СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 90 692
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 1 065
  • Варна
!JOOP ще се цитирам:

От тази статистика хубаво ще се ориентирам колко децат са преди сина, ама това с какво ще ми помогне да разбера тези деца какви желания имат и въобще дали съвпадат с тези на моето дете.

Няма гаранция, но може да се приеме, че и тази година децата подреждат желанията си както миналата (доста условно, но все пак). Поглеждаш на коя позиция сред останалите е било последното прието дете миналата година и виждаш дали твоето тази година е на по-предна. Ако е така - има шанс, колкото по-напред, толкова по-добре. Ако имаш време и ти се занимава може да се погледнат позициите на последните приети и по-назад - 2020, 2019, евентуално да се открои някаква тенденция.
...

Взимате бала на последното прието дете от миналата година на първо класиране и му пресмятате сбора от БЕЛ и МАТ, като предполагате, че има 2*50 т. по БЕЛ и МАТ от училище. След това поглеждате този сбор къде в общата статистика по успеваемост по двата предмета е: Например мин.бал за 2021 450 т. прави сбор БЕЛ+МАТ 175 т.
Да приемем, че в статистиката по успеваемост има 500 деца с по-голям или равен на този сбор, т.е. относителната позиция на последното прието дете е 500.
След това поглеждаме с какъв сбор точки е дете на 500 позиция тази година. Да речем има 170 т., което се равнява на бал 440. Може да се предположи, че мин.бал ще е по-нисък тази година.
НО това са само вероятности, защото се приема, че децата подреждат по еднакъв начин желанията си тази година, а и важи само за балообразуване 2*БЕЛ+2*МАТ.

# 1 066
  • в очите на дъщеря ми
Значиии за N ти път чета , как да се ориентираме, като пуснат статитиската, еми не разбирам и туй-то!  И четох и картинки гледах и все повече се омотвам! Край отказвам се.....
Аз че не съм от "онези" е неоспорим факт, ама пък бивали да съм толкУз т@па?
Ми няма да гледам статистиката......ще видим на 12.07....

# 1 067
Ясмина, още веднъж благодаря за отделеното време и анализите, които изготвяш. Благодарение на твоите и още няколко съфорумки, мнения, човек си заслужава да наглежда този форум.

Според поясненията ти, всъщност "изглаждането на бала" ще дойде автоматично от сравняването на относителните позиции, сравнени към миналата година (абстрахираме се, че 2022 желанията ще се променят до някаква степен). Нека да излезе статистиката и ще го проиграя, за да видя дали реално е така.

Слънчев и усмихнат ден и успех на детето ти, където и да бъде прието!

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 13:25 от !JOOP

# 1 068
Значиии за N ти път чета , как да се ориентираме, като пуснат статитиската, еми не разбирам и туй-то!  И четох и картинки гледах и все повече се омотвам! Край отказвам се.....
Спокойно. Само да пуснат статистиката, ще ги оправим сметките. Много по-лесно е, когато има конкретни данни, с които да се работи.
Синчето стана 39-и номер, нали купувах по спешност двата чифта маратонки в четвъртък. Аз съм 38-и. Няма да се облага от новите му чепици.

# 1 069
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Мамзелче, ама ние ще ти го сметнем кат ти не мож.

# 1 070
Здравейте , имате ли информация кои школи , предлагат услуга за  консултация за подредба на желанията за външни деца. Или някакви други опции. За София става дума.

# 1 071
Еми такова е, децата с по 100+ точки, майките две цифри на кръст не могат да вържат.. после пишете ХГ и ЕГ на корем Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Така или иначе си е спам, ама докато чакам десетокласните резултати, чета тук и се вълнувам все едно моето си чака класирането Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 1 072
РУО Пловдив са си изключили телефона Simple Smile
Реших да ги прослушам, дали днес все пак да очакваме статистика, но уви...

# 1 073
Здравейте! И аз съм от майките, които редовно четат и много рядко пишат. Искам сърдечно да благодаря на активната част от форумските майки и татковци, които отделят от времето си и споделят безценна информация/опит и помагат на огромен брой родители да се ориентират в обстановката, която хич не е лека.
Ние сме притихнали вкъщи в очакване на подробната статистика и след това класиранията. Ще се борим за ТУЕС с бал 447.75. За статистиката,  по-долу са минималните балове от последните няколко години за двете специалности в ТУЕС - Системно програмиране и Компютърни мрежи:

Второ класиране за СП:
2021 - 460.500
2020 - 456.750
2019 - 443
2018 - 423

Трето класиране за СП:
2021 - 450
2020 - 439.750
2019 - 438
2018 - 419

Второ класиране за КМ:
2021 - 454
2020 - 444.750
2019 - 438.500
2018 - 416.250

Трето класиране за КМ:
2021 - 455.250
2020 - не е имало 3-то класиране
2019 - не е имало 3-то класиране
2018 - 408.750

Осъзнаваме, че шансовете са малки, но не спираме да вярваме, че ще успее. Много зависи какви ще са баловете тази година, за сега все още имаме мъничка надежда, да видим дали ще имаме късмет. Ако не, ще приемем, че късметът ѝ е бил другаде. Успех на всички и дано дечицата бъдат приети там, където най-много искат Simple Smile

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 21:47 от Autumn leaf

# 1 074
  • Сф
РУО Пловдив са си изключили телефона Simple Smile
Реших да ги прослушам, дали днес все пак да очакваме статистика, но уви...
Пробвай пак. Може да е от претоварване. Преди малко ми се случи същото, но с друга институция. След половин час се свързах.

# 1 075
  • в очите на дъщеря ми
Благодаря девойки, знам аз, че мога да разчитам на Вас, за туй се жаля....Sweat Smile Sweat Smile, дам съжалите и ударите едно рамо.....

# 1 076
  • София
Какво им е  на ХГ и ЕГ? Дори и майтап да е написаното, макар да не звучи баш като такъв, да си кажа,  че след езиковите множество деца учат тежки инженерни или др.  специалности с много мат.. И се справят идеално Wink Това го пиша не на база ЕЖК, а на база многократен личен опит. И няма значение кой номер обувки носят, имам опит и с  такова с малко стъпало, и с такова с нормално, и с трето като с плавник. Но то ще да е, защото са все момичета, по научни доказателства по-умни..

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 13:32 от пенсионирана русалка

# 1 077
  • Варна
Статистика за Варна.

И от мен благодарност на споделящите в темата! Незаменим източник на информация сте!

# 1 078
  • Варна
Погледнете датата, от 2021 е последната публикация най-горе.

# 1 079
Autumn leaf,
Въпреки че все още нямаме излязла статистика, много вероятно е тазгодишните балове да са по-ниски. Разликата ще е различна в различните сегменти, но в обхвата 400-440 очакванията ми са да са доста значими - според анализа на Ясмина за реалната статистика за Бургас.
Този доста по-нисък очакван бал до известна степен ще се повиши заради рекордния брой кандидастващи тази година. И въпреки това, за детото ви с бал 447.75, мисля че е рално да се очаква да се класира за ТУЕС. И все пак, нещата ще станат по-малко неизвестни след излизането на статистиката.   И един съвет от мен при редене на желанията - на този етап не гледайте мин. балове за 3-то класиране, по-добре се ориентирайте по мин. бал за 2-ро класиране.
Успехи с реденето на желанията - след като децата ни издържаха изпитите, сега е наш ред да се явим на изпит Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт