Всякакви въпроси относно пералнята - тема 14

• 61 910
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,
Пиша Ви тъй като е неделя и с никой не мога да се свържа, а ми е спешна ,тъй като бизнеса ни е зависим от нея. Сутринта пуснах пералня и забелязох , че в барабана , където е отплътнението ,която държи самият барабан и набран , осукан, но въпреки всичко видях , че пералнята работи и си пуснах. При свършване , видях , че пише ‘Е 18 ‘ вместо ‘End’. Въртях на различни програми ,но все това показваше. Потърсих в книжката му , как да се боря с грешки ,но този номер го нямаше. Погледнах в интернет и ми показа, че Е 18 е грешка , която означава , че самият дисплей е неизползваем и че има проблем в електрониката. Звъннях на различни техници, но тъй като неделя, не вдигат и то разбираемо. Още при взимане на самата пералня преди 10 години се повреди дисплея и само сменяше различни програми и минути, но ни казаха , че самата пералня си работи и няма дмисъл от смяна на дисплей, но след 10 години нормално да има проблеми и сме готови да вземем друга, но въпроса ми е за момента , дали може да се оправи. Мисълтта ми е на някой дали му се случвало да получи подобна грешка и дали това написно в нета е вярно.
Благодаря предварително!
Хубав ден:blush:

# 91
Изключете от контакта, изчакайте 10-Тина минути и я включете пак.

# 92
  • Велики Преслав
Оправя се в определени ситуации. Понякога прави късо и програтора си затрива програмите. Там вече е по-сложно. Няма начин да не се оправя, но може да е скъпо.

# 93
Този форум винаги помага. Сега за АЕГ разбрах, че трябва да се гледа 7-ма серия и нагоре. За Бош сякаш 6-та серия отговаря на 7-цата на АЕГ. А от Самсунг какво да гледаме, че там нещо не се ориентирам със сериите? Пък виждам има доста доволни потребители. Търсим си 9-10 кила (по-скоро 9) и 1400 оборота.

# 94
И така, след 16 години вярна служба  AEG Lavamat  сдаде багажа. Програматорът  е за смяна, но не знам дали изобщо ще намеря нов. Ако има от къде , хубаво.  Ако не, ще се оглеждам за друга.
За сега ми се иска пералня със сушилня. Bosch  ми е марката, размер 40/60.
Ако има някой впечатления от някой модел ,  нека сподели.

# 95
С такива размери освен с горно отваряне не знам друга пералня 40 см.Даже и с горно май са 45 см.Комбинирана пък абсурд,приятели търсеха миналата година малка на дълбочина комбинирана къде ли не,накрая взеха стар модел хотпойнт 60 на 51 см.Голям компромис,по две сушилни след всяка пералня пуска,отделно самата сушилня има само две програми.Лична препоръка намери място за сушилнята,дори на остъклена тераса,но не взимай комбинирана компромис.АЕГ са хубава марка защо не потърсиш от тях?Имат доста слим модел перални.Сушилните им са огромни обаче.Бош не знам дали имат малък вариант,аз лично търсех стандарт по едно време и с кит бяха моите дори.

# 96
И така, след 16 години вярна служба  AEG Lavamat  сдаде багажа. Програматорът  е за смяна, но не знам дали изобщо ще намеря нов. Ако има от къде , хубаво.  Ако не, ще се оглеждам за друга.
За сега ми се иска пералня със сушилня. Bosch  ми е марката, размер 40/60.
Ако има някой впечатления от някой модел ,  нека сподели.
Ето темата за комбинирани уреди:  https://www.bg-mamma.com/?topic=1367547

Ако имате място, си купете отделни уреди.
Този размер нищо не ми говори. Какво е това?

# 97
  • София
Освен моделите на BOSH, които започват с WAN, кои други марки и респективно модели имат перални с отваряеми казани? Изключвам такива над 1000 лв., тъй като бюджетът не ми позволява.  Изобщо има ли такова животно? Grinning За сега съм се спряла на един BOSCH  4-а серия, и просто ми стана интересно дали няма и други сносни предложения в този клас перални. Гледах едни Samsung-и, обаче там ми е много трудно дешифрирането на сериите и ми е трудно да се ориентирам.
Междувременно попаднах на тази схема за моделите на Samsung, но ми помогна само отчасти

# 98
Няма други сносни, поне според мен.

# 99
  • Велики Преслав
Всички турски перални, произведини в завода на Вестел, от висок клас са с отваряем казан. Говоря за Sharp, Finlux и други. От тези марки, се намират добри попадения.

# 100
https://www.aeg.bg/laundry/laundry/washing-machines/top-loader-w … achine/ltn7e273e/

За тази пералня,  някой  има ли впечатления?
Ефективна ли е функцията с пара?

# 101
В какъв смисъл ефективна? Какво очакваш от тази функция?

# 102

Представа нямам от тази функция. Очаквам мнение на потребител.

# 103

Представа нямам от тази функция. Очаквам мнение на потребител.

Ми леко навлажнява дрехите и стават лесни за гладене, освежава дълго неносени дрехи... Като цяло доста надценена функция.

# 104
  • при него
Аз за парата няколко пъти писах, някъде из предходните страници. Аз я използвам за освежаване на дрехи от гардероба, при смяна на сезоните. Примерно, нещо изпрано наесен и прибрано, сега на пролет  исках да го обличам, пуснах го на парата и наистина "светна". За розово сако говоря, понеже при него най-ясно си пролича ефекта.

Общи условия

Активация на акаунт