Всякакви въпроси относно пералнята - тема 14

• 63 739
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
Днес взехме Хайер, изключително тиха е.
В магазина са ни познати консултантите и също казаха, че са много добри като качество. 6г гаранция + 12г гаранция на мотора
Моторът на практика е вечен, така че тук малко са ви хванали за риби.
Иначе, дано сте доволни занапред.
Това за мотора в последствие го видях, вече бях взела решение, но ми направи впечатление и го споделих.
А защото го споделихте? Какво впечатление точно ви направи тази заблуда, че го и споделихте тук, та да се излъжат и други незнаещи като вас ли?
Тази тема е много полезна, защото се съобщава вярна информация и не се впечатляваме от явни заблуди и лъжи.

# 451
Ама в написаното няма нищо невярно или заблуждаващо - дават такава гаранция, нали?
Така че няма смисъл от острия тон, още повече подобна публикация провокира отново да се сподели, че тази гаранция не е нещо особено и това да бъде прочетено. Пък и не намирам гаранцията да вреди с нещо.

# 452
  • оттам, откъдето започва България
В магазина са ни познати консултантите и също казаха, че са много добри като качество. 6г гаранция + 12г гаранция на мотора

Честито! Със здраве да си я ползвате и след 10 години пак да се хвалите от нея.

# 453
Това за мотора в последствие го видях, вече бях взела решение, но ми направи впечатление и го споделих.
А защото го споделихте? Какво впечатление точно ви направи тази заблуда, че го и споделихте тук, та да се излъжат и други незнаещи като вас ли?
Тази тема е много полезна, защото се съобщава вярна информация и не се впечатляваме от явни заблуди и лъжи.
Доколкото виждам това е форум, всеки може да споделя информация. Не виждам какво точно провокира острия Ви тон?? Това, че не съм похвалила АЕГ или БОШ може би или пък Миеле.
За Вас не е от полза коментара ми, но пък за някой друг може да е. Моля спазвайте добрия тон, факт е че в гаранционната карта пише 12 години, не съм си го измислила. Не виждам заблуда никъде в написаното от мен. Хубаво е да приемете, че има и други гледни точки освен Вашата!
И не можете да твърдите дали съм знаеща или незнаеща, не ме познавате.  Недейте да се изказвате по този начин, не прави добро впечатление Wink

# 454
Доколкото виждам това е форум, всеки може да споделя информация. Не виждам какво точно провокира острия Ви тон?? Това, че не съм похвалила АЕГ или БОШ може би или пък Миеле.
За Вас не е от полза коментара ми, но пък за някой друг може да е. Моля спазвайте добрия тон, факт е че в гаранционната карта пише 12 години, не съм си го измислила. Не виждам заблуда никъде в написаното от мен. Хубаво е да приемете, че има и други гледни точки освен Вашата!
И не можете да твърдите дали съм знаеща или незнаеща, не ме познавате.  Недейте да се изказвате по този начин, не прави добро впечатление Wink
Именно, за да не заблудите някой друг, че видиш ли, 12 години гаранция (УАУУУ), какъв реверанс от производителите към клетите потребители…
Защото много хора се подвеждат от гаранции, не купуват уред, купуват гаранции. И когато са тръгнали да купуват гаранции поне да знаят що е то.

Тази тема не е Литературен клуб. Още веднъж ви напомням, че тук не обсъждаме гледни точни, а факти.
ПП
Скрит текст:
Ако обичате да не ми давате тон в живота.
Темата с вас и това, че са ви погалили с една реално ненужна гаранция, я приключва. Останете със здраве.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 21:02 от Djordja

# 455
Скрит текст:
quote author=Naso link=topic=1458460.msg45332060#msg45332060 date=1663855937]
Vilemina, списващият е написал, че няма значение цената. Мяташ го на"черешата"  с един орязан модел на AEG, който  няма допълнително изплакване, и добавяне на вода, мачка и ен. клас не е за предпочитане.
Та твърдото "За" е с "пранги" 😉
Прекрасно разбирам, че в това ограничено пространство не мога да събера някоя от най-качествените перални на пазара. Все пак искам да взема нещо, което да върши възможно най-добре работата си (енергийният клас също не ми е приоритет) - можете ли да ме насочите към конкретни модели (изобщо не е задължително да е някой от посочените - просто това открих)?
За Haier, между другото, попадам на доста положителни ревюта, а и е с direct drive, доста по-тежка е от останалите, има 6 години гаранция... но преди два дни за пръв път чух за марката и не знам доколко мога да ѝ се доверя Neutral Face Ако някой има преки впечатления, моля да сподели.
  [/spoiler]
[/quote]

Честита и със здраве да я използвате. Моторът има 12 години, но управляващата го платка няма, а без нея моторът не може да работи. Нейната гаранция е колкото е на пералнята. За да я предпазите от токови удари, колебания в напрежението, прекалено ниско и високо напрежение, я включете през този модел предпазител, че гаранцията не покрива такива щети (продава се и в магазини като Технополис):
https://sono.bg/predpaziteli/kombinirana-gramozashtita-s-avtomat … yuchvatel-wp230-w

(всички марки, които акцентират върху гаранцията на мотора, но не и на тази на управляващата го платка, заблуждават клиентите- първи започнаха LG  навремето и други ги последваха)

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 21:55 от petiaivanov

# 456
Офф-топик
Оня ден купих още 4 Соно-та. 2 като тея от линка и 2 съчетани със защита на коаксиалния кабел на кабелната телевизия че с тоя ураган дет ни удари в Бургас тока така примигваше. А си купих нови телевизори и не ми се рискува да има някакъв токов удар по ел.мрежата или да дойде напрежение по коаксиалния кабел.

# 457
Офф-топик
Оня ден купих още 4 Соно-та. 2 като тея от линка и 2 съчетани със защита на коаксиалния кабел на кабелната телевизия че с тоя ураган дет ни удари в Бургас тока така примигваше. А си купих нови телевизори и не ми се рискува да има някакъв токов удар по ел.мрежата или да дойде напрежение по коаксиалния кабел.
Тези от линка за перфектни- 4 имам. Преди няколко години ми сапасиха уредите, ама половината вход изгърмя включително  един електричар, който ми се репчеше, че това нямало да свърши работа, защото той много ги разбира нещата.
Усетят ли някакво колебание и спират тока към уреда- има периоди, в които се случва доста често.

# 458
Аз имам 4 още като купих новата пералня и сушилня. Тогава и за съдомиялната взех и за хладилника. Тея сега са допълнителни. Чувал съм ги да пищят старите. И спират тока към уредите. И не можеш да кажеш че е някакъв дефект в устройството защото не е 1 а едновременно и 4те се разпищяват. И на майка ми на село взех за нейния хиперинвертор че май е най-скъпия ѝ уред.

# 459
Не, не е от устройството. Напрежението по мрежата ни е такова, но пък хубавото е, че пищят много приглушено и спасяват уредите.

# 460
Не, не е от устройството. Напрежението по мрежата ни е такова, но пък хубавото е, че пищят много приглушено и спасяват уредите.

Имам ги пета година и досега никога не са пискали или спирали захранването.

# 461

Имам ги пета година и досега никога не са пискали или спирали захранването.
Може и да не си разбрала, ако не си била в къщи.
Пискане е силно казано, ако не се заслушаш.

# 462
  • при него
И аз съм писала за защитите по други теми, на мен ми спасиха фурната и плота преди време. Като сложим цената на защитата и сравним с това уреда, да подлежи на ремонт или тотално да се развали, то инвестицията в защита е абсолютно оправдана и разумна.

# 463
Благодаря за съветите - изборът се ограничи до AEG или Haier. Последен въпрос - имате ли наблюдения върху сервизното обслужване на двете марки в България?

# 464
  • Велики Преслав
Еднакво е обслужването, като частите на АЕГ са малко по-евтини, отколкото при Хаиер. И двете марки се държат еднакво. Стабилни и тихи. Хаиера малко по-лъскави управление има. Електрониката пък е направена доста стабилно. АЕГ отдавна са се доказали като добри и сега на Хаиер ще е трудно да пробие, понеже са новост като перални в нас.

Общи условия

Активация на акаунт