СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 90 640
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 1 050
  • София
Вижте аз какво разбрах. В темата за седми клас не мога да споделя номера на обувките на детето. С тях мога да сравня ръст, при това не моментен. Но в същата тема на някого рязко му е запукало за точките на моето дете от НВО. Но този същия някой ама изобщо не се интересува защо ще избера едната пред другата паралелка. Но много го интересува коя паралелка ще избера.

Да ви кажа честно, сигурно тук са писани и по-големи простотии, но аз досега не съм попадала на такива.

За статистиката и квотите - статистически значима е била разликата в баловете на момичетата и момчетата през предходни години. Затова са въведени квоти само на места. Ама правилно ли е - хич не мога да дам мнение. А и никого не го интересува моето мнение. Придържаме се стриктно към фактите свързани със задружното очакване на резултати.

# 1 051
  • София
Здравейте, аз съм от четящите.. 
Да похваля детето момче с бал 486.
Положи доста усилия и те бяха възнаградени.
Изтри всички игри от компа началото на седми клас.
Сега сме без обхват на морето, рядко имам достъп до интернет. Моля да ми кажете от коя дата се редят желанията
Благодаря за всичката ценна информация, която споделяте.

# 1 052
Ясмина, благодаря за линка.
Цитат
"Изглаждането" на бала става с относителните позиции на последните приети от миналата година.
Ако имаш възможност, би ли обяснила малко по-подробно какво имаш предвид? Например дефиниция за относителна позиция на последните приети от мин. година. Ако последните приети са след 4-то класиране, това не ни върши работа да прогнозираме с определено ниво на точност очакваните балове по области преди 1-во и 2-ро класиране.
Благодаря!

# 1 053
  • непостоянно
. ..Моля да ми кажете от коя дата се редят желанията
...

05-07.07.2022

# 1 054
   Квоти трябва да има, защото момичетата влизат по-рано в пубертета и съответно на тази възраст 14г. са по-умни.
И после рязко изтрещяват Laughing Разбира се може да не важи за всички, аз от личен опит споделям. Чудя се сега за моята кикимора вече на 20г., къде отиде акъла на онова момиче от училище?

# 1 055
  • Варна
Не мога да преценя кое е справедливо. Мисля, че съм казвала вече, в  4ЕГ с френски, Варна, в класа бяха 7 момчета и 17 момичета, подобно е разпределението и в съседните класове. През първия срок се отказаха 3 момчета и на тяхно място се записаха момичета. Сега има 4 момчета и 20 момичета. Никой не е хепи от това съотношение.
От друга страна, ако имам дъщеря и тя остане извън класирането, пък приемат момчета с 30 точки по-малко от нея, не знам как би преживяла такова разочарование
В сайта на РУО Варна има раздвижване, качиха къде може да се проверят работите
Синът ми е в 5-та гимназия, Варна. 23 момичета и 4 момчета. Не е ОК, но е справедливо. От друга страна в детската градина бяха 27 момчета и 3  момичета. Отново не ОК, но справедливо Simple Smile

# 1 056
  • София
Идвам да оспамя темата. Започвам:
Честито на двете помъдрели съфорумки Ims и Rouzi! Бъдете много здрави, успешни и обичани!
Irchik, шапка ти свалям, след премеждието да се качиш на колата и да минеш през "лобното място" - евала! Само измежду потока от постове малко се обърках и забравих кога беше решителния изпит по рисуване - защо съм останала с впечатление, че предстои? Или максималните резултати са на него баш? Въс всички случаи - поздравления и стискам палци.
Ра2, девойката как е усетила НГДЕК? Моята беше адски впечатлена от квесторите и изобщо от хората, които срещнала по коридорите. Дори заговорила един господин, казала му, че учителят ѝ в училище е възпитаник на гимназията, а онзи даже помнел как му писал двойка по химия. Това за моето дете е нещо нечувано, да се отпусне така и да заговаря непознати, при това квестори. Обаче, на мен ми се ревеше, докато обикалях района около гимназията. Опитах се да си купя кафе - то само авточасти, автобои, автоклиматици, а там Сливница е един двулентов път с тесни тротоари, а за да се пресече има пешеходна пътека, а не светофар. и съм с много смесени чувства..ама ще го мислим, ако се наложи да го мислим, предвид това, че моята се яви на знания от обща култура.
А, да не забравя - носи 37 номер обувки. Ако на някой му е важно. На мен ми е важно и го казвам - можем да си менкаме обувките вече. Sunglasses

За квотите съм много ЗА, въпреки, че "тази реколта" е момиче и би трябвало да се чувствам ощетена. Училището не е само място за получаване на знания (а форумът не е само място за споделяне на резултати). Не е добре да са еднополови класовете според мен. Както и учителските колективи, между другото.

# 1 057
  • София
   Квоти трябва да има, защото момичетата влизат по-рано в пубертета и съответно на тази възраст 14г. са по-умни.
И после рязко изтрещяват Laughing Разбира се може да не важи за всички, аз от личен опит споделям. Чудя се сега за моята кикимора вече на 20г., къде отиде акъла на онова момиче от училище?
Твоята девойка не беше ли набор на моите (набор 2000) или греша? Simple Smile

На 14 год,  Евгени Цочев,  момичетата не са по-умни, а просто с една идея по-старателни и амбициозни в общия случай. Винаги, разбира се, има изключения.

# 1 058
Точно вчера коментирахме със съпруга ми, че квоти трябва да има. С момче сме и смятам, че има шанс да го приемат в желаното училище, но някак ме притеснява факта, че може да се окаже сам в женски клас. Едни 30% или поне 20% не би било зле. То като се замисля и за момичетата не е добре да са само девойки е един клас.

# 1 059
Моята реколта вече носи по-голям номер от мен обувки.
Сайтът на РУО София е много зле организиран.

# 1 060
  • София
Преди време бяхме коментирали с колежка- чела някъде, че момчетата били по-бавно узряващи не само физически, поради което липсата на успоредност в развитието между двата пола е предпоставка за разлика в третирането и за наличието на поотделно сравняване и състезание в рамките на своя пол- т.е наличие на квоти.
Ама това научно изследване ли е или ЕЖК.
Странното е, че на олимпиадите на МОН няма квоти за момчета. Има само за момичета. Дори и тази година по информатика имаше лауреати момичета с по-ниски резултати от нелауреати момчета.

А аз не бих дала така категорично мнение кое е справедливо и кое не. В един момент от живота ни едно нещо може и да е справедливо, в друг - не. Но зная, че не е никак лесно да се извоюва предимство. И щом са предприети мерки и е задвижено едно много тежко колело, значи ножът е бил до кокъла. Щом е извоювано, значи наистина е имало основание.
Вижте сега колко години ще трябват, за да се съгласят МОН да дадат втора дата за НВО.
А най-лесно е да се отнеме предимство. Особено младите са много агресивни в това.
Така че не бих давала мнение ей така, защото за мен днес е по-изгодно.

# 1 061
  • Пловдив
Леле,какво съм се заблудила ,че желянията се подават от 2 до 5 юли.Относно квотите,наистина зависи от коя камбанария се гледа.В нашия случай  реално при 70 на 30 квоти за паралелка от 26 места ще има само 18 за момичета и 8 за момчета.Дъщеря ми казва,че не е честно,но ако имах син щях да съм доволна,че има шанс и с по-нисък бал.Но нека има баланс.

# 1 062
На 14 год,  Евгени Цочев,  момичетата не са по-умни, а просто с една идея по-старателни и амбициозни в общия случай. Винаги, разбира се, има изключения.
[/quote]

Моето твърдение е доказано, а това за старанието и амбицията май не е.

# 1 063
Преди време бяхме коментирали с колежка- чела някъде, че момчетата били по-бавно узряващи не само физически, поради което липсата на успоредност в развитието между двата пола е предпоставка за разлика в третирането и за наличието на поотделно сравняване и състезание в рамките на своя пол- т.е наличие на квоти.
Наистина ли узряват по-бавно физически само в 5-6 училища в София и Пловдив, а навсякъде другаде в страната - не? Това в кръга на шегата.
Всъщност със сегашната акселерация и изместване на пубертета надолу трудно може да се мотивира с медицински и статистически показатели такъв избор. Но решили - направили го, ще го приемем, какъвто е. Що се отнася до университетите, там пък факторът "по-късно съзряване" е напълно неуместно да играе - пълнолетието по всички показатели настъпва в един и същи ден за мъже и жени. Имаше заигравка с квотите за момчета по времето, когато те подлежаха на наборна военна служба - беше въпрос на живот и смърт понякога. Сега не е никакъв проблем.

Правата на жените са ми тема много отпреди да имам деца, ще бъдат и след тяхното отлитане от гнездото, та не е само функция на резултати и лично вентилиране.

# 1 064
  • София
И как, къде и от кого е доказано? Simple Smile
Благодаря ти, Боже, че си ме дарил тогава с 3 момичета,  с такава концентрация на ум на едно място се почувствах богопомазана, ха ха..

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 13:57 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт