Вярвате ли че всичко се връща?

• 7 079
  • 149
  •   1
Отговори
Много ми е интересно мнението ви ,дали имате случки някой да ви е наранил много и съдбата да му го е върнало така че човекът да си е платил двойно за стореното.Дали ще е карма ,божия справедливост не знам но според мен има нещо вярно.Един пример с жена от обкръжението ми , която се отнасяше много лошо с нейните родители ,изостави майка си която беше с деменция и сега нейното дете не иска да я види и чуе .Дали е карма или божия справедливост не знам но според вас всичко в тоя живот връща ли се ?

# 1
  • Бургас
За съжаление- по-скоро не, понякога е просто случайност, на повечето хора им се случват и добри, и лоши неща

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 09:45 от bur02

# 2
Според мен - да. Но не става по поръчка на потърпевшия. Когато човек навреди на друг, кармата не е личен инструмент за възмездие, но идва момент когато лошото се връща, понякога късно, удря там където най-много боли. Та истината е, че ние трябва да приемаме и прощаваме заради самите себе си, а как се възстановява баланса във вселената - не определяме ние.
И да, аз съм виждала кармата в действие - и върху мен и върху други хора.

# 3
Не. Не и на извършителя.

# 4
  • Deutschland
Според мен да. Рано или късно всеки си получава заслуженото.

# 5
Лошо е, когато се връща на децата. Много боли, но не е редно така.

# 6
Замислих се над това защото преди много време бях някъде към двайсет те си години, тогавашният ми партньор искаше деца от мен,а на мен тогава ми се живееше.Не исках да се обвързвам с деца и сложих спирала, въпреки че не съм раждала.Сега искам деца вече на четиридесет години и не се получава.

# 7
Не, всички бивши които са ме наранили са продължили напред и са добре или поне аз не съм разбрала да им се е върнало по някакъв начин.

# 8
Зависи какво смятам за връщане.
 При мен само да помисля нещо по грешен начин, да съм несправедлива, се удрям. Където и да  е, във врата, в стол. Веднага ми връща вселената ли е,  който е там. Не съм била права си казвам.
 Но подозирам, че за големи грехове говорите. Може и да се връща, но не винаги виждат  околните да се радват злобно, видиш ли...върна им се.  Защото понякога могат да помогнат с намеса, но
 гледат  само или бягат. А за хора без съвест, като политици да речем - едва ли.

# 9
Тва са глупости за успокоение на собственото безсилие. Всичко се връща ако го върнеш, или ако въпросния си намери майстора другаде, което обикновено се случва, но не заради някаква карма, а защото някой друг му го е върнал. Понякога обаче наистина безразличието и забравата е най-доброто връщане, по лично мои наблюдения.

# 10
Да, според мен всичко се връща по един или друг начин. Но, това не е наша работа. Има Един там горе в безкрая, който гледа и Той решава как, кога и по какъв начин да се върне доброто или злото, което сме сторили. Затова аз лично гледам да не съдя хората и се опитвам да простя на тези, които са ме наранили жестоко в живота ми, а те не са един и двама. Това, за което всеки един от нас носи отговорност, е какви дела вършим и какво ще оставим след нас на този свят.

# 11
Мисля, че има някакво вселенско равновесие и рано или късно по един или друг начин всеки си плаща сметката образно казано. Може хипотетичния потърпевш да не разбере как това се е върнало, може да се върне в последваща инкарнация, ако изобщо душите се прераждат, може кармата да върви в поколенията и някой потомък “да го отнесе”…. Не знам как точно работи, но за себе си съм сигурна, че равновесието сработва в даден момент.

А от гледна точка на хипотетичния потърпевш, според мен е най-добре човек да пусне ситуацията, доколкото е възможно.
Скрит текст:
Имам няколко примера на хора, които познавам и и които направиха неща, които базовата нравственост не допуска да се правят, и го отнесоха много тежко впоследствие. Изобщо им се случиха и им се случват неща, които не се случват често при останалите хора или поне не с такава интензивност.

# 12
  • София
Лоши неща се случват на всички. Въпрос на време. Като е лош човек, казваме, че му се е върнало, като е добър човек, се вайкаме защо все на добрите се случва. Много пъти е чиста случайност, но често като се държиш идиотски, получаваш идиотско отношение. Това не е случайност, не е връщане, а закономерност.

# 13
Замислих се над това защото преди много време бях някъде към двайсет те си години, тогавашният ми партньор искаше деца от мен,а на мен тогава ми се живееше.Не исках да се обвързвам с деца и сложих спирала, въпреки че не съм раждала.Сега искам деца вече на четиридесет години и не се получава.
Това няма общо с карма.
Това си  е лично твой избор.

Тва са глупости за успокоение на собственото безсилие. Всичко се връща ако го върнеш, или ако въпросния си намери майстора другаде, което обикновено се случва, но не заради някаква карма, а защото някой друг му го е върнал. Понякога обаче наистина безразличието и забравата е най-доброто връщане, по лично мои наблюдения.

Да, понякога е хубаво да го върнеш.
Аз на карма не разчитам.

А и не вярвам, че всеки си получава заслуженото.

# 14

Вменяваш си неуместно вина за тази спирала. На 20 години е нормално да ти се живее, да ти се учи, да ти се работи. Не означава, че колкото в по-млада възраст роди едно момиче, толкова по-добра майка е.
С годините идва съзряване, което прави една млада жена по-узряла за майка, отколкото младо момиче с 2 помагащи баби.

Избий си от главата тази взаимоизависимост между двете събития. По-скоро иди на добър лекар по репродуктивна медицина, трябвало е досега да си го посетила, ако това е желанието ти, и вероятно си.
Желая ти успех!

По темата дали всичко се връща - и да, и не. Има и съвпадения, които могат да се тълкуват като възмездие, но понякога са просто естествения развой на събития, типични за човешкия род.
Гузното съзнание или съвпадения държат човека като в менгеме, друг пък даже няма да ги забележи тези съвпадения.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 07:34 от Valerie R

Общи условия

Активация на акаунт