Всякакви въпроси относно пералнята - тема 14

• 61 923
  • 759
  •   2
Отговори
# 645
  • София
Vilemina, безкрайно благодаря! Аз досега бях с 5 серия на АЕГ и нямам оплаквания, на мен ми е най-важно да не стигам до сервиз/техник, иначе модерните екстри не са ми приоритет.

И двете марки са достатъчно надеждни и рядко опират до сервиз. Щом сте доволна от АЕГ и не ви трябват модерните екстри, можете да спестите 200 лева от цената и да вземете тази:

https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-l6feg49s

Има си всичко и е с капацитет 9 кг. Това е най-бюджетният вариант за АЕГ с голям барабан - 69 литра. 7- и 8-килограмовите модели на АЕГ са с по-малки барабани, около 55 литра.

# 646
  • София
Как се разбира коя пералня къде е произведена? Уж гледам всичко качено като инфо, но не виждам.

# 647
  • София
Как се разбира коя пералня къде е произведена? Уж гледам всичко качено като инфо, но не виждам.

Най-вече по етикета на самия уред. Някои търговци обявяват тази информация, например vimax.bg и veto.bg. Иначе, корпоративните сайтове дават информация за производствените локации, която човек може да се засече с такава от други източници и да добие представа.

Миле например, на фирмения си сайт имат подробна информация къде са им заводите и какво се произвежда в тях. Те са профилирани, т.е. един завод прави перални, друг - фурни, трети - разни компоненти и т.н.

При Бош е обратното - големите им заводи в Испания, Полша и Турция правят всички видове уреди. Но пък всичките им уреди от серия 8 се правят в Германия.

Електролукс пък нямат завод в Германия и почти всичките им перални, включително АЕГ, идват у нас от Полша. Имат завод и в Швеция, но тук май не внасят уреди оттам. Появява се по някой и друг модел, произведен от украинския им завод или от фабриките на Зануси в Италия.

# 648
Много от моделите на АЕГ се произвеждат и в завод в Италия и изрично си  го пише на етикетите. Иначе имат някаква база/склад в Краков, Полша и това си го пише на етикета, който е залепен под люка.

Допълвам:  "италианки" съм виждала  от 7,8 и 9 серия. От 6 серия аз не съм, което не значи, че няма Simple Smile

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 21:51 от petiaivanov

# 649
  • София
Питам, защото в сайта на Технохит пише, че всички АЕГ са произведени в Германия и се зачудих дали е вярно, ако нямат завод в Германия?

# 650
Питам, защото в сайта на Технохит пише, че всички АЕГ са произведени в Германия и се зачудих дали е вярно, ако нямат завод в Германия?
погеднах моделите на сайта им: повечето са модели, произведени за холандския и немския пазар. Вероятно в Италия. Като отидете в магазина хубаво вижте етикетчето под люка, даже го снимайте. Пише разпределителната база и държавата, в която е произведена. Обикновено базата е отгоре на етикета, а производителят отдолу.

# 651
  • София

Единствените уреди, които Електролукс произвежда в Германия са фурни и плотове, под марките AEG, Juno и някои модели Electrolux.

На Технохит сайтът им е направен така, че тези знаменца излизат на всеки продукт, та ако ще и в Корея да е произведен. Ето една чиста германка, само очите са ѝ леко дръпнати Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 10:05 от Vilemina

# 652
  • На брега на реката
Marsian, Piole 1, благодаря и на двама ви!
Аз не сменям препарата и си ползвам едни и същи /на Миле/ и затова не ги чистех на всяко "доливане" на препарат.  В единия си е за цветно, а в другия омекотител!
Никога не ми е сигнализирала, значи всичко е наред!
Признавам, че скоро не съм чела упътването, а не е лошо да го погледна пак!

# 653
  • София
Извинявам се, ако прекалявам, но може ли мнение за тази пералня и дали може да се види къде е произведена? https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wau28rh0by?qty=1

# 654
Извинявам се, ако прекалявам, но може ли мнение за тази пералня и дали може да се види къде е произведена? https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wau28rh0by?qty=1
Добра пералня от среден към висок клас и на добра цена.
Какво значение има къде е произведена?!-от любопитство питам. Може да е китайка, туркиня ...Simple Smile Със сигурност не е произведена в Германия. По цената ще го разберете, а не по качеството.

Ако си купувате пералня с идеята да изкара 15-20 години- не, трудна работа! Заложете на 8-10 години. Сегашните уреди не са като едновремешните. Като ѝ е капсулован/неотварям казана, един лагер да се разбие и работата отива на нова пералня.
От евтините перални, с отварями казани са Бошовете от 4 серия, които започват с буквите WAN.
Всичко друго, с изключение на Миле, е с неотваряеми казани. За това се гледа уредът да е от по-висок клас, да са вложени хубави лагери и материали, защото смяната на един прост лагер за "жълти стотинки" означава нов казан+ барабан (за 200-500 лв в зависимост от модела) или рязане и лепене на стария, което не е Ок , или просто нов уред.
 Това с "лагерът тропа и мъжът ми ще я отвори и ще го смени..".....забравете, няма вече.

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 10:51 от petiaivanov

# 655
  • София
Благодаря, колебая се между нея и тази: https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wau28s60by?qty=1 , иначе знам ли и аз какво значение има, за ориентир:)) Моя мъж едва крушка сменя, няма шанс барабан да отвори:)

# 656
Благодаря, колебая се между нея и тази: https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wau28s60by?qty=1 , иначе знам ли и аз какво значение има, за ориентир:)) Моя мъж едва крушка сменя, няма шанс барабан да отвори:)
При тези два модела няма какво да се колебаете- на практика технически са идентични, освен да им сравните програмите (изтегляте книжките и гледате таблиците) и да решите на коя са по-подходящи за вашите нужди Simple Smile

За мен, тази-WAU28S60BY - по-умна е.

Забравих най-важното Simple Smile - има idos

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 11:15 от petiaivanov

# 657
На въпроса през колко време трябва да се пуска почистване на системата TwinDos на пералните Miele.
Първо, ако системата не се пуска повече от месец, трябва да се почисти, за да не се задръстят тръбичките, по които постъпват перилните препарати.
Второ, при редовна употреба пералнята сигнализира кога трябва да се пусне почистване. При това сигнализира поотделно за двата препарата - слот 1 и слот 2. Поне така е при моята пералня - излиза съответният надпис на дисплея.
За почистването най-добре е да си купите поне един празен контейнер за многократна употреба за системата Twindos, ако ще правите почистване само с вода. Или да си купите контейнер с почистващ препарат, който е достатъчен за почистване и на двата слота.
Ако ще използвате други почистващи препарати, различни от фирмените на Miele, най-добре е да си вземете два празни контейнера за многократна употреба за Twindos. И да промените настройките за разхода на перилните препарати в съответствие с указанията на производителя на препарата, както и според това доколко е твърда или мека водата във вашия регион.
А ако някой се интересува, моделът на пералнята е Miele W1 WWG660 WCS TwinDos 9 kg.

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 16:50 от Stilgar

# 658
  • София

WAU28RH0BY е произведена в Турция, но цената ѝ в Техномикс е със 122 лв по-ниска от тази на WAU28S60BY. Механиката на машините от серия 6 е идентична, с триточково окачване и три амортисьора на казана и с 63-литров барабан, без значение къде е произведена.

Заводът в Турция е много модерен и уредите оттам са с не по-лошо качество от произведените в Испания или Полша. Разликите идват от политиката на фирмата относно къде какво и за кой пазар да се произвежда. Доходите в Източна Европа са по-ниски и е нормално производителите да търсят начини да предложат по-евтини уреди.

Ето кадри от завода в Черкезкьой, след 2-рата минута показват пералните: https://youtu.be/S1kBBbvPKaI

Единствената разлика, която намирам между моделите от серия 6, произведени в Испания и в Турция е моторът и електронната платка към него - този на турските изглежда нормално, като останалите инверторни мотори, а този в испанските е по-малък. Нямам представа какви точно са разликите между двата.

Аз бих избрала WAU28S60BY не заради това къде е произведена, а заради i-DOS-а. Ако не ме интересуваше i-DOS, бих взела по-евтината WAU28RH0BY.

# 659
  • На брега на реката
Stilgar, благодаря и на теб!

Аз просто исках да  си "сверя часовника", за това попитах, за почистването на системата.

От както я имам /почти 3 години/, ползвам само препарати на Миле. Отначало Ултра фазите, но забелязах изсветляване на цветните дрехи и си закупих контейнери и ползвам течен за цветно и омекотител на Миле. Промених настройките в съответствие с указанията на препарата и твърдостта на водата ни!
Въпроса ми беше провокиран от това, че никога пералнята не ми е сигнализирала за почистване. Нито на системата, нито на самата машина и се зачудих при някого случвало ли се е?

Може би това, че ползвам техните препарати и затова системата е чиста и два пъти седмично пера с прах за бяло и то на 60 С е достатъчно! Все пак, чат-пат пускам и почистваща програма!

Последна редакция: чт, 03 ное 2022, 08:24 от Бубoлина

Общи условия

Активация на акаунт