Медицински Университет

• 145 887
  • 1 617
  •   1
Отговори
# 1 590
Мале, лошо ми става, не разбирам няма ли къде да се сигнализира за това разделение, все пак и на Държавната поръчка не им е безплатно обучението. Досега при моя син не е имало липсващо упражнение, ако пък се е случвало след това са се разбирали да си го отработят. Обаче това по болниците вече ми идва в повече, после защо няма лекари с България. Ами живот и здраве с 300 излети навън за специализация, трябва да видим кое как става, че тук явно мисията ще е невъзможна.

# 1 591
  • Варна
Това,че на един си кой му се е паднал един асистент, а на друг - друг не означава, че има разделение и такова няма. Как мислите,че точно лекари ще си напасват графика специално за една или друга група -това е просто смешно. Че упражнения не се карат по клиниките понякога това е така /я асистента е в операция,я нещо друго /и за това трябва да се сигнализира, но и тук няма разделение и не трябва да се смесват нещата.

# 1 592
  • Варненска клюкарка
[Радина в университета нямаше липсващи упражнения, ако имате късмет да попаднете на съвестен  преподавател няма да има причина да се олаквате.

ivka_smile нямам намерение да ви убеждавам в нищо, само казвам това което знам от сина ми и 11-те му съученици пръснати в различни групи. Разделение има! Нека някой асистент посмее да не се яви на упражнение на чуждестранните студенти, не дай Боже да ги пропуска системно. Затова ви дадох и примера с друга потребителка оплакващ се от това, самата тя е лекар и явно не помни нея да са я "учили" докато липсват системно.
За цяла седмица в интензивна пулмология преброих 2 бг групи в общо посещение за 15 минути отвън до вратата и 14 чуждестранни групи по една в двете половини на деня, в упражнения до леглата на пациентите с напоителна лекция, време за въпроси, и за общуване с тези, които са в състояние да говорят. Това в еднакво съотношение на приетите  български и чуждестранни. Последня ден и аз си поговорих с немската група която беше до моето легло, повечето се изредиха да ме чуят със стетоскопите. Програмите им са много по удобни, оформени да са или само сутрин, или само следобяд, това пак от моя студент го знам, който миналата година беше демонстратор по химия и водеше упражненията на 3 немски групи. Доцентката им през упражнение им пускаше анкета с 3 въпроса, доволни ли са от езиковото ниво на демонстратора, разбират ли материала и третото ако имат някакъв въпрос или предложения. В групата на сина ми имаше и друг демонстратор и при него беше  подобно - през упражнение мини анкета. За цяла година нашите нито  веднъж не ги попитаха разбират ли матерриала и харесват ли си преподавателте. Само в края на годината получиха анкетни листи от катедрата по Биохимия, заляха ги с оплаквания, имаше защо, тази година второкурсниците ще разберат за какво говоря, но оплакванията отидоха в същата катедра вместо някой по-нагоре по веригата да разбере от какво се олакват студентите, а и каква полза да се пуска анкета в края на учебната година - логика умри!

# 1 593
Здравейте, на страницата на МУ в секцията прием, преди имаше раздел нови задачи по химия. Някой има ли линк

# 1 594
  • Варна
Разбира се,че която и да е анкета е правилно да се пусне след края на учебната година и то след изпита -целта е да се избегне това студента да се чувства манипулиран, че му предстои изпит и трябва  да говори хубаво за преподавателите си. Има си учебен отдел, има си декани, оплачете се за всичко,което смятате, че е така според вас, а не само на ниво Катедра.

# 1 595
Сборника за МУ е наличен ...

# 1 596
  • София
Да, вчера го купихме на посочения по-назад адрес в Центъра по хигиена.
Явно тази година всичко върви малко по-напред - и датите на изпитите излязоха по-рано, и сборника...

# 1 597
  • София
моля майките на студенти по медицина и останалите с информация за обучението в медицинските университети - когато споделяте тази информация, посочвайте за кой университет става дума! иначе стават обърквания и се получават фалшиви новини.

конкретно за последната дискусия с разделението на българи/чужденци, едната дама пише за един университет, другата вероятно отговаря за друг, а спорът е безпредметен, ако не сверят дали обсъждат един и същи университет или не. нещата едва ли са еднакви!

# 1 598
Здравейте. Интересувам се от атласите по анатомия на Синелников. Учителят по биология на дъщеря ми им ги е препоръчал, обаче има ли смисъл да се купуват преди да бъдат приети? Детето наистина се интересува от анатомията, и като цяло много повече харесва биологията отколкото химия, но ако не я приемат медицина за какво друго могат се ползват атласите?

# 1 599
Няма смисъл да купувате сега.
Скъпи са.
 Те намаленията минаха вече.
В Озон бяха целия комплект с минус 50 лева от коричната цена.
Ако ги видите някъде на намаление, може да вземете, но ако не я приемат…
Фармация и Дентална медицина не ползват тези атласи от моя опит с две студентки.

# 1 600
  • София
Може ли да се купи онлайн и линк?
Благодаря. Flowers Rose

# 1 601
  • София
Може ли да се купи онлайн и линк?
Благодаря. Flowers Rose
Не, само на място в Центъра по хигиена.

# 1 602
  • Сандански
Здравейте, има ли съществени промени от този от миналата година. Благодаря!
В сайта на МУ няма още информация за него.
Явно тази година всичко върви малко по-напред - и датите на изпитите излязоха по-рано, и сборника...

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 12:19 от didipp

# 1 603
Днес си купих сборника от Центъра по хигиена и човекът в 29 стая ми обясни, че има 2 нови задачи в този сборник спрямо издадения през март 2024г. ( не разбрах в коя част са тези 2 нови задачи- в химията или в биологията). Също така ми обясни, че преиздават сборниците, когато им свършат бройките. И реално те не съдържат минали кандидатстуденски изпити.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 13:14 от tarantulka

# 1 604
  • София
Здравейте, има ли съществени промени от този от миналата година. Благодаря!
В сайта на МУ няма още информация за него.
От дъщеря ми разбрах, че са заменени задачите по Химия, които са се паднали милата година и са добавени някои нови теми по Биология, вероятно от профила (тя не е такъв профил).

Колкото до горния спор, мисля, че и двете дами говорят за Варненския МУ.

Общи условия

Активация на акаунт