Всякакви въпроси относно пералнята - тема 14

• 63 687
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
SDS,  бъдете внимателни, ако поръчвате онлайн  уред от Техномакс- Варна. Огледайте го добре преди да платите.  Поръчах нов уред с транспортен дефект, а получих  втора употреба. Поискаха да си платя таксата за връщането.

Благодаря, и аз имам такива притеснения. Драскотини не ме смущават, понеже и в шкаф, но коректността на търговците - да. Единствено си заслужава, ако е немско производство и за същата цена се купува по-висок клас или с по-добри показатели/ повече програми.

# 496
  • Deutschland/HE
А какво ще кажете за пералните на Бош от серия Home Professional? Миналата година смених сушиялнята и сега е наред пералнята и една позната ми я препоръча. Цената ми е малко на ръба (800евро и още 100 евро за удължена гаранция).
Благодаря!

# 497
  • София
А какво ще кажете за пералните на Бош от серия Home Professional? Миналата година смених сушиялнята и сега е наред пералнята и една позната ми я препоръча. Цената ми е малко на ръба (800евро и още 100 евро за удължена гаранция).
Благодаря!

Ами какво да кажем - топ серията на Бош, произведена в Германия... по качество може да се мери с Миле, а по екстри превъзхожда някои техни модели. Цената ми изглежда добра, не съм срещала такава за под 1000 евро. В България са около 2300 лв.

# 498
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-HAIER-HW80-B14979-S/p/680121
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-HAIER-HW80-B14979 … S-ANTHR-/p/680131

Избирам между тези двете. Виждам че по-скъпата има WiFi като допълнение спрямо по-евтината, нещо да пропускам? Струва ли си заради тази безжична връзка да я избера и знаете ли какво всъщност може да се прави по пералнята през телефона?

https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%2 … 20LG%20F4WV509S1E
И бонус тази от LG я намерих току що. Не видях никой да коментира LG тук, проблемни ли са?

Последна редакция: нд, 09 окт 2022, 22:49 от atom3

# 499
Скрит текст:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-HAIER-HW80-B14979-S/p/680121
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-HAIER-HW80-B14979 … S-ANTHR-/p/680131

дам че по-скъпата има WiFi като допълнение спрямо по-евтината, нещо да пропускам? Струва ли си заради тази безжична връзка да я избера и знаете ли какво всъщност може да се прави по пералнята през телефона?
Избирам между тези двете. Виж
https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%2 … 20LG%20F4WV509S1E
И бонус тази от LG я намерих току що. Не видях никой да коментира LG тук, проблемни ли са?
Коментирали сме- в много от темите. Проблемни са.
LG са добри в хладилници, микровълнови, телевизори, монитори. Перални и сушилни-не.

# 500
Защо да са проблемни ?
Перат прилично, имат голям избор от програми и със сигурност ще изкарат 5 години.
Кое им е толкова проблемното?
По тази логика и Самсунг са проблемни.

# 501
Заради ръждата, заради вибрациите...
Е, аз Самсунг перални никога не съм харесвала Simple Smile На майка ми на Самсунг-а така беше изгнила кръстачката след 6 години използване, че..... Жалко, че не направих снимка тогава да я покажа. Помпата замина на 3 година, след нея и платка...
Ама тя си го купи, понеже така я били посъветвали в магазина, а после ми се обажда на мен като има проблеми Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 12:16 от petiaivanov

# 502
Относно ползата от файдата, дето пералнята имала WiFi. Имам Miele с WiFi повече от две години и досега един път не съм ползвал WiFi.   От любопитство го активирах разбира се. На програматора има позиция WiFi. Включваш и след това трябва да вържеш пералнята към домашната мрежа. Прави се веднъж.  Естествено на телефона се инсталира съответно приложение.
Какво се прави по WiFi - същото, както и от панела за управление на пералнята. Избор на програма, настройки за режима на пране - дали да е през системата за автоматично дозиране на течните препарати TwinDos или през чекмеджето, количеството вода и т.н. и т.н. И каква е разликата - само в това, че седиш на дивана в хола примерно, а не си пред пералнята. Общо взето - голям праз.
Нямам представа дали можеш да активираш пералнята през wifi чрез отдалечен достъп до домашната мрежа докато си на работа примерно. Просто не съм задълбавал толкова.

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 12:23 от Stilgar

# 503
"Нямам представа дали можеш да активираш пералнята през wifi чрез отдалечен достъп до домашната мрежа докато си на работа примерно."

Може от цял свят...ама какъв е смисъла като тя трябва да се зареди с дрехите и да се натисне Старт за да заключи и да е в готовност за нагласяне и пуск. То тогава ще си я наглася с отложен старт че я се сетя в точното време да я пусна през приложението, я не.
Единствената полза според мен е че телефона изпищява когато пералнята приключи и отиваш да ги прехвърляш в сушилнята. И това ако е в друго помещение/етаж

# 504
На мен ми беше от полза, защото на синовете ми иначе сто пъти трябва да обяснявам кое как... А така те пълнят пералнята с дрехи и аз я пускам през телефона, но те натискат старт, щото както казва Marsian, иначе не тръгва. Но смених рутера и сега не мога да се конектна по никакъв начин, постоянно ми дава грешка и не знам какво да направя... Нито автоматично, нито със сканиране на баркода или въвеждане на серийния номер ми се получава. Преди време помолих за помощ, но никой не даде съвет и сега като трябва да се пусне пералня, си говорим по телефона кое как. А аз в момента не съм там и това е, ако не всеки ден, то през ден.

# 505
Като им свършат гащите, ще се научат. Ти за всеки случай не вдигай телефона Simple Smile

# 506
Laughing
На мен ми е жал за пералничката ми любима, да не ѝ направят нещо! Хич не ми пука за техните гащи...

# 507
Напиши на едно листче инструкция как се пуска и настройва пералнята. Първо, второ, трето и т.н.
И го лепни на пералнята.

# 508
Да, това е идея, защото иначе оправданието е, че е на немски и не могат да запомнят. Благодаря!

# 509
На мен ми беше от полза, защото на синовете ми иначе сто пъти трябва да обяснявам кое как... А така те пълнят пералнята с дрехи и аз я пускам през телефона, но те натискат старт, щото както казва Marsian, иначе не тръгва. Но смених рутера и сега не мога да се конектна по никакъв начин, постоянно ми дава грешка и не знам какво да направя... Нито автоматично, нито със сканиране на баркода или въвеждане на серийния номер ми се получава. Преди време помолих за помощ, но никой не даде съвет и сега като трябва да се пусне пералня, си говорим по телефона кое как. А аз в момента не съм там и това е, ако не всеки ден, то през ден.

Възможно е проблема да идва от честотната лента на рутера. Старите рутери и изобщо устройства бяха все на 2.4ghz, но след това се появи и 5ghz. Но една пералня не виждам да има нужда от 5ghz и сигурно само 2.4 поддържа, така че трябва да се провери дали рутера пък не излъчва само на 5.

Общи условия

Активация на акаунт