Медицински Университет

• 146 075
  • 1 617
  •   1
Отговори
# 270
  • Варненска клюкарка
Миналата година в Ст.Загора оценките и по двата предмета бяха много, много ниски. По химия там дъщеря ми с 5.15 беше на 23 място от всички кандидати. А на изпитите в МУ Варна изкара  по–високи оценки. И на двете места беше приета медицина.
Да така  беше, аз назад съм писала в тази тема каква брадва беше този изпит. Съучинечки на сина ми се явиха на предварителния, тогава беше онлайн и въпреки че са имали възможност за преписване, дори да препишат правилно не са успели, много овъртяно и сложно е било. Но накрая от Тракийския си събираха студентите по Медицина по телефоните - и там е подобно като за медицината в СУ/МУ, най-често се има за резервен вариант и когато ги приемат в други по-желани МУ се записват в тях, а от Стара загора през септември започват да ги търсят дали няма да размислят и накрая записваха с четворки че и надолу....Помня че дъщерята на Ира на първо класирлане не беше приета в Тракийския, но на трето влезе в МУ София, затова подготовката за конкретен университет е много важна, направо си е решаваща за половината от победата.

Radina, то разминаванията най-често са по химия, там спорят най-много защото задачи могат да бъдат разписвани по различни модели и примерно във Варна веднага разпознават кандидати от София, защото те пишат с повече подробности тъй като за МУ София изискванията са такива. В сборниците имаше няколко задачи които им бяха обяснявани с грешни решения, но с обяснението  " знам че не е вярно и на друго съм ви учила, но помнете че така ги искат в МУ" като споровете са най-вече с една от професорките, която пък по разказите на нашата учителка при арбитраж щедро беше отпуснала 18 стотни на кандидат, по регламент не ги заслужавал, но по личното и мнение бил човек можещ да мисли и така получил пълно 6. Макар че по химия всички мислят, там не може да се зубри.
По биология синът ми също ходи да си види първата работа, очакваше отлична оценка и беше много разочарован, не му харесали единия отворен отговор и получи 5.25 м.г. нямаше нито една пълна шестица по биология нито във Варна, нито в София. На редовния получи 5,38 отново същата супер критична проверяваща, на която изложението и подредбата на отговора не и харесал, а той беше писал няколко страници. Сега в университета правят тестове и контролни на компютър, често се повреждат, или им блокира кирилицата и последния път баш на изпита писал с каквото намери - отговорът на доцентката бил че за нея е важно не с какви букви е писал, подредбата и дали има правописни грешки а съдържанието. Има отличен по биология.
На първо класиране за МУ Варна беше с 26-ти резултат от една отлична и една много добра оценка.

# 271
За Стара Загора да уточня, че много странно  от години не пубикуват информация след трето класиране , а се обаждат на кандидат студентите по телефоните, за да ги уведомяват.
Между другото от МУ Варна след класирането ни се обадиха да ни уведомят, че сме класирани и ни попитаха дали ще се записваме и кога.

# 272
Официално вече си имаме студент, много бързо е минало записването. Ние се бяхме подготвили предварително и така нямаше драми. Олекна ми вече, днес приеха и брат му след 7 клас, където искаше. Да са живи и здрави децата, всяко с късмета да е!

# 273
Къде е приет седмокласника?

# 274
# 275
Къде е приет седмокласника?

1 ЕГ Варна, брат му завърши също там Wink

# 276
  • sofija
Дъщеря ми е приета дентална медицина в Пловдив. Очакваме класирането в София. От София сме . Принципно искаме да учи в София, но останахме много впечатлени от материалната база в Пловдив и малко сме разколебани. ( естествено за София нищо не е сигурно). Какво бихте ни посъветвали и споделете впечатления от Пловдив.

# 277
Доколкото разбирам, може да я запишете, ако Ви харесва специалността или да участвате на второ класиране. А след това ако я приемат и в Сф да изтеглите документите. Всъщност е много важно какво иска самото дете, все пак то ще учи. Wink Успех, каквото и да решите.

# 278
Нищо не ви пречи да запишете в МУ Пловдив, ако след класиранията в МУ София е приета, може да се отпишете и запишете там.

# 279
Дъщеря ми е приета дентална медицина в Пловдив. Очакваме класирането в София. От София сме . Принципно искаме да учи в София, но останахме много впечатлени от материалната база в Пловдив и малко сме разколебани. ( естествено за София нищо не е сигурно). Какво бихте ни посъветвали и споделете впечатления от Пловдив.
 И ние сме така, но аз съм с младеж. Дори вече го изграхме отписване в СУ, довечера ще подам да записване в МУ Пловдив. И аз се надявам да влезе в МУ София, но вече съм се настроила и съм ок и за Пловдив. Отделно пък и днес записах 7-класника в 73 СОУ Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 10:33 от Bory Ana

# 280
Честито на всички приети!

Синът ми ще кандидатства в медицински догодина. Най-вероятно само в София.

Това, което ми прави впечатление е, че балът за фармация за последните три години е бил най-висок в СУ. По-висок е от бала за медицина в същия университет и от бала за фармация в МУ. На какво се дължи това при положение, че според рейтинговата система на МОН СУ е на 3-то място? Изпитът ли е лесен, както казват нашите госпожи или нещо друго?
Балообразуването за медицина и за фармация в СУ е различно. Максималният бал за медицина е 36, за фармация - 42. Оттам идва разликата.

# 281
Балообразуването в СУ е различно тази година.
Миналата година беше 42 макс и за медицина, и за фармация.
Тази година - 36 за медицина и 42 фармация.

# 282
  • sofija
А какво се случва с платените такси за университет и последващо отписване. Никъде не открих официална информация? Връщат ли някакв част от сумата?

# 283
Връщат 80% от платената семестриална такса.

# 284
Здравейте,приета съм медицина в СУ и МУ Пловдив,а чакам класирането в МУ София.Докато не разбера дали съм приета в София,не знам кой университет да избера.Бихте ли ме посъветвали как да постъпя?

Общи условия

Активация на акаунт