Да си поговорим, за Насилието !

• 336
  • 6
  •   6
Отговори
Смятам себе си за феминистка и съм силно потресена от последните случаи, отразени в медиите.

По случая с Линдзи Кланси изпитвам противоречиви чувства. От една страна, съм потресена, защото става въпрос за три деца. От друга страна, смятам, че отговорност носи и нейният съпруг. Прави впечатление, че неговите родители са предложили да поемат грижата за децата. Това ме навежда на мисълта, че жените понасят значително по-голяма тежест във връзката от мъжете.

По случая „Корнел 7“ това, което ме ужасява най-много, не е самото изнасилване, а фактът, че 50 мъже са знаели и са мълчали. Обръщам се най-вече към майките на момчета – замислете се дали вашите синове в подобна ситуация биха останали безучастни.

Имам усещането, че жената все още се третира като по-нисшестояща от мъжа.

А какво да кажем за случаите на насилие в България? Замислете се колко жени подминаваме ежедневно, които търпят насилие само защото ястието е безсолно. Лично аз веднъж се опитах да помогна на жена, жертва на насилие, но в крайна сметка тя се обърна срещу мен от страх, че няма да се справи финансово в чужда държава.

Последна редакция: пт, 02 окт 2026, 19:06 от Maria 3333

# 1
Подкрепям по принцип, но по горните примери незнам дали са добри . Както и да е.
В днешно време разните видове насилия са повсеместно разпространени и не виждам оправия. Сума народ, даже ( и най-вече) в ежедневните си взаимоотношения, се опитват да взимат връх - дали над партньора, дали над децата, или пък просто над случайния събеседник. За мен тези неща са неприемливи, но напоследък агресията, простотията и вулгарността взимат връх, и при това някои съмнителни ценности се налагат доста натъртващо.

# 2
  • Пловдив
Щото целият ти живот е цъфнал и вързал ..........та сега реши и феминстка да станеш.

# 3
  • Пловдив
Замислете се колко жени подминаваме ежедневно, които търпят насилие само защото ястието е безсолно.
Колко?
Ти ли беше тая, дето оправи ергените, разведените, България, майка си на горния етаж и брат си на долния, че сега насилието... истинска ли си, май само роля?

# 4
Насилието общо и въобще не трябва да бъде обвързвано с която и да е концепция.

Този вид насилие е нечовешко, независимо от пола и възрастта!

И тук феминизмът олеква. Няма място, съжалявам, смятам че е излишен.

В България просто много хора не се лекуват психически, има злоупотреба с хапчета и наркотици.
Феминизмът няма да те спаси пред бай Ганчо дето не си е пил хапчетата. Ще ти посегне като стой та гледай докато му рецитираш някай постулат за равенството между половете!

# 5
Подходяща тема в която вярвам, можем да зададем въпроса: данъците насилие ли са? Примерно десятъка или кръвния данък по време на турското робство?
И ако десятъка (10%) е бил насилие и хората са се борили срещу него, то какво е в момента прибирането на 30% (мин.) от труда на хората, от техните усилия, били те физически или интелектуални?

# 6
Да ,а на запад не са по-добри.Там има най-много насилие.То от там идва.Тези детеубийства са запазена марка на запада.Там пацуланите са като плодни животни,правят деца за доживотни издръжки,но тези деца имат нужда от гледане.На онези не им издържат нервите и до там.Пълни мизерници.И да е заможна жената ,ако знаеш за Маделин Маккан ,лекари са семейството.За няколко години цвъкат 3 деца.или 4 не знам.Отиват на почивка и им слагат приспивателни да може да се развяват.После момичето нещо се удря и умира ,най-вероятно но нищо не може да докажат.Обявяват че е отвлвчено и до сега го издирват.
За какво цвъкат,като нямат нерви и тук интелигентни хора ,но масово са нвкакви социалки дето печеляг от това.

Общи условия

Активация на акаунт