упорити гъбички по ноктите

• 37 157
  • 305
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте!
Днес си изпих последното хапче от терапията и бях при д-р Рачева. Гледа ги на една лампа и каза, че вижда да расте здрав нокът, 2 мм. Спря ми хапчетата и ми изписа Оникофикс активатор, който ще стимулира растежа на ноктите, мазане по 1 път на ден и ме иска след месец на контролен да види как растат без терапия и да пуснем пак посявка.
Беше положителна и доволна от резултата, което ме зарадва много. Искаше ми се да е по-бързо, но съм все пак щастлива, че има ефект Simple Smile
Съжалявам, че ти пиша това, но при мен е било същото с една лекарка в Александровска болница. Даде ми да пия нещо против гъбички, и аз самата видях, че се появи здравият нокът някъде 1-2 мм. Лекарката ми даде за мазане + лазер, че уж няма нужда от таблетки. Моят опит показа, че гъбичките не се повлияват от мазане, от лазер изобщо не помръдват. Та този здрав нокът е гъбясал за 2 седмици, след което вече започнах Тербинофин и за 6 мес. Това е било с мен.

# 211
Здравейте!
Днес си изпих последното хапче от терапията и бях при д-р Рачева. Гледа ги на една лампа и каза, че вижда да расте здрав нокът, 2 мм. Спря ми хапчетата и ми изписа Оникофикс активатор, който ще стимулира растежа на ноктите, мазане по 1 път на ден и ме иска след месец на контролен да види как растат без терапия и да пуснем пак посявка.
Беше положителна и доволна от резултата, което ме зарадва много. Искаше ми се да е по-бързо, но съм все пак щастлива, че има ефект Simple Smile
Съжалявам, че ти пиша това, но при мен е било същото с една лекарка в Александровска болница. Даде ми да пия нещо против гъбички, и аз самата видях, че се появи здравият нокът някъде 1-2 мм. Лекарката ми даде за мазане + лазер, че уж няма нужда от таблетки. Моят опит показа, че гъбичките не се повлияват от мазане, от лазер изобщо не помръдват. Та този здрав нокът е гъбясал за 2 седмици, след което вече започнах Тербинофин и за 6 мес. Това е било с мен.
Ужас! Съжалявам да чуя за неприятната ситуация при теб! Засега ще изпълнявам, пък се надявам на положителен резултат.

# 212
Гъбичките наистина не се повлияват от мазила, лазер. Единственото, което помага са хапчетата, които са доста силни. И лечението е продължително. Но няма как...
А за доктор Рачева имам само положителни отзиви.
Успех на всички, борещи се с тези ужасни и упорити гъбички!

# 213
Гъбичките наистина не се повлияват от мазила, лазер.
Кратко точно и ясно !!
дори да расте здрав нокът, не трябва да спирате хапчетата поне 1 месец.

# 214
Как си записвате час при д-р Рачева в 29 ДКЦ, напред в темата пишеше, че не е по телефона (www.drracheva.com)?

Мисля да занеса за посявка сама и да отида при нея с резултат. Нали правилно се ориентирам, че за материал за посявка 2 седмици не трябва да съм ползвала противобъбични лакове и други препарати?

Mila1331 енциклопедия си, от снощи чета темата и съм си направила конспект по твоите писания Simple Smile Благодаря за всичко споделено! На всички, които споделят благодаря:)

И за статистиката, след години процедури с лазер и полинейл, единственият ефект, е, че не се влошава и поддържат нокътя приличо без напълно да изчистват. Но в момента, в който ги спра, тръгват с пълна сила Sad Така стигнах до темата. Ходила съм на лекар, много добър дерматолог по принцип, но хич не разбира от този тип проблеми. От нея съвета за лазера и полинейла.

Много се притеснявам от тези лекарства, заради риска от увреждане на черен дроб, но ако д-р Рачева ги изпише ще пия. Никой в темата не е споделил за проблеми с черния дроб след прием. Може би все пак не са толкова зле....

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 13:42 от teg

# 215
Съветвам те д-р Рачева да ти вземе проба и да те изследва, то в Кожно-венерическия си има лаборатория за посявка на нокти.
Иначе - не се записва час. Отиваш и чакаш поред на номерата, но не се чака дълго. Сутрин е всеки ден без вторник, но звънни на регистратурата да попиташ, когато решиш да ходиш, все пак идва лято, отпуски и т.н.
Ноктите не трябва да са третирани и освен това, да са достатъчно дълги, за да се отреже парченце. Аз лично даже бих изчакала поне месец от всякакво третиране, за да е достоверен резултата.
Относно антимикотиците, аз лично пия с шепи последните години. Засега нямам някакви поражения по черния дроб, случвало ми се е да ми се вдигат леко ензимите, но после се връщат в норма.
Но затова се правят контролни изследвания периодично.

# 216
Здравейте!
Включвам се с малко по-различен въпрос - за контролен прегред месец след първичния, трябва ли ми повторно направление или налага ли се да заплащам преглед?

# 217
Здравейте!
Включвам се с малко по-различен въпрос - за контролен прегред месец след първичния, трябва ли ми повторно направление или налага ли се да заплащам преглед?
Ако направлението е изтекло, кой ще ти направи контролен преглед?

# 218
Възможно ли е тези проблеми да се наследяват. Днес случайно се заговорих с майка ми и се оказа, че тя също цял живот се бори с подобни. И най интересното, че на същите няколко нокътя, на които имам и аз.

# 219
Не, това е инфекция, не е генетична болест.
Чисто съвпадение е, че са ти на същото място.
Но между другото, трудно стават заразите от един член на семейството на друг, но не е напълно невъзможно.

# 220
На едни и същи по скоро бих го свързала с една и съща форма на стъпалото и пръстите - това като евентуален фактор, ако има и лека травма от обувки там която може да допринесе. Т.е. пак наследственост но по-косвено.

# 221
  • София
Здравейте,
Искам да се допитам до дамите ползвали услугата медицински педикюр. Поради проблемен нокът и подут палец на крака минах през двама хирурзи без резултат. Сега търся педикюрист в София, имам препоръки за Петя Филева и Албена Живанкина. Тук има ли дами които са ползвали техните услуги и съответно доволни ли са? Приемам и други препоръки.

# 222
Албена Живанкина не с 2, а с 10 ръце.
Прекрасна е, като специалист, като човек, като всичко. Вече 8 години съм и пациентка, не я заменям за никоя друга. Поема всякакви много тежки случаи, тъй че няма да сбъркаш.

# 223
Албена Живанкина не с 2, а с 10 ръце.
Прекрасна е, като специалист, като човек, като всичко. Вече 8 години съм и пациентка, не я заменям за никоя друга. Поема всякакви много тежки случаи, тъй че няма да сбъркаш.
Аз ходих при нея. Да, има знания за болести по ноктите. Но... Взе ми 50 лева за едно пилене на нокът, което трае 2 секунди...
Това е АБСУРДНО!

# 224
До колкото знам, това е цената за обработка на 1 нокът.
Аз лично си правя цялостен педикюр, който е 70 лв.
Понякога едно пилене за 2 минути е много по-стойностно от манипулация 20 мин.
Благодарение на нея нямам нито враснали нокти, нито рагади (които друга мед. педикюристка ми беше направила), нито имам мазоли. Изобщо - ходилата са ми направо идеални. Ходя веднъж месечно, през останалото време изобщо не си пипам стъпалата, в момента, в който реша да се “намеся”, нещата се влошават.

Общи условия

Активация на акаунт