз съм отвсякъде окей с него. Обаче тя реши като второ желание да сложи Строителство и ахритектура с СГСАГ. И тук ми изскачат два въпроса: дали наистина следването в чужбина ще бъде затруднено след професионална гимназия и доколко? И другият: без квоти дали няма да се окаже в клас с 25 момчета примерно?

# 890
Здрава и щастлива да си, ims! Услади ми се почерпката!

# 891
Учеше се, само че нашите наборчета проспаха, пардон, "учиха онлайн" 5 и 6 клас. Практическите предмети като ФВС и ТП отидоха на кино. Сега са много добри в правенето на презентации, но ако трябва да забият 2 пирона или да насекат дърва за огрев, ще има осакатени, хахахаха.
Наборчетата не са проспали ,а и "ученето онлайн" не е толкова виновно.Просто от много години няма оборудвани кабинети или поне аз не съм видяла такива.Така,че гимназията не е мястото за усвояването им и прогимназията да си свърши работата навреме.
Познавам много проспали Joy или заспали по рождение Joy на които онлайнът им дойде дюшеш. А дали в прогимназията, или в гимназията ще усвоят някое умение, не е от голямо значение, важното е да го усвоят. Познавам чудесни IT специалисти, но толкова сакати и с меки пръсти, че да се чудиш как са оцеляли, и хора със средно образование, но със златни ръце. Всичките са чудесни! Наистина няма кабинети в училищата, а дори и да има, това са или СТЕМ центрове с определени възможности, или кабинети на доизживяване. Тук ние, родителите, бихме могли да ударим едно рамо, стига да можем. Нека не оставяме цялата отговорност на прогимназиите и те да си свършат работата...

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 13:26 от didanka

# 892
Ims, честита да си!!!🥳🥳🥳 Много здраве желая за теб и семейството 🍀🍀🍀
Роузи, къде си?
Чакаме почерпка😜
И ти да си ни жива, здрава и много щастлива!!!
Днес е парти ден💃💃💃
А наборката си поиска някакъв тест по Мат да решяла 😱😱😱
Има нещо гнило в Гео Милев🤣🤣🤣

# 893
  • Майничка
Ims, честито!🌻🌻🌻
Здраве, прекрасни емоции и хубава компания за празнуване!
Роузи и тя ли празнува? Да илядù и тя!🎉

Чакам си и аз пловдивската статистика, да видим.
Нашите работиха доста по ДБТ през трите години, въпреки ДО. На място готвиха (баници, пици, паста, мъфини, палачинки), правиха вериги със звънци и крушки, пробиваха с бормашина (всички, не само момчетата), рязаха, пилиха, шлайфаха, сега последно копаха, садиха и плевиха. Само шиенето го пропуснаха, но съм обещала това лято да я просветя (и моите умения са от трудовото). Евала на двамата им преподаватели, наистина направиха часовете смислени.

# 894
  • София
Благодаря Ви , момичета!
Всички да сме здрави и щастливи! Hug

Ирка, брей! Що става с туй девойче? Не стига, че талантлива художничка,  пък и математичка! На майка си ще да се е метнала! Wink
Аз се притеснявам, че моя до септември ще е забравил всичко! Blush Още не е правил ритуални клади в стаята си, но аз съм нащрек за всичко. Laughing

# 895
  • Майничка
Да ви кажа, не бързайте да разчиствате всичко, особено по мат. Опитът ми показва, че на входните в 8 клас има доста шок при оценките, а 4-6 часа преговор рядко са достатъчни и си трябва решаване и вкъщи.

# 896
Имс, сигурно вчерашната критика от учителя по рисуване доста я е депресирала и е решила да държи математиката 🤔
В сряда се върна от Пробен изпит сияеща от щастие, в събота се върна от нов Пробен като бито куче😱

# 897

Ще ми се на мен лично да учат и повече практически неща - всичко по дома, дребни поправки, отглеждане на растения, животни, шев, кройка, приготвяне на храна, оцеляване, първа помощ, грижа за здравето, култура на общуване и подобни, би могло да се вмести такива практики за живота и в общообразователните училища, за 5 г. по няколко часа седмично, два или три.

Всичко това се учеше преди години в прогимназията! Yum Трудово обучение му се викаше! Така,че определено няма място за такива часове в гимназията.На 14 и повече вече трябва да си ги научил всички тези дребни домашни занимания.Шия на машина,мога да плета,да шия дрехи,не само копчета Yum ,справям се чудесно с поправка на дребни ел.ремонти и т.н. Всичко това съм научила он 5 до 8 клас в училище!
Абсолютно, същото си помислих. Учеха ни успешно как се съединява щепсел, разклонителна кутия. Вече са различни модели, но още го мога и правя при необходимост. Трудовото имаше безспорни плюсове.
Иначе горе някой е писал, че е хубаво да се заложи на по-труден език в ез. гимназия - подкрепям с две ръце, точно защото на тази възраст се учи по-лесно и е отделен ресурс за това.
И най-накрая за архитектите - точно така е, аз съм Ландшафтен и пълна правоспособност се придобива след години стаж. Работа се намира доста трудно.
Затова някои от нас работят с език в кол центрове.

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 11:47 от vasilenae

# 898
Миналата година е имало случай на несканирана страница с решения на втори модул по математика. Момичето е очаквало резултат близък до максималния. Отиват да гледат работата, детето казва, че е писало още една страница. След големи разправии с РУО и МОН, отварят оригиналната работа и коригират точките.
[/quote
Да и при нас най- вероятно така е станало. Писал е от двете страни на листа и помни, че половината преразказ е от едната страна другата половина от другата страна. Точно толкова точки ни липсват. Лошото е, че докато докажем нещо, всичко ще е приключило.

# 899
  • София
Еххх тези учители! Могат да ти дадат криле или да ти орежат!
Да имат късмет децата ни да попаднат на учители - будители! И на тях не им е лесно - всякакви деца, все по-големи "отворковци", а бе трудна професия....

Общи условия

Активация на акаунт