Всякакви въпроси относно пералнята - тема 14

• 63 855
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
  • София
И още една разлика между АЕГ и Миле- в килограмите на самия уред. Усетихме разликата като заменихме АЕГ с Миле, което качвахме по стълби на втори етаж.  АЕГ -то го ползвам сега за пране на маратонки и при центрофугиране на 1200 оборота не е много стабилно. Другата на 1600 оборота дори с две тениски вътре не помръдва. Някой преди в темата беше обяснил разликата в тежестите на уредите и оборотите.

Това за килограмите е вярно, повечето перални са около 70+ кг, евтините са дори по-леки, а Миле обикновено са 90+ кг.

Но и аз не мога да се съглася, че АЕГ е нестабилна. Мисля, че 1200 оборота е скорост неподходяща за маратонки. По принцип с маратонките е трудно тежестта да се разпредели равномерно и в резултат се получава едно „биене“ на барабана. При по-ниски обороти пружините и амортисьорите успешно обират това подскачане на барабана, но при високи обороти центробежните сили нарастват неимоверно.

На всичкото отгоре, маратонките нямат нужда от такова бясно въртене - това не са чаршафи, които поемат вода с киограми, това са гумени подметки (непромокаеми) с малко плат отгоре, при това бързосъхнещ. Могат да се изцедят дори и на ръка. Аз не бих ги пуснала на повече от 600 оборота.

Също така, прането на маратонки е несъпоставимо с прането на тениски, защото тениските тежат по-малко и се разпростират на по-голяма площ. Маратонките хем тежат повече, хем тази тежест е съсредоточена в две точки.

# 346
Мисля, че 1200 оборота е скорост неподходяща за маратонки. По принцип с маратонките е трудно тежестта да се разпредели равномерно и в резултат се получава едно „биене“ на барабана. При по-ниски обороти пружините и амортисьорите успешно обират това подскачане на барабана, но при високи обороти центробежните сили нарастват неимоверно.
Никакъв проблем няма моето Миле на 1200 оборота на маратонки. Точно на толкова ги центрофугирам. Няма “биене”, няма никакъв нетипичен шум. Бих казала дори, че е много тиха при тези обороти на центрофугата.

# 347
Имай предвид, че пералнята, при наличие на дисбаланс в барабана, може сама да си намали оборотите Simple Smile и ако не ѝ обърнеш внимание, може и да не разбереш Simple Smile

# 348
  • София
Никакъв проблем няма моето Миле на 1200 оборота на маратонки. Точно на толкова ги центрофугирам. Няма “биене”, няма никакъв нетипичен шум. Бих казала дори, че е много тиха при тези обороти на центрофугата.

То зависи и от вида на маратонките, и от много неща. И моята Миле няма проблем с маратонките, но не ги въртя на 1200 просто защото го смятам за излишно. И на 600 пак са изцедени, и пак изсъхват после.

# 349
Като отклонихме темата за маратонките, поне да питам на колко градуса ги перете. Съобразявате ли градусите с цвета на маратонките. Аз ги пера на 40 градуса и само едни червени бяха пуснали боя.

# 350
Имай предвид, че пералнята, при наличие на дисбаланс в барабана, може сама да си намали оборотите Simple Smile и ако не ѝ обърнеш внимание, може и да не разбереш Simple Smile
Намалява ги , да . Веднъж прах едни бели кецове на 1000 оборота , като на финалната центрофуга ясно си личеше , че центрофугираше на около 400 .
Иначе с нормално пране на 1200 оборота си личи , че центрофугира на толкова . И аз съм прала кожени обувки на 1200 оборота , нищо им няма .
Като отклонихме темата за маратонките, поне да питам на колко градуса ги перете. Съобразявате ли градусите с цвета на маратонките. Аз ги пера на 40 градуса и само едни червени бяха пуснали боя.
Част от тях на 30 , други на 40, джапанки на 50-60 , чехли също на толкова . Веднъж едни бели платненки ги бях пуснала на 90 , ама за нищо не ставаха след това .

# 351
Пера ги на дълга програма (2 ч и 40 мин) и на 40С. Цветни, бели, кожени, плат - всичко на толкова.

Каквото ще, това да прави, нали затова инвестирах в нея, да се оправя 😜

# 352
Здравейте, може ли да ми препоръчате пералня, по бюджетен вариант? По принцип мисля да е Беко, гледам че имат доста екстри като аква стоп, сама си преценякол. вода, да е по възможност от по безшумните и икономични.. Мисия невъзможна ще е май, но все пак 😁. Макс 800 лв мога да отделя.. Благодаря ви 😊

# 353
Здравейте, може ли да ми препоръчате пералня, по бюджетен вариант? По принцип мисля да е Беко, гледам че имат доста екстри като аква стоп, сама си преценякол. вода, да е по възможност от по безшумните и икономични.. Мисия невъзможна ще е май, но все пак 😁. Макс 800 лв мога да отделя.. Благодаря ви 😊
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-HAIER-HW80-B14979-S/p/680121

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 00:13 от petiaivanov

# 354
Благодаря на всички за отговорите, избора стана по-лесен след вашите насоки, Miele ще е.

# 355
Благодаря на всички за отговорите, избора стана по-лесен след вашите насоки, Miele ще е.
Правилен избор!
Когато я купиш, да се похвалиш.

# 356
Здравейте!
Можете ли да препоръчате пералня до 700-800лв бюджет?
За предпочитане от Технополис.
Държа на качество доколкото е възможно Simple Smile

# 357
  • София
Здравейте!

Щом държите на качеството, изборът е АЕГ или Бош. Моделите на АЕГ са над бюджета ви, но мога с две ръце да препоръчам ето тази Бош: WAN24062BY. Имам такава и мога да кажа, че е отлична. Изключително тиха и пере много добре.

Максималните ѝ обороти са 1200 в минута, но вече близо 2 години я ползвам в комбинация със сушилня и нямам никакви проблеми.

Въпреки бюджетната си цена, тя се доближава до пералните от висок клас (имам опит с много по-скъпи Миле и АЕГ). По-добра е от моделите WAJ на Бош и практически е идентична с 8-килограмовата WAN24063BY.

П.П. Важно допълнение: в Технополис цената на модела е висока, а наличностите - на изчерпване. Вижте в други магазини, на повечето места е под 800 лв, а в Зора в момента редовната цена е 669 лв: https://zora.bg/product/wan24062by-5f5757d11f6db

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 15:38 от Vilemina

# 358
Здравейте
Имам пералня Miele днес ми се появи грешка на дисплея за филтъра докато работеше, изключих я от копчето почистих филтъра и пак я пуснах но помпата продължава да работи.
Каква да направя за да я оправя?

# 359
Здравейте!

Щом държите на качеството, изборът е АЕГ или Бош. Моделите на АЕГ са над бюджета ви, но мога с две ръце да препоръчам ето тази Бош: WAN24062BY. Имам такава и мога да кажа, че е отлична. Изключително тиха и пере много добре.

Максималните ѝ обороти са 1200 в минута, но вече близо 2 години я ползвам в комбинация със сушилня и нямам никакви проблеми.

Въпреки бюджетната си цена, тя се доближава до пералните от висок клас (имам опит с много по-скъпи Миле и АЕГ). По-добра е от моделите WAJ на Бош и практически е идентична с 8-килограмовата WAN24063BY.

П.П. Важно допълнение: в Технополис цената на модела е висока, а наличностите - на изчерпване. Вижте в други магазини, на повечето места е под 800 лв, а в Зора в момента редовната цена е 669 лв: https://zora.bg/product/wan24062by-5f5757d11f6db
Благодаря, с Бош сме имали доста проблеми Simple Smile
По-скоро оглеждах марки като Самсунг, Хувър,  Хайер, Уърлпул и т.н.
Та моля за мнение за някоя от тези марки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт