Всякакви въпроси относно пералнята - тема 14

• 63 582
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
2 те са за вграждане комбота, нямат филтър.
3тата и тя комбо свободностояща, ама е 7 или 8 серия и тя няма филтър и ето го резултата за 1 година е задръстена едната.

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 18:11 от Piole1

# 616
2 те са за вграждане комбота, нямат филтър.
3тата и тя комбо свободно стояща ама е 7 или 8 серия и тя няма филтър и ето го резултата за 1 година е задръстена едната.

Обягнало ми е, че са за вграждане. И пак не е ок, след 1 година да са за сервиз. Има доста по-евтини комбота, като Канди например, които изкарват 5-6 години без нужда от сервиз. Самсунг също.

# 617
Ъпдейт
Днес от сервиза на AEG са ходили у братовчед ми, оказа се че помпата е развалена и са поръчали нова.
Не се ангажират със срок кога ще я сменят. Сигурно ще влезне в 30те дни за гаранцията.
Уж у тях ще я ремонтират като дойде новата помпа, поне няма да я разнасят по сервизите.

# 618
Здравейте,
Моля за мнение между тези два модела:

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BOSCH-WAX32EH0BY/ … 9e7f-12e131fd7e74

https://shop.miele.bg/peralni-mashini/11284190.html

Чета, че сервизното обслужване на Миле е зле, а и адски ме дразни, че великата марка, сигурна в безупречното си качество, дава едва 2 години гаранция.
Но все пак говорим за реални предимства. Не Миле си е Миле.
Ако е по-добра ще я взема де. Бош-а май е произведен в Германия, Миле къде е?

# 619
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
Моля за мнение между тези два модела:

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BOSCH-WAX32EH0BY/ … 9e7f-12e131fd7e74

https://shop.miele.bg/peralni-mashini/11284190.html

Чета, че сервизното обслужване на Миле е зле, а и адски ме дразни, че великата марка, сигурна в безупречното си качество, дава едва 2 години гаранция.
Но все пак говорим за реални предимства. Не Миле си е Миле.
Ако е по-добра ще я взема де.
Бош-а май е произведен в Германия, Миле къде е?

И двете са произведени в Германия. На Миле само най-евтините модели (мисля, че бяха 030 и 033) са сглобявани в Полша, а на Бош всички уреди от серия 8 и Home Professional се правят в Германия.

# 620
sentel,  аз бих избрала Бош заради 10-те кг. и обороти 1600, както и опция за допълнително добавяне на пране и 5 г. гаранция. Зависи на теб какво ти трябва/колко голямо е домакинството, колко перални пускаш и т.н./. Не съм наясно с какви казани са тези модели. Аз пера с Миле/8 кг. и 1600 оборота/, Сименс /7 кг, 1400 оборота/ и АЕГ/6 кг. 1200 оборота/ и съм доволна от качеството на изпиране както и от качеството на самите перални.  На Милето обаче не мога да добавям дрехи както ми се случва при Сименса, но пък харесвам центрофуга на 1600 оборота. На Миле най-кратката програма за 2 кг., 40 градуса  и 1200 оборота е 20 минути, а на Сименса -15 минути, 30 градуса на 1200 оборота или 40 градуса за 20 минути. Разгледай основните програми на коя от двете те устройват. Аз лично много бих искала на този етап пералня за 10 кг., която ще ми спести пускането на две перални едновременно или една след друга, както често ми се случва.
Скрит текст:
По повод сервизите - в другата тема имах оплакване по повод съдомиялна Миле и там имаше не добър коментар и за сервиз на Бош, но нямам поглед и не искам да обобщавам. Дано не се налага.

Последна редакция: сб, 22 окт 2022, 12:24 от Мари-ана

# 621
  • София
...Не съм наясно с какви казани са тези модели...

...По повод сервизите - в другата тема имах оплакване по повод съдомиялна Миле и там имаше не добър коментар и за сервиз на Бош, но нямам поглед и не искам да обобщавам. Дано не се налага...

Бош-ът е с неразглобяем, пластмасов, Милето е с разглобяем от неръждаема стомана.

И аз по повод сервизите, доколкото съм имала контакти и с двата (Сотиров и Миле БГ), хората са били достатъчно отзивчиви, експедитивни и дори любезни. Трябва да призная, че не съм ги ползвала за ремонти, защото не ми се е налагало. Ползвала съм ги за поръчки на части и допълнителни аксесоари.

В крайна сметка, това са едни от най-надеждните уреди на пазара и аз не бих се вълнувала от сервиза чак толкова. След като изтече гаранцията, човек може да ползва който си иска сервиз, ако официалният не му харесва.

# 622
Благодаря за мненията. Това за барабаните от какво значение е? Оказва ли влияние на самата работа или само при ремонт? Докато е в гаранция не ме интересува, ако само за ремонта се отнася. Освен това ако не могат да изкарат поне 7-8 години без ремонти ще е доста зле.

По-скоро ме вълнува качеството на прането и има ли някоя много ценна екстра, която едната има, а другата не. Гледам и двете си дозират сами препарата, което ми се струва яко.
Коя е по-щадяща към дрехите също е важно, макар че това е трудно да се каже вероятно. Забелязах също, че БОШ-а е енергиен клас C. Имаше по-евтини, които бяха А. Иначе ми хареса на външен вид и като управление, днес ходих да я видя. Миле е по-тежка и мисля по-тиха я дават.

# 623
  • София
Благодаря за мненията. Това за барабаните от какво значение е? Оказва ли влияние на самата работа или само при ремонт? Докато е в гаранция не ме интересува, ако само за ремонта се отнася...

Само за ремонта се отнася, просто отговорих на Мари-ана.

По-скоро ме вълнува качеството на прането и има ли някоя много ценна екстра, която едната има, а другата не. Гледам и двете си дозират сами препарата, което ми се струва яко.
Коя е по-щадяща към дрехите също е важно, макар че това е трудно да се каже вероятно. Забелязах също, че БОШ-а е енергиен клас C. Имаше по-евтини, които бяха А. Иначе ми хареса на външен вид и като управление, днес ходих да я видя. Миле е по-тежка и мисля по-тиха я дават.

Качеството на пране и щаденето на дрехите са неща, които няма как да се измерят. Сигурна съм, че те са без забележка и при двете перални.

Не съм задълбавала в екстрите, но не виждам важна такава, която да липсва. И без това екстрите в този клас са доста повече от необходимото. В общи линии, която и да изберете няма да сбъркате - затова и не ми се занимаваше с по-подробен анализ.

Класът, както и разходът на енергия, изписан на етикета, се определя на базата само на една програма, при това такава, на която рядко някой пере. На всички останали програми разходът е различен и неизвестен.

Миле е по-тежка именно заради металния казан, чугунените противотежести и други конструктивни особености, които я правят изключително здрава и надеждна и които ѝ позволяват да издържи прословутите тестове за издръжливост на Миле.

Дават я по-тиха и съм убедена, че е така. Има доста условности в данните за шума, които затрудняват сравнението между различни марки. В случая обаче можем да се ориентираме по косвени фактори. Стойността на шума при Бош е близка до тази на останалите машини на марката, дори една идея по-висока, което предвид по-високите обороти пак е добре. Стойността на шума при Милето е не само с 4 дб по-ниска от тази на Бош-а, но и с 2 дб по-ниска от по-евтините модели на марката, които всъщност са много тихи.

Като цяло, обективните предимства на Бош-а се свеждат до по-високите обороти и по-дългата гаранция. Тези на Миле са класическата здрава конструкция и изключително ниското ниво на шум. Всичко останало, според мен, е въпрос на лични предпочитания.

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 13:37 от Vilemina

# 624
Miele е доста тиха и при центрофугиране. Освен това няма и никакви вибрации. Проверявал съм с ръка върху пералнята при центрофугиране. Това разбира се зависи доколко добре е нивелирана пералнята, но според мен голямо значение има и голямото тегло - около 100 кг. По-нагоре Мари-ана беше написала, че нейната Миле нямала функцията за добавяне на дрехи по време на прането, но това зависи от конкретния модел. Например моята има. Пускам я и на  тъч скрийна светва надпис "Натиснете Старт за отключване на люка" или нещо подобно.
Вече минаха повече от две години и нямаме никакви проблеми. Няколко пъти съм пускал програмата за почистване на системата TwinDos с препарат, както и програмата за почистване на казана.

# 625
Може ли да ми кажете, кое точно е модела и номера на пералнята? Трябва да поръчам два амортисьора, а не знам къде има такива магазини в София

# 626
Защо не опитате да се свържете с официалното представителство на Whirpool за България?
https://www.whirlpool.bg/Pomosch/Nuzhdaete-se-ot-pomosch-1/Za-vr-zka-s-nas

Преди време ми трябваха нови уплътнения за вратите на хладилник Горение. Намерих в интернет представителството им, обадих се, питаха ме за модела, продиктувах им каквото пишеше на хладилника, те доставиха уплътненията и аз поръчах да дойде техен техник от сервиза да ги монтира.
Предполагам, че и с Уърлпул е така.

# 627
Да колкото и да са проблемни hotpoint-indesit-whirlpool сервиза им е бърз и любезен, когато имах техни уреди 3-4 пъти съм ги ползвал.

# 628
  • на тавана в кошницата
Здравейте! Може ли да ми препоръчате пералня с предено зареждане за около 800-850 ( човека може само толкова да отдели за момента) лева. Благодаря на отзовалите се.

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 14:50 от BBBB6

# 629
  • София
Здравейте! Може ли да ми препоръчате пералня с предено зареждане за около 800-850 ( човека може само толкова да отдели за момента) лева. Благодаря на отзовалите се.

Ето тази например, 869 лв:

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BOSCH-WAN24063BY/p/683995

Обсъждана е назад в темата - много тиха и лесна за работа, с достатъчно функции. Моделът е здрав и надежден, но и е пригоден за ремонт, ако все пак някога се наложи.

П.П. Ето, тук е на промоция в момента за 765 лв:

https://technika.bg/product/37692/peralnya-bosch-wan24063by-8-kg-1200-ob-min.html

Общи условия

Активация на акаунт