Всякакви въпроси относно пералнята - тема 14

• 63 626
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, търся бюджетна пералня слим ( за да влезе в шкаф на кухнята). Гледах Беко 529 вървят. За 300лв ми предлагат 2ра ръка(множко ми се видяха). Имаше нещо с тези слим перални, съвсем голям боклук ли бяха? Ще се ползва рядко от наематели на апартамент. Някоя сериозна фирма за 2ра ръка перални да препоръчате?
То и на мен ми се виждат 300 лв. множко за втора ръка Беко, дори твърде много.
Имам горчивия опит с това творение и не препоръчвам. Едва изтърпях близо 4 години и се простих с нея.
Още една потребителка помня имаше моите оплаквания. И техниците се отказаха да ѝ оправят недостатъците.

пп/ слим беше моята Беки

Последна редакция: ср, 12 окт 2022, 22:36 от delpel

# 541
  • Горна Оряховица
Слим 45см, за да се скрие от вратичка пред нея. Какво да търся като марка освен Беко. Пак казвам бюджетно. Simple Smile

# 542
  • до най-прекрасния мъж
Имам 12-годишен Електролукс. Нито ми е скъсал, нито ми е намачкал нещо до момента. За Самсунг мнение не мога да дам, но и не бих купила точно пералня. Те са силни в друг вид техника. От телефоните им нямам оплаквания, но това не е по темата.

# 543
Слим 45см, за да се скрие от вратичка пред нея. Какво да търся като марка освен Беко. Пак казвам бюджетно. Simple Smile
Може би това:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-CANDY-CSO4-1275-TE-1-S/p/688966
https://zora.bg/product/whp72es-1200-obmin-700-kg-a-byal

Последна редакция: ср, 12 окт 2022, 22:45 от petiaivanov

# 544
  • Пловдив
Здравейте отново. Момичета, благодаря за съветите. Пералня и сушилня монтирани. Разучавам пералнята, прочетох упътване на бг ,на английски и не мога напълно да се оправя. Моделът е https://shop.miele.bg/peralni-mashini/11565530.html .
Пише преди първа употреба да се калиброва като се пусне на програма памук, без препарати. Е, не съм сигурна  дали се  изключва системата  TwinDos, като не светят ярко двата надписа на системата за бяло и цветно. Кое приложение на Миле да изтегля-има няколко ? Защо на дисплея не се появяват символите за заключване?
Не разбрах мога ли сама да си направя програма-например-пране , градуси, обороти на центрофуга.  Или само на определени програми мога да променям.
Моля за помощ и отново благодаря. със сигурност ще изникнат и други въпроси.

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 11:30 от renydent

# 545
Renydent, моята не е с ТуинДос и не мога да помогна в тази насока, но да обърна внимание, ако не си стигнала до там - имаш опции за настройка нивото на водата при изплакване и отделно - допълнително изплакване - и двете при мен са на максимална степен.
Още - можеш да настроиш самата центрофуга да е по-щадяща.
И ниво на вода и брой изплаквания, и центрофуга се настройват за всяка програма по отделно.
Не е по темата, но тъй като знам, че имаш и сушилня на марката - не забравяй да настроиш твърдостта на водата при която е прано прането. Ако не го направиш ще си недоволна от резултата на изсушаване - дрехите ще са по-намачкани.
Огледай и направи внимателно настройките и на двете машини, за да си максимално удовлетворена от работата им.

# 546
  • Пловдив
Djordja, не виждам откъде да ги настроя. Упътването няма нищо общо с моята пералня. Водата във Пловдив е много твърда, четох за тези настройки,но нищо такова при мен не се появява. Успях да я пусна на калибриране и за сега съм до тук. Ще ровя в ютюб, ако намеря нещо. До сушилнята не съм стигнала. Фурната бързо я разучих, само изи клийн функцията не разбирам къде се налива тая вода, но ще питам в другата тема.

# 547
Djordja, не виждам откъде да ги настроя. Упътването няма нищо общо с моята пералня.
Как така?
В момента няма време, но довечера мога да поразгледам твоето упътване, ако все още не си открила начините за настройки, или пък някой друг не е ударил рамо.

# 548
  • Пловдив
Не намирам как да влезна в менютата. На упътването е показано Завъртете превключвателя за избор на програма на положение
Further programmes/. Обаче там на аз нямам такъв надпис ,преводачът превежда помпане/въртене . И аз предполагам че това е плакнене и центрофуга.

# 549
Не намирам как да влезна в менютата. На упътването е показано Завъртете превключвателя за избор на програма на положение
Further programmes/. Обаче там на аз нямам такъв надпис ,преводачът превежда помпане/въртене . И аз предполагам че това е плакнене и центрофуга.
Не зная какво ръководство четете, но то не е за вашия модел. Вие регистрирахте ли си уредите и изпратиха ли/изтеглихте ли ръководства за вашият модел? Предчувствам отговор-не😉.
Fürther programme, означава допълнителни програми.
, но е налична при др. модели.
Изтеглете нужното ръководство и не издевателствайте в/у ПМ.

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 14:39 от niljaniljo

# 550
  • Пловдив
niljaniljo, не издевателствам над пералнята , а само чета. Имам упътване на немски ,което преведох с преводач.
Fürther programme, означава допълнителни програми. Да точно така и аз нямам такава опция. Рових в нета ,и ръководство точно за моя модел не намерих, излиза на бг и английски ръководство точно уж за моя модел,но панелът не ми е същия.
Сега боря мобилното приложение ,но и там нещо ударихме на греда.
Къде имате предвид да регистрирам уреда?

# 551
Виж това дали ще свърши работа.

# 552
  • Пловдив
Точно това чета. Но как да влезна в меню на настройки,за да наглася твърдост на вода , да добавя повече вода или да избера други екстри не намирам. Едва ли е възможно само през мобилното приложение.

# 553
# 554
Регистрация тук:
https://shop.miele.bg/forms/1/25_months
Твърдост на вода за вашия район вземете от ВИК. Препаратът се дозира според твърдостта на H2O и т. н.

Регистрирате и изтеглете вярното ръководство за употреба. Това е вашият модел и панел:

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 15:38 от niljaniljo

Общи условия

Активация на акаунт