Любители на котки - Тема 174

• 28 917
  • 771
  •   1
Отговори
# 45
Soft Click, когато е по-малко хапчето го крия в парченце от едни наградки - меки пръчици за котки или кучета от Лидл (вкъщи умират за тях). Така си давахме ежедневно три месеца таблетки без проблем. Ако е нещо по-меко като кашкавал или сирене, винаги ги усещат и плюят. Стрити таблетки е абсурд да успея да дам.
Когато са по-големи таблетките, се налага да ги слагам в гърлото, както вече са описали.

# 46
  • София
Поръчах чаша за дъщеря ми и днес я взех от фотото.
Скрит текст:
И една рамка ще ѝ направя.

Тя и приятелката ѝ чакат във вет. кабинет. Нямало промяна при Туинкъл. Говорих с лекарят преди да отидат. Ще ѝ бодат дупето.

И само ми пише във вайбър... "Снимай ми Аш и оникс" и "Ощеееее" Simple Smile А те милите спят блаженно Simple Smile

# 47
Може ли препоръка за спрей, който
отблъсква котките- предпазва саксии и кожени столове? Някой ползвал ли е нещо подобно?

# 48
Аз си направих едно домашно разтворче с вода и есенция лавандула. С нея пръскам постелката за йога, за да не ми изяде И ТАЗИ Simple Smile също свърши работа за коледната украса Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 19:19 от Анонимен

# 49
Аз си направих едно домашно разтворче с вода и есенция лавандула. С нея пръскам постелката за йога, за да не ми изяде И ТАЗИ Simple Smile също свърши работа за коледната украса Simple Smile
Супер,може ли точно да ми кажете пропорциите вода и етерично масло лавандула за да пробвам?

# 50
  • София
Засилих се и аз за разтвора, но на моите май им харесва миризмата на лавандула. И Оникс си е харесал една постелка за йога. Ще пробвам с лавандула, ама да не вземе да ги привлече Simple Smile

# 51

Това е Пухи, сладка беля!!!
Кой е тоз шошинко!! Любовчето той! Heart EyesHeart EyesHeart Eyes Да му изям мустаките! Smile Heart

# 52
Нашата Бети вече почва с номерата. Научи се къде стоят ластиците на дъщеря ми и сега отваря чекмеджето. Като ги преместим в друго - отваря наред докато ги намери. Ще трябва да им търся друго място.

Много обича да си намести главата върху крака ми и така да спи.

# 53
Запис в новата тема с Майкъл

# 54
Май му хванах цаката на хапчето и споделям. След четене на вет сайтове и гледане на клипове на тема "Как да дадеш хапче на котка", опитах да приложа наученото и се сдобих с два разпрани пръста, без даже Кита да се старае. Хоп и ги разпра. Замаскирах таблетка в любима храна, отиде да яде и веднага я остави. Другата котка изяде храната заедно с таблетката. Тя си е шматка и малко балама. В хладилника имам малка порция парченца задушени без подправки месо за котките. Стоплих леко една част и дадох на Кита да яде. Стрих таблетката,  разтворих я с 2 мл вода и издърпах точността в спринцовката. Докато се облизваше блаженно след месото, погалих я под муцуната и стоейки зад нея странично пъхнах натопената в соса от месото спринцовка и натиснах. После много бързо избягах. 😆 На маймуна станах с тези хапчета.

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 22:30 от Анонимен

# 55
Това със спринцовката го пробвах с АБ миналата седмица. Това малкото Джуджи колкото е дребно, толкова е проклето и гледа страшно като се ядоса.   То не беше пенене, дърпане… и като затвори тази уста…. Ей няма отваряне.
Та като ходехме на превръзка, карах донтора да й бири и АБ за 24 часа…

# 56
Важното е да стоиш зад котката и да има елемент на изненада. Усещат всякакво суетене и подготовка.

# 57
  • София
Изпуснах ви нещо...
Таня, с благодарност 💐
Аз го закъсах- първо с малката сладка Бубка, сега с Блеки.
Този бандюга за втори път се налага да го лекуваме за 2 месеца.

Скрит текст:
Снощи като се прибрах видях, че дясното оченце му е притворено и над него има оток, заприлича ми на ужилено. Не ми позволи да го разглеждам много и изчезна. Не беше ял през деня.
Като се прибра директно си легна на столчето.
Погалих го и напипах нещо твърдо и остро на главата (не знам какво, бях го напипвала и предните дни и реших, че е кожа, поодрана от друг кот). Притесних се много, защото беше 20:30 ч; защото явно травмата е от дни, защото тази вечер ми се налага да съм в София и ще мине много време, докато го види лекар, а той не изглеждаше добре.
Обадих се във вет. клиника (която работи до 19 ч) и за мое облекчение казаха, че ще го приемат.
Оказа се, че момчето е с висока температура (42⁰) и инфекцията е доста напреднала. С докторката се борихме здраво с него, докато го почисти. Би му няколко инжекции.
Прибрахме се в 22:30. Момчето живна и хапна.
Изпитвам огромна благодарност към тази жена, която заряза всичко в 21:00 часа- след дълъг работен ден и спаси момчето ми! Клиниката е "Адовет" в Пк! 👏
Днес ММ каза, че трима мъже са се борили с него, докато обработят раната (дори не мога да си ги представя как не могат да удържат 6 кг катарак) 😁
Утре ще му сложат от всички лекарства с удължено действие и ще пие антибиотик 10 дни (накарах ММ да ходи до Гергьовче и да купи Синулокс, че сумите за лечение  са много сериозни...). Как ще му го давам... 😹

С 300 зора го прибрах да спи при мен, ама не изглежда недоволен, нали ❤

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 10:15 от AnyHr

# 58
Миличкият. 😟

# 59
Скрит текст:
Супер,може ли точно да ми кажете пропорциите вода и етерично масло лавандула за да пробвам?
Нямам рецепта, на око Simple Smile от йога преподавателката разбрах, понеже я питах за нейния разтвор за постелки. Тя даже ми каза малко бял оцет да сложа, но на мен не ми хареса миризмата. Другаде прочетох за някакъв бял спирт, но не съм ходила да търся. Мислих си за много малко дезинфектант да сложа, но пък с това да не пръскам цветятя или да дразни нослето на кот.
Дано да се оправят скоро всички болнички котове 🐱

Общи условия

Активация на акаунт