Любители на котки - Тема 174

• 28 951
  • 771
  •   1
Отговори
# 75
# 76
Нямам нито един кариес! Joy ( култова реплика от филма "Вчера").

# 77
Аз знам, че аналгинът е много отровен за котки, не го метаболират както хората 🫢

# 78

Днес, заведох ме Сиса на вет.Диагноза-Краста😖😓😞Препотитих се 100 пъти, докато и почистваха ушичките, а като видях и тази гад под микроскоп и щях да припадна🤐🤐🤐Страх ме е за малката🙏🙏🙏
Вашата Сиса много прилича на нашето коте - кръстихме го Пухи.

Не предполагах, че толкова ще ми липсва след 10 дни съвместно съществуване в апартамента. Надявам се да е добре на село.
Лекарката при, която го водихме заради коричката в ухото каза, че не било краста при него, но и да било, ушната краста не заразявала хора. Преди това гледах видео как изтриват с тампон с бебешко олио за почистване на ушичките, така се задушавали акарите. Аз още като го прибрахме от улицата бях намазала на нашето ушетата отвътре с влажен пръст с неостомозана, с който го къпах, после намерих руска статия, че действал и на отодекоза. https://invet.ge/ru/products/neostomosan Маже се на 1-ви и 7-ми ден. Но разбира се лекарите знаят най-добре.

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 15:13 от Sparkles

# 79
Аз знам, че аналгинът е много отровен за котки, не го метаболират както хората 🫢

В Германия и в много други страни и на хора го дават изключително рядко и трудно, а в немалко страни е забранен.

# 80
  • София

Нямам основание да не вярвам на вет (Блеки от 5 години все в тази клиника го водя). При това ми го препоръча за бебе коте. В нета като обезболяващо за котки дават метамизол натрий, а това е точно аналгин. Проблемът е да не се предозира по- скоро.
Пише, че аспирин, парацетамол и ибупрофен са отровни (при аспирин пак е въпрос на дозировка).

Не съм давала такива лекарства- това за всеки случай,ако нямам достъп до вет.

# 81
Ани, виждала съм как на котката на баба ми к се разпеняви устата и започна да повръща, веднъж леля мо като беше решила да му дава четвърт аналгин. Зениците му бяха разширени, не знам как не се стигна до вет, млекце му дадохме. Други вещества се синтезират те като го метаболират, не е както при хората.

# 82
Ани, за ивермектина - как разбрахте, че са навлезли в белите дробове паразитите при Чари?

# 83
  • София
Ани, за ивермектина - как разбрахте, че са навлезли в белите дробове паразитите при Чари?
Ани, виждала съм как на котката на баба ми к се разпеняви устата и започна да повръща, веднъж леля мо като беше решила да му дава четвърт аналгин. Зениците му бяха разширени, не знам как не се стигна до вет, млекце му дадохме. Други вещества се синтезират те като го метаболират, не е както при хората.

В никакъв случай не споря! Но това, което пишете потвърждава, че е въпрос на доза. 1/8 табл. се дава (леля ви е дала двойна доза- 1/4)

Amy_nka, имаше една много характерна кашлица (и характерна поза, когато кашляше). Обезпаразитяваха я многократно и нищо. Предложиха ми ефикасна пипета, която се прилага двукратно- трябваше да извадя 60 лв.
Като попитах за ивермектин (някъде бях чела, че е много ефикасно)- смънкаха нещо от сорта, че било опасно. (лекарствените форми на двете се оказаха идентични)
Еми, аз с ивермектин се спасих от тежък ковид (и всички го пихме вкъщи- по лекарска препоръка), та реших, че мога и на коте да го приложа щом на детето си дадох.
Изчетох много руски сайтове и там  намерих каква доза се прилага (0.03 мл, не трябва да се превишава, с инсулинова спринцовка дозирах- те са много прецизни).
Много е важно- дозата е 0.03 мл, не 0.3.
Изгледах и много клипчета как се бие инжекция на котка и така....
Слагат се 2 инжекции през 12- 14 дни (при тежко опаразитяване- 3).
След първата доза Чари почти спря да кашля, след втората и се оправи и коремчето (имаше тежко разстройство, което не се повлияваше от лекарства и пробиотици) и никога повече не се закашля. Понапълня.
Ох, толкова ми липсва и ми е мъчно за нея- разкошната ми котчица 😿

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 18:30 от AnyHr

# 84
На моята сениорка сме слагали също ивермектин. И при нея имаше кашлица, която се повлия. За следващо обезпаразитяване, обаче, вета ни препоръча Стронгхолд, да не е пак ивермектин. От Стронгхолда не ми направи впечатление да се повлиява кашлицата. Тя и съвпадаше със сезона на смяна на козина, та не ми беше никак ясно от какво кашля.
На теб кои пипети ти казаха за 60 лв?

# 85
  • София
Не помня коя пипета ми предложиха в клиниката- двукратното обезпаразитяване струваше около 60 лв.- миналата година
Обикновено пазарувам от Гергьовче, не от ветеринарите(и те пазаруват оттам).

# 86
Ани,можеш ли да кажеш малко повече за характерната кашлица и поза?

# 87
# 88
  • София
Тази 4 годишна бенгалка Bengart Jasmine Spirit се подарява.

Единственото условие е да живее сама, без други котки.
Фотогалерия
Родословие

Ако имате някой, който би я осиновил моля пишете ми или пишете на Ирина (координатите ги има на сайта).

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 22:59 от Mamma

# 89
Жасмин❤ На живо е още по-красива.Гушках я.Трябваше да избера между нея и Сакура и беше трудно.
Ирина писа и на мен.Исках да навия брат ми,но те имат един котарак вече

Общи условия

Активация на акаунт