СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 90 676
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 720
Нека са честити порасналите девойки на Гери и Рени 🥳🥳🥳 Нека са здрави и щастливи! Успехът ще дойде, защото доброто среща добро 🥰🥰🥰
Стискам здраво палци за форумските историци 🍀🍀🍀
Ако дразня някой... Да ме прощава...
Днес станах сякаш по-отпочинала и ще се качвам да карам колата на един приятел, който замина за уикенда и ми каза да карам, че трябва🤪
Много смел човек 🤣🤣🤣
Together, ако не държи на английския... Може и Испанската, и втора Немска...
Аз лично ако живея до 2-английска, не бих се таралянкала до 1-английска ✌️

# 721
Между две равностойни училища, Първа английска и Втора английска, аз бих избрала това, което е по-удобно като локация. В случая, щом до едната може да стигне пеша, е супер. Не чакаш транспорт, не се таралянкаш в него. Идеално е.

# 722
Честито на всички празнуващи!С пожелание за здраве и благоденствие!:hibiscus:
Стиснати палчета и за изпита на децата,дано имат късмет!

# 723
А статистиката за София дали включва и София-област? Знам, че доста деца от областта идват да учат в София след 7 клас.

ПС: От тази статистика хубаво ще се ориентирам колко децат са преди сина, ама това с какво ще ми помогне да разбера тези деца какви желания имат и въобще дали съвпадат с тези на моето дете.
При нас СМГ, част от езиковите (немски предимно) са изключени от желанията.

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 10:22 от tsveta_pile

# 724
Здравейте, от известно време ви наблюдавам “от храстите” 😀 Благодаря за подробната и полезна информация, която споделяте!
Имам един въпрос, относно подреждането на желанията. Как става точно класирането, назад коментирахте този въпрос, но така и не успях да го схвана ☺ Хем мястото на желанието е важно, хем бала…в смисъл ако пишем първо място желаната паралелка и имаме по-малък бал от дете, което я е писало на 10 място, но с по-висок бал, то ние отпадаме, нали така? Т.е. мястото на което пишем паралелката може да ни помогне евентуално, ако се засекат примерно две деца с един и същи бал…дано правилно да съм разбрала.
И още нещо не ми стана съвсем ясно и то е между първо и второ класиране…ако на първо класиране не сме приети в желаната паралелка, но сме приети в друга, може ли да си запазим мястото от първо класиране и да участваме на второ? Как става това?
И последно според вас не е ли по-добре да изберем паралелка с интензивно изучаване на език, отколкото с разширено. И каква е разликата между двете обучения, при интензивно изучаване накрая има ли някаква степен за езика?

# 725
  • Варна
Честито на рождениците днес и успех на всички, явяващи се днес на изпит! Flowers Hibiscus

От тази статистика хубаво ще се ориентирам колко децат са преди сина, ама това с какво ще ми помогне да разбера тези деца какви желания имат и въобще дали съвпадат с тези на моето дете.

Няма гаранция, но може да се приеме, че и тази година децата подреждат желанията си както миналата (доста условно, но все пак). Поглеждаш на коя позиция сред останалите е било последното прието дете миналата година и виждаш дали твоето тази година е на по-предна. Ако е така - има шанс, колкото по-напред, толкова по-добре. Ако имаш време и ти се занимава може да се погледнат позициите на последните приети и по-назад - 2020, 2019, евентуално да се открои някаква тенденция.

Другият вариант е да извадиш "твърдите" бройки - най-желани паралелки. За София не знам кои са, но да речем СМГ, 91 НЕГ, 4 ФЕГ и други, в които традиционно се влиза с най-висок бал, за които винаги има наплив (за някои паралелки може да не се вземат всички бройки) + бройките за тази, в която сте се прицелили - 1, да речем Х броя. Ако детето е около тази позиция или по-напред има голям шанс. Този е доста рестриктивен начин, но ще даде почти 99% шанс, зависи как сте сумирали "твърдите" бройки.

Пример: За Варна съм сметнала, че поне 300 деца твърдо ще пишат първо желание други или същата паралелка като желаната от дъщеря ми. Ако приемем, че те имат по-висок бал от моята, то ако моето момиче е около тази позиция има 99.999% шанс да влезе. Иначе по относителна позиция от миналата година последното прието дете в желаната паралелка е било около 460-то. Ако е около тази позиция пак има шанс. Във Варна тази година има и няколко нови паралелки, които също следва да се взимат предвид.

# 726
  • Mars Hotel
Честит рожден ден на порасналите момичета на Гери и Рени! Да имат късмет във всичко и да са здрави!

Стискам палци на явяващите се на изпита в НГДЕК днес. Бърз ум и ясна мисъл на децата!

Лелеее, какво нещо е напрежението. Спах до 10 днес! Щерката още спи. Голям кеф!

# 727
Хем мястото на желанието е важно, хем бала…в смисъл ако пишем първо място желаната паралелка и имаме по-малък бал от дете, което я е писало на 10 място, но с по-висок бал, то ние отпадаме, нали така? - да, ученик с по-нисък бал не може да измести такъв с по-висок само защото е посочил паралелката на по-предно желание.
Т.е. мястото на което пишем паралелката може да ни помогне евентуално, ако се засекат примерно две деца с един и същи бал…- не, ако учениците се състезават за последното място в паралелката и са с равен бал, се пристъпва към сравняване по други критерии.
И още нещо не ми стана съвсем ясно и то е между първо и второ класиране…ако на първо класиране не сме приети в желаната паралелка, но сме приети в друга, може ли да си запазим мястото от първо класиране и да участваме на второ? Как става това? - по принцип, като прочетете малко назад в темата. Място не се пази. Подавате заявление за участие във второ класиране, в училището, в което е приет ученикът на първо класиране. Или се придвижва напред, или го прекласират в същата паралелка.

# 728
  • София
Успех на смелчаците днес! Да преборят историята!

Пфу, т'ва моето не иска да слага 'пълнеж' след желаните 6-7 паралелки. Нали щял да стигне балът? Много вероятно - да, но винаги може да има изненади.

# 729
  • непостоянно
Честито на рождениците днес! Да са здрави и усмихнати!
Успех и на явяващите се на изпит в НГДЕК!

juja, на първо класиране детето ще бъде класирано в първата паралелка (от най-желаната надолу), за която му стига балът. Ако не ви удовлетворява резултатът на първо класиране, подавате документи за участие във второ. На второ класиране детето или се изкачва нагоре и бива класирано на по-предно (по-желано) място, или бива прекласирано на същата позиция, за която е стигнал балът от първо класиране.
Правилната подредба на желанията е важна, за да не се окаже на второ класиране, че детето се е изкачило до по-предно място, но следващото подред писано е било всъщност по-желано и да има разочарования.
Дано успях да го обясня разбираемо. Успех!

Уфф, аз докато напиша и вече има доста по-компетентен отговор. Дидева, №1 си!

# 730
Чета ви защото 4 пъти минах през НВО 7 клас и следя за приятелско дете.Да ви дам един съвет - хубаво смятате шансове,сравнявате,изчислявате и т.н.Внимавайте ,когато подреждате паралелките ,защото в някоя паралелка според вашите изчисления детето ви няма шанс и я пишете назад,а се оказва след това,че въпреки липсата на шанс детето ви покрива бала за нея,но вие сте приети в по-предна ,в която шансът е бил по-голям.Няма как да прогнозирате колко деца ще кандидатстват за конкретна паралелка.В някои моменти дадени паралелки се подценяват и просто не се пишат в желанията.Ще ви дам конкретен пример с миналогодишното ни кандидатстване.Определени желания - езикови паралелки без НЕ,РЕ.Дъщерята смята,изчислява ,сравнява,  а аз извадих всички паралелки ,които отговарят на искането му и подреждам.Когато видяха моята подредба първото беше - няма да се класира в тази паралелка и защо си я писала.Да,ама точно там се класира и понеже беше АЕ/ИЕ - испанският е много желан или поне беше миналата година на следващите класирания балът се вдигна над неговия и нямаше никакъв шанс да влезе точно в тази паралелка.Та мои съвет - смятайте,сравнявайте,но не прескачайте паралелки ,в които според вас детето ви няма шанс.Имате право на неопределен брой желани паралелки и  нищо не ви пречи да я класирате според желанията ви,нищо не губите,ако не влезе,но.....понякога сметките ни се оказват не толкова точни.

# 731
  • София
О, да, Didia, така ще се действа.

При нас са ясни първо и второ желание. Следва лека мъгла Simple Smile
За първото желание шансовете са илюзорни, но ще го сложим. Второто е с добри шансове, но ще видим де.

# 732
О, да, Didia, така ще се действа.

При нас са ясни първо и второ желание. Следва лека мъгла Simple Smile
За първото желание шансовете са илюзорни, но ще го сложим. Второто е с добри шансове, но ще видим де.
                Успех ! Класирайте паралелките първо по желанията на детето ,а след това по изчислен шанс!

ПП.И още един съвет - сравнете учебните програми на определени паралелки дали напълно съвпада уч.план ,защото има възможност и за преместване в 9 клас в по-желано у-ще със същата специалност.Следя свободните места и виждам,че се появяват дори в средата на годината.Само дето младежът си харесва класа и учителите и май вече не иска да се мести в друго у-ще.

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 11:19 от Didia

# 733
Честити да са рождениците!
От нас малко смях от вчера-викам госпожицата да видим заедно резултатите, а тя казва не сега, в неделя вечер, да не си развалям почивните дни.
Ами имала е основание, не се е справила според очакванията. Но днес цъфна максимална оценка на рисуването, което много облекчава реденето на паралелки.
Та така, момичета, да са живи и здрави децата, всички ще намерят тяхното си, ако не сега, със сигурност по-късно.
Важното е да се чувстват обичани и да не ги натоварваме с нашите амбиции.

# 734
Здравейте,

дъщеря ми е с бал 442,5 (БЕЛ - 86,5, МАТ - 84,75) - според вас има ли шанс за Втора Английска  -АЕ интензивно НЕ  БЕЛ?

Общи условия

Активация на акаунт