Любители на котки - Тема 174

• 28 595
  • 771
  •   1
Отговори
# 630
Аз продължавам да имам обратния на вас проблем. Редовно се успивам, защото Ади се е научил да ми снуузва алармите за части от секундата, понеже не му се става Joy

# 631
  • Бургас
Как да науча котките да си мият дупетата?
Омръзна ми да чистя, да сменям спално бельо, защото е нацапано с ако. Излизат си от тоалетната и напрао потеглят да играят или да си лежат. Като ги видя, ги гоня с мокра кърпичка, ама аз и на работа ходя, и не мога постоянно да дебна дали някой ака.

# 632
  • Бургас
Мой Харко дупе не мие.
Аз го гоня с мокра кърпа,но не дава вече да го чистя,перем калъфа на леглото ми и покривките на дивана в кухнята...И не го пускаме в другите две стаи,най-вече защото прави бели.
Казвала съм каква му е хигиената -едното око,едното ухо и е готов нашият...

# 633
  • Бургас
Ама моите двамата (Мишо и Мая) направо слагат аканите дупета някъде и на сега ще пера възглавница, защото от калъфката е попила миризмата. Не мога всеки ден да пера толкова много.

# 634
  • Бургас
Харко яде специална храна и...дупето му рядко цапа.
За котки с чувствителен стомах му вземам на Брит.
И Роял Канин за кастрирани,също и лечебната Роял Канин гастроинтестинал.
Това яде и са му ок 💩 та.

# 635
Как да науча котките да си мият дупетата?
Омръзна ми да чистя, да сменям спално бельо, защото е нацапано с ако. Излизат си от тоалетната и напрао потеглят да играят или да си лежат. Като ги видя, ги гоня с мокра кърпичка, ама аз и на работа ходя, и не мога постоянно да дебна дали някой ака.

Хмм, при Див рядко се случва, но тогава аз го мия и съм като брала шипки след тоалета..
Иначе, когато всичко е нормално няма остатъци. Бял е, не е като да не се забелязва.

А те, щом се лижат..значи си правят тоалет.

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 22:27 от Рози и Бодли

# 636
  • Бургас
При нормални обстоятелства рядко има остатъци,да.

Див,Франки и Харко биха били  готина компания,ако не се изпоизбият и изпоиздерат.
Млади котараци с огромна енергия и желание за игра.

# 637

Реших да опитам да й приготвя някакво такова бульонче или домашна храна с повече бульон.Някой знае ли как може да  се приготви такова сосче или каквато и да е храна щадяща .Явно трябва да е по като кашичка...

добре пасирано      варено месо + дробчета = силна, полезна, лесна за преглъщане храна

Благодаря за съвета.Предполагам за всякакво месо става въпрос.Но пак ще стане като пастет,а сосчето няма да го има.Въпреки,че сега хареса един пастет гастро  на pro plan.Освен него вета даде още два пауча на dolina noteci,които вече не са гастро.За него било важно котката да яде.Е,тя си яде,но много бързо й омръзва.3-4дни много й се ослаждаше royal canin,но вече му се мръщи.И почнах да й давам и лечебно и от другата.Хапва и двете.

# 638
Аз продължавам да имам обратния на вас проблем. Редовно се успивам, защото Ади се е научил да ми снуузва алармите за части от секундата, понеже не му се става Joy

че са умни глезондерите, умни са, и хитри, и прекрасни, и го обичамееее толкова много.

И моят мяукащ петел  - ето стана тъмно и заспа, с топ да го викаш, галип, чешеш - спи и това е.
 И да видим пак ли ще събужда  блока в 03ч?

# 639
  • Бургас
Сухата храна я гледат с презрение 😀 По 1 консерва Анимонда ядат на ден. 1 за Мишо, 1 за Мая. Не мога да ги държа гладни, плачат, а сухата не я щат - и РК давам, и Оптима, и Ох не се сещам, ама каквото ми препоръча госпожата от магазина за жвотни. Но явно трябва някак да ги
пириуча на гранули, че да са им твърди акотата.
Друга тъпотия - Мишо ака по 3-4 пъти на ден, а нощем задължително и двамата акат към 2 - 3 - 4 часа́ през нощта и аз ставам, чистя, проветрявам. Ко туй нещо бе, голямо осиране ви казвам 😀

# 640
В къщи големите работи са веднъж на ден, изключително рядко два пъти. Пауч сутрин и вечер, през останалото време гранули. Уж висок клас според ветиринарите. Купичата му никога не е празна.
Днес ме притесни. Сутринта не си изяде пауча..Тръгвайки за работа досипах гранули. Прибирам се - купичката пълна.
Изхвърих всичко, измих, сипах нов пауч - не.
Друга чинийка гранули - хапна мижаво.
Да видим утре..

# 641
  • Бургас
И Мая има дни, в които нищо не яде или съвсем малко. Мисля, че те сами си правят разтоварващи дни. Не знам, не ме притеснява това, че понякога не яде. Тя като човек - понякога не дава да я докосна, а понякога мяука и като я вдигна да я разхождам из къщи (като бебе, с лапи, подпрени на рамото ми), мърка от кеф. Май са доста умни животни и разсъждават.
Така, че дано това с малкото хранене да е просто хрумка на котака ти!

# 642
  • Бургас
Голямата работа 💩 трябва да е 1-2 пъти на ден при здрави котки.
И моят от пауч не е много ок.
Затова е на гранули и един път на ден супа от ДМ.
Давах му по две супи на ден и леко го разхлабваха.
Една е добре,хем вода с нея слагам,разреждам я и изпива всичко,хем му плющят ушаците,умира за супа.

От 1 лв супата в ДМ е станала 1,25
Дано не решат да спират вноса,че не знам с какво да му я заменя.
Ако му забравя супата,мяука,бута си купичката,мрънка,обяснява,че е време за супа.

# 643
Цитат на:  =topic=1458463.msg45045715#msg45045715 date=1657826710

Но пак ще стане като пастет,а сосчето няма да го има.Въпреки,че сега хареса един пастет гастро  на pro plan.Освен него вета даде още два пауча на dolina noteci,които вече не са гастро.

Явно всяко коте е  си развива различни хранителни навици, може би и от майката и нейното хранене зависи.

Моят красавец обича само няколко вида суха храна, определи се с воденички, пилешки дробчета, варено свинско, пилешко.
Много обича да  пие водата от вареното месо.
Паучи не харесва хич.

Предпичитам да му даваме  истинско месо за награда. И котешката  храна е с доста химии.

Агитираха ме да купя някаква скъпа храна,
а защо не истинско месо или риба да му сваря.

# 644
Браво, Утро! Синулокс ли му даваш?

За дребното, щом е 3-месечно не се тревожи. Майката скоро ще се сдобие с ново коремче. Обясни ѝ, че си ѝ го взела, за да ѝ помогнеш. Ще те разбере.

Синулокс, да.

Майката все се каня да я кастрирам, но не успявам да нацеля момента. Ето сега - май не е бременна още, но пък аз ще излизам в отпуска и ще отсъствам дълго време и не искам да я оставя оперирана, без да има кой да я наглежда.
Тя е много умна. Със сигурност знае, че малкото е на по-добро място.
Приятелка е на моето куче и веднъж го спаси от едно бездомно куче, като го прогони.
Много интересно ми стана как вика малкото, като се навре под някоя кола  / на самия булевард ми е блока и тя го доведе пред входа последната седмица/. Много интересни звуци издава, за да го повика. Или пък отива да го пази, когато най-главният мъжки го доближи. /Този, дето сега го лекувам/.

Ябълкова, от храненето ви е този проблем наистина. Ако не искат гранули, може да смесваш консервите с варен ориз. Но най-добре да свикнат на гранули.

Общи условия

Активация на акаунт