Добър дерматолог за гъбички по ноктите

• 488
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте!
Отчаяно търся добър дерматолог в София за борба с гъбички по ноктите на краката. Опитвала съм само мазила през годините, после ми писна и ги зарязах. Сега искам да се излекувам.
Благодаря предварително!

# 1
Без хапчета по-скоро няма да минете. Първо изрежете нокът и го занесете в лаборатория за изследване. Мисля, че всички лаборатории правят такова изледване. След това отивате в кожния диспансер на Александровска. Аз попаднах при д-р Матеева (по спомен). Като Ви изпишат лекарствата, поисксайте да Ви изпишат и добавка за черния дроб. Самите лекарства за гъбички са силни и е хубаво черният дроб да бъде подпомогнат.

Изследването на нокътя аз го направих в една лаборатория в една от сградите на Александровска. Но съвсем случайно се озовах там, търсейки кожния диспансер.

# 2
Без хапчета по-скоро няма да минете. Първо изрежете нокът и го занесете в лаборатория за изследване. Мисля, че всички лаборатории правят такова изледване. След това отивате в кожния диспансер на Александровска. Аз попаднах при д-р Матеева (по спомен). Като Ви изпишат лекарствата, поисксайте да Ви изпишат и добавка за черния дроб. Самите лекарства за гъбички са силни и е хубаво черният дроб да бъде подпомогнат.

Изследването на нокътя аз го направих в една лаборатория в една от сградите на Александровска. Но съвсем случайно се озовах там, търсейки кожния диспансер.
Благодаря!
Наясно съм, че без лекарства няма да се мине. Изписват ли така нашумелия лазер заедно с терапията с лекарства? Мислех, че първо се ходи на лекар и после към изледването. Кога се видя резултат при вас от терапията?

# 3
При мен доста бързо се изчисти нокътят, но предполагам има значение и каква е самата гъбичка.

Аз отидох първо при една много хвалена дерматоложка, която ме прати “при Валя в седми кабинет” в Александровска. Аз, търсейки кожния диспансер (точно преди ковид беше и сградата беше в ремонт или нещо такова) попаднах в лабораторията. Там ми взеха проба и пуснаха изследването. Впоследствие, по стечение на обстоятелствата, май попаднах точно на въпросната Валя, но не съм сигурна. Оказа се, че на първата дерматоложка, прия която бях, приорите ѝ е да слага филъри по лицето.

# 4
Rebel Rebel
ти е дал/а правилна насока.
ето ти тема от която можеш да научиш много полезни неща. Главното е да се въоръжиш с терпение и да си постоянен.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1458647.msg49136938#new

# 5
Благодаря! Предполагам лечението и изследването не се поема по здравна каса?
Благодаря за темата, ще седна да почета.

# 6
Благодаря! Предполагам лечението и изследването не се поема по здравна каса?
Благодаря за темата, ще седна да почета.
Касата ще покрие прегледа, ако имате направление от ЛЛ. Изследването и лечението - не.

# 7
Благодаря ви!
Още другата седмица ще си пусна посявка и после на преглед!
Още един въпрос имам - чета, че е хубаво да се сменят абсолютно всички обувки, когато започне лечението. Наистина ли е наложително?

# 8
Аз не смених обувките, но ги пръсках с дезинфектант. С него пръсках и чорапите, които перях отделно, като също добавях дезинфектант.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 21:55 от Rebel Rebel

# 9
Много ли са ви засегнати ноктите?Може ли снимка?

Общи условия

Активация на акаунт