Вярвате ли че всичко се връща?

• 7 083
  • 149
  •   1
Отговори
# 15
Не. Всичко, което се случва е чиста случайност. Но хората изпитват нужда да търсят смисъл за всяко нещо, затова приписват на нещастията връзка с други събития.

# 16
  • Melmak
Казват, че Господ бави, но не забравя!
Сякаш това е казано за утеха на простосмъртните.

В последните две години толкова гадости ми се случиха, че не вярвам много в това. Като гледам убиецът, който премаза наш близък не е осъден. Недосегаем е, както убийците на стотици други хора, загинали невинни по пътищата.

Всичките ужасии, които брат ми ми причини като гледам не му се отразяват. И той е шапка на тояга. Понякога се чудя дали ако си такъв, да вредиш на хората реално не си на плюс. Аз не мога да съм такъв човек и се старая да не правя никому това, което не искам на мен да ми правят.

За спиралата не се обвинявай. Това, че искаш на 40 да забременееш и не можеш, може да е от множество други фактори.

# 17
Не вярвам - всеки който ми е стъжнил живота продължава да си живее прекрасно и необезпокоявано.

# 18
Да, всичко се връща. Имам многоо лични и чужди примери затова.

# 19
Не вярвам - всеки който ми е стъжнил живота продължава да си живее прекрасно и необезпокоявано.
И при мене, и то над 20 години вече. Не съм видяла всичко да се връща. Нищо. Живи и здрави да са.

# 20
От много неща зависи, според мен. Аз вярвам в кармата и може понякога и ние да изплащаме нещо. Знае ли човек. Лично аз, когато съм грешала ми се е връщало. Ако реша, че ми е крив деня и се държа лошо с някой веднала след 1-2 дена същото поведение към мен идва. Дълбоко в себе си вярвам, че колелото се върти и за да не предизвикваме съдбата си трябва да бъдем добри и да помагаме. Нека всеки си носи отговорност за действията си.
Може не на нас, а на нашите деца да се стовари това бреме. Аз имам познат, който много мамеше и лъжеше преди години и нищо му нямаше. Жив и здрав. Роди му се едно дете-момче и сега това дете е наркоман и за да си купува наркотици постоянно лъже родителите за някакви неща и им създава проблеми. Никога не се знае къде тази енергия ще се канализира, за да се балансира. Няма как да повярвам, че  нищо не се връща. То по тази логика дай всички да станем убийци и крадци.

# 21
Това, че се "връща" на децата съм го чувала от доста места.

Но в никакъв случай не бих искала детето на някой да страда, за да може някой си да си получи кармата.
Това е ужасно.

# 22
О, да, разбира се, аз дори и на враговете си не го пожелавам. Просто споделям лични впечатления.

# 23
Вярвам, че нещо, ако е отсъдено като лошо, то не остава ненаказано.

# 24
Не вярвам в по-висша сила, която връща или карма. Просто кофти хората са кофти цял живот и рано, или късно, се набутват сами между шамарите, не навсякъде минават номерата.

# 25
  • Пловдив
Не вярвам в по-висша сила, която връща или карма. Просто кофти хората са кофти цял живот и рано, или късно, се набутват сами между шамарите, не навсякъде минават номерата.
Цитат на: rf22
Тва са глупости за успокоение на собственото безсилие. Всичко се връща ако го върнеш, или ако въпросния си намери майстора другаде, което обикновено се случва, но не заради някаква карма, а защото някой друг му го е върнал.
Цитат на: Лъвица
Лоши неща се случват на всички. Въпрос на време. Като е лош човек, казваме, че му се е върнало, като е добър човек, се вайкаме защо все на добрите се случва. Много пъти е чиста случайност, но често като се държиш идиотски, получаваш идиотско отношение. Това не е случайност, не е връщане, а закономерност.
+1. Каква карма, какви пет лева, ако използваме думите на поета...

Глупостите за кармата, макар че успокояват, са опасни, защото така нещастията, които се случват на принципа на късата клечка, тези хора ще си ги обяснят с карма, с "кой знае как си го е заслужил".

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 07:54 от Магдена

# 26
Ако животът беше справедлив, то би обезсмислил същността на доста религии. "Търпи сега, после ще добруваш, ама в отвъдното".

# 27
  • София
Вярвам, не, но го знам, само че не е по този начин, който описвате. Не мисля, че като някой ми стори зло ще му се върне, нито го искам, това не ме топли. Но виждам, че ако човек е добър може да не му се върне това добро от същия адрес, на който го е направил, но се връща като добро. Пък и с наивното очакване, че и другите са добри се живее по-леко, отколкото с параноята, че другите са зли поне колкото си зъл ти.

# 28
Навремето баба ми забранила на сина си да се ожени за момиче, което било бременно и имало някакъв проблем с крака и куцало. Казала й да направи аборт и я отпратила в нейния край. Близките от които разбрах за това казват, че го е направила, заради недъга на момичето. Синът й към момента е със заболяване на краката - генетично, но отключило се на зряла възраст. Едното му дете - момчето няма биологични деца. Аз съм й внучка от едно от другите й деца. Минах през стерилитет, а детето ми от години е с двигателни увреждания. Друга внучка на баба ми от третото й дете загуби първото си дете когато беше бебе, буквално за дни, като гръм от ясно небе, а след това над 15г. не може да има други деца.
Ние, внуците, смятаме, че плащаме чрез децата си греха на баба ни към това момиче и бебето й, което не знаем дали тя е задържала или го е махнала както е настоявала баба ни. Факт е, че при внуци от всяко нейно дете има проблеми със стерилитет, загуба на дете или болно дете.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 09:09 от Рори72

# 29
Както върви ще стигнем до прераждане,  план за живота  и избор на родители. Изработване на  уроци и избор на  път към това, точки и накрая  избор да си отидеш от живота.
 Цяла гама в езотериката,  красива приказка за избора. Ако помага - нека.

Все се питах защо аз и защо на мен, докато си отговорих, а защо  не? Всеки има свой бодил в д-то, не винаги знаем за него , виждаме своя. С какво съм различна да ме прескача  всяко зло, явно имам дял и аз от злините на вселената и идват при мен. Търся път и помирение, не примирение, помирение със Аз-а си, в това вярвам напълно, че психическата ни същност  има отделен живот от физическата, не се покриват и повтарят с душата

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 09:02 от Бор_яна

Общи условия

Активация на акаунт