СЕДМИ КЛАС Втора изпитна (20.06. - 27.06.) Задружното очакване !

• 90 589
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 1 230
  • София
Здравейте мили дами!
Благодаря Ви за всичко, което публикувате. Имам седмокласничка с общ бал от 296,5 точки с годишните оценки по бел и мат - общо всичко е толкова. Моля за съвет къде бих могла да се сместя с такъв нисък, нисък резултат за жалост.
Благодаря Ви още веднъж, че Ви има!
157мо

# 1 231
  • Sofia
За Джон Атанасов чета много противоречиви мнения, ако някой има по-пресни да сподели

Нямам мнение, аз също търся, но ми се струва следното - по-лошите отзиви са за паралелките с по-нисък бал. Разликата в баловете е около 100 точки за различните паралелки там. Чудя се дали средата в класа не е причина за лошите отзиви, от друга страна прочетох и че учителите са сменени, което не е добре.

За децата с по-нисък бал в София си позволявам да обърна внимание на 55 СУ. Балът е нисък, но според мен причината е в това, че училището има горни класове от съвсем скоро. Не са успели да се наложат още. Синът ми завършва 7ми клас в училището и аз лично съм впечатлена от това как новата директорка работи година след година да наложи училището, участва по всякакви проекти, базата е вече супер (модерни кабинети, среда, басейн), мисли за успешни профили и т.н. Синът ми иска някоя от топ-гимназиите, иначе бих го оставила и там.

# 1 232
Стоя, гледам, умувам и не мога да си изясня картинката дали с бал 471 ще влезе в НПМГ с математика и информатика. Не мога да намеря и някаква друга статистика от миналата година.Ако някой знае да има такава, моля да сподели. Ако баловете са съизмерими тази и миналата година, би трябвало на второ класиране да влезе поне в паралелката с НЕ.
И тук също имам чудене за езика. Той АЕ го знае на ниво В2. Дали пък да не е по-добре немската паралелка и до колко би научил езика. Изключвам на този етап факта, че не иска да чува за немски.
Иначе по второ желание ще влезе, но НПМГ му е повече на сърце.
Моля, който има впечатления или мнение, да сподели.
Благодаря предварително на всички.

# 1 233
  • София
Здравейте мили дами!
Благодаря Ви за всичко, което публикувате. Имам седмокласничка с общ бал от 296,5 точки с годишните оценки по бел и мат - общо всичко е толкова. Моля за съвет къде бих могла да се сместя с такъв нисък, нисък резултат за жалост.
Ломоносов /някои паралелки/, 93-то, 3-то, 21-во, 114-то, Попов, 128-мо, 33ЕГ, 23-то... може би за 2-ро и 19-то има шанс, ако пишете всички паралелки. Но въпреки това пишете на предните места това, което наистина иска детето, независимо от бала. Нищо не се губи от това.

Благодаря Ви Sanaka!
Тя до сега учи в 127-мо СУ и нейното най-голямо желание е да си остане там, но с такъв резултат много се съмнявам. Гледах миналогодишния минимален бал на второ класиране и беше 326. Може би разликата от от почти 30 точки няма да бъде стопена. Въпреки това по Ваш съвет ще поставя всички паралелки от досегашното и училище на първите позиции.

# 1 234
Направо съм разбита ...С 437 точки и момиче се разминаваш за 3точки от Езиковите, а в останалите влизаш и с много по-нисък бал...

# 1 235
  • Майничка
Направо съм разбита ...С 437 точки и момиче се разминаваш за 3точки от Езиковите, а в останалите влизаш и с много по-нисък бал...
С кои езикови?

# 1 236
Спокойно, а питаш ли ни с 442.5? Stuck Out Tongue Как наистина обясняваш на детето, че то не влиза за точка и половина, а в същото време момчета влизат с 30-40 точки по-малко?

Gargamela: всички. Баловете започват от 444 нагоре за три гимназии. Веднага след тях се редят училища, в които момчета биват приемани с 370-380. Е, как да му кажеш на това момиче, че усилията му струват нещо?

# 1 237
Искаме да запишем ХГ и СУ Паисий Хилендарски в Пловдив но в ДПП от сайта на Дидева няма кодове срещу съответните паралелки. Извинявам се ако въпросът ми е досаден,но къде да видя кодовете или при попълването да запиша само паралелките които предпочитаме

# 1 238
  • София
За подаване на заявление онлайн не Ви трябват кодове - те си излизат автоматично.

# 1 239
Искаме да запишем ХГ и СУ Паисий Хилендарски в Пловдив но в ДПП от сайта на Дидева няма кодове срещу съответните паралелки. Извинявам се ако въпросът ми е досаден,но къде да видя кодовете или при попълването да запиша само паралелките които предпочитаме
https://www.ruobg.com/files_priem/files_16/plan_priem_8.pdf

# 1 240
  • София
Здравейте мили дами!
Зависи за кой град и в кой жилещен район Ви интересува.

Здравейте, aria_82. Аз съм от София и до момента дъщеря ми учеше в 127- мо СУ и най-голямото и желание е да си остане там, независимо в коя паралелка.

# 1 241
На нас бала за ХГ е предостатъчен и ще я пиша на първо място.Миналата година минималния бал за момичета е бил 403.75.Приятелско дете има за ХГ бал 415.Дали ще и стигне?

Би трябвало да стигне според мен, но мн зависи още колко желаещи ще има за там.

# 1 242
  • София
Здравейте мили дами!
Зависи за кой град и в кой жилещен район Ви интересува.

Здравейте, aria_82. Аз съм от София и до момента дъщеря ми учеше в 127- мо СУ и най-голямото и желание е да си остане там, независимо в коя паралелка.
Ще го пишем и 127 СУ. Той досега беше в 134 СУ с иврит и иска да си остане там, но много зависи дали балът ще остане поне като миналата година.

# 1 243
Спокойно, а питаш ли ни с 442.5? Stuck Out Tongue Как наистина обясняваш на детето, че то не влиза за точка и половина, а в същото време момчета влизат с 30-40 точки по-малко?

Gargamela: всички. Баловете започват от 444 нагоре за три гимназии. Веднага след тях се редят училища, в които момчета биват приемани с 370-380. Е, как да му кажеш на това момиче, че усилията му струват нещо?
Именно! Направо мега несправедливо, поне по мое мнение!
Търся приемливи алтернативи, но за жалост наистина няма...

# 1 244

След 38 години все още усещам отвратителния вкус на квотите... Нямаш пишка, сори....
Ще си намери място твоето момиче, споко. Езикът аз го научих на най-високо ниво С2, но и до сега ми е гадно.
И изобщо не е вярно, че момчетата се развиват по-бавно и трябват квоти. Явно още трябва да се борим за равни права.....

Общи условия

Активация на акаунт