Вярвате ли че всичко се връща?

• 7 086
  • 149
  •   1
Отговори
# 45
  • Melmak
За съжаление инстант кармата по-рядко се вижда. Щеше да е хубаво ако работеше постоянно - правиш някоя лошотия и оп, падне ти тухла на главата.

За дамата с интервюто - мои близки си наемат стая в къща за гости. Пристигат вечерта, отказват да ги настанят. Излизат с оправданието, че са дублирали стая и отказват да ги настанят в друга стая. Вечерта, късно, две сами жени да търсят подслон. Намират в друга къща за гости. След два дена виждат тази, която им отказа стая с две счупени ръце от инцидент.

За съжаление обаче не винаги работи така.

Относно случая на Рори72 в такива неща вярвам до една степен. Работя с родов терапевт и според нея няма как да не се върне, просто няма да е на теб, а на тези след теб. И не само лошотия, а дори непреработена емоция (това го изпитах на гърба си). Таа за съжаление злините, които ми причиниха ако се овъзмездят няма да съм тук да видя!

# 46
  • Пловдив
Такива истории са т.нар. cherry picking - избирателно вземане на някакви случки от нечии живот в покрепа на желаната теза.
Точно. Лъвица и други по-горе го казаха. Така работи съзнанието на хората - подбира си "доказателства". Склонни сме да търсим специални причини, освен това имаме нужда от усещане или надежда за справедливост на съдбата.
От която надежда има крачка-две-три до арогантното "на мен заслужено не ми се случва нищо лошо, защото аз и родът ми не правим нищо лошо, нещастията са плащане на стари злини".

Вярвам само, че който е проявявал редовно лош нрав, натрупва в течение на живота си все по-сериозен риск да си намери майстора, ама не свише, ами пак от засегнатите от нрава му.

# 47
На мен ми е странно кармата примерно да ти връща нещо в следващ живот.
При положение, че хората нямат спомени, къде го урока, къде осъзнаването?

# 48
  • Melmak

Вероятно е приемането. То и аз не знам в предишните ми животи какво съм правила, може би злото, което ми дойде на главата е заради предишни мои действия, които не помня. Но освен да приема случващото ми се, не мога много да го променя…

# 49
Лично аз в карма и прераждане не вярвам. Но тази тема е като кутията на Пандора - отвориш ли я, не знаеш какво ще изпълзи от там. Цяла кохорта народ се изхранва от експлоатиране на темата до степен на лудост - то не са квантови али-бали, ритуали и прочее, нямащи нищо общо с будизъм, хиндуизъм и сходните религии, от които тръгва концепцията за кармичност.

# 50
  • Бургас
Не знам кой възрастен човек може да вярва, че всичко в този живот е справедливо... Всички познаваме добри хора/малки деца, на които им се случват гадни неща, без да са ги заслужили, както и лоши хора, които си живеят  добре, без никакво възмездие, понякога по случайност на някои от лошите хора  се случват и лоши неща, но в никакъв случай не е закономерност или карма, просто тото... за следващи животи пък е съвсем фантастика....

# 51
Тя кармата е малко като съществуването или не на Господ. Но все пак каквото даваме това получаваме, по един или друг начин.

# 52

Вероятно е приемането. То и аз не знам в предишните ми животи какво съм правила, може би злото, което ми дойде на главата е заради предишни мои действия, които не помня. Но освен да приема случващото ми се, не мога много да го променя…
Как така приемането?
Нещата просто се случват понякога.
И често са резултат от наши решения.
Да не забравяме, че пълен контрол не можем да имаме, зависим и от решенията на другите.
Така работи живота, света.

# 53
  • Melmak
Приемането на това, че не всичко зависи от теб. Дори за много тежките неща като да ти се роди болно дете или близък да се поболее. Тия неща не зависят от нас. Или това да имаш репродуктивен проблем и подобни.

В моя случай да приема, че това, което ми се изсипа на главата е такова каквото е, че не мога да накарам отсрещната страна да се държи уважително и да не заплашва поне. Ей такива неща. Не всичко зависи от нас. Можем да се борим да променим това, което зависи от нас и да се научим да приемаме това, което не зависи от нас.

# 54
Вярвам да. Животът ми е показал, че е така.
Всичко се връща на този свят.

# 55
Преди много години брата на баща ми прокле майка ми , но след години разболя ли се - разболя се , лежа ли в болница - лежа , оперираха ли го - оперираха го . Ние не сме го пожелали , просто се случи , но лошото е, че покрай даден човек страдат и други . Никой не е безгрешен на този свят .

# 56
Според мен няма такава зависимост с връщането.

Моята баба от бащина страна беше лош човек. Толкова лош, че заедно с леля ми убиха баща ми заради много на брой и скъпи имоти в центъра на София. Убийството му беше предшествано от неуспешен опит за такова.Така останах само аз наследник, но ме отвличаха на 3 пъти и най-накрая принудиха майка ми да се откаже от всичко от мое име. Бях малък тогава. Това  е историята накратко. Това става по комунистическо време и нещата със съответните връзки и пари са били добре прикрити и затова няма осъдени.

Нищо не им се върна. Баба ми живя до 96 години и умря в съня си без никога да е боледувала и без да е влизала в болница. Леля ми още си е жива на 86 и си разполага с милиони.

# 57
За отказана резервация 2 счупени ръце?! Наистина ли го приемате като възмездие? Много жестоко ми се вижда.
Аз съм против отмъщението и търсенето на лична разплата. Ако има висша сила, нека даде същото на постъпилия лошо, но лично на него, не на децата.

# 58
Аз не вярвам, че висшата сила ще се занимава с това какво Пенчо направил на Марийка.
Я се занимава, я не Grinning

Затова не си мълча. Ако някой нещо ми направи се защитавам както мога и както преценя.
А не чакам провидение, съдба, вселена и т.н.

# 59
  • София
Вярвам, да. Имам пример за жесток човек, който   си отиде сам и в ужасно състояние. Години наред тормоз над синовете му, които накрая не искаха да го погледнат дори.
Иначе ако си злобен и долен човек, все ще си нещастен. За мен това е пак вид карма, защото ако вътрешно нямаш морал, не уважаваш другите, арогантен си и като цяло гадняр, не можеш да бъдеш истински щастлив и да ти е леко.

Общи условия

Активация на акаунт