Медицински Университет

• 150 528
  • 1 617
  •   1
Отговори
# 1 530
Моето мнение е, че не трябва да прекъсвате, докато не Ви приемат. Мисля, че може да се съчетае ученето за мед.сестра и за КСК. Да не прозвучи прекалено успокояващо, но кандидатстудентските изпити май са най-лесната част от образованието по фармация. Миналата година приеха почти всички, изкарали над минималния бал. Зависи и в кой ВУЗ се целите - в някои се влиза доста по-лесно.
Между другото в Бургаския университет ще откриват до 2-3 години факултет по фармация. Предвидено е изграждането на цял нов кампус, с нова база и много хубави общежития. Доколкото разбирам, таргетът им са преди всичко чуждестранните студенти, но и конкуренцията за все по-малкото желаещите българи ще стане все по-ожесточена.

# 1 531
В Бургас се надяват на чужденци, да. Предимно турци. Да се конкурират с факултета в Одрин, който е съвсем близо до Бургас.

# 1 532
https://mu-sofia.bg/priem/ksk/grafik/- Излезли са датите за предварителните и редовни изпити в МУ София

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 18:54 от tarantulka

# 1 533
  • София
Днес гледах и не бяха обявени 🙂
Благодаря!

# 1 534
В Плевен и София редовните изпити са в три поредни дни. Твърде натоварващо и изморително. Така ли е било и предни години?

# 1 535
  • София
https://mu-sofia.bg/priem/ksk/grafik/- Излезли са датите за предварителните и редовни изпити в МУ София
При мен излиза, че страницата не съществува.

# 1 536
# 1 537
madlenavega97, за "Фармация" тази година, а и предишни години в МУ приемаха момичета и с тройки, които успяват да завършат, ще се справите.
Тази година не са приемали с тройки чак. На четвърто класиране приемаха с четворки средно. В СУ балът е доста по-висок дори.
madlenavega78, възрастта Ви е чудесна,  добре е да сте добра по химия. Дъщеря ми учи фармация,  доста е натоварено. Подготовката за МУ е специфична и особено  по химия си трябва подготовка за формата.

# 1 538
Добре, не с тройки, а например с 3.70, което за момичета е нисък бал, постижим имам предвид. В СУ беше доста по-висок балът, така е, но там и местата са доста по-малко, а и изпитът е 4 часа и няма решени задачи в сборник - за химията говоря. Но има доста македонци, приети само с оценките от училище, които са гола вода. Не знам дали в МУ има от тях, в СУ си има.

# 1 539
В групата на дъщеря ми няма македонци. Има бесарабска българка, мисля, че ги приемат доста по-лесно, явно като македонците. Но да, при фармацията е по-скоро интересно как ще се справиш след приема. Много  се учи , непрекъснато се правят тестове и колоквиуми. Медицинските специалности си изискват сериозно отношение.

# 1 540
Да, приемат ги по облекчен режим с оценки от дипломата заради "българския" им произход, даже май и такса не плащат.
Иначе за тестовете - само по висша математика вече са правили 3 пъти.

# 1 541
Изненадата за мен беше как не бива да се отсъства от упражнения дори инцидентно било то и по уважителни причини.  Ако си бил болен трябва да намериш начин да го отработиш с друга група. За две минути закъснение по латински например дъщеря ми не беше допусната да присъства  и след това го отработи с друга група. В училище можеше повече да скатава като присъствие.  Wink

# 1 542
И в СУ е така. Имат и задължение поне 10 пъти да са посетили някой от видовете спорт.
А за миналата година за изучаващите медицина в МУ латинският се е провеждал главно онлайн. Но децата споделиха, че са напреднали по латински главно заради анатомията, където се учи много повече латински от латинския.

# 1 543
Този семестър нямат анатомия, но без да преувеличавам домашното по латински се пише всеки път по 4-5  часа.

# 1 544
  • София

А за миналата година за изучаващите медицина в МУ латинският се е провеждал главно онлайн.
Не всички групи. Дъщеря ми беше присъствено през цялото време. Други групи са били онлайн.
Отсъствия от упражнения са недопустими в МУ, да. Ако има такова, трябва да се отработи.

Общи условия

Активация на акаунт