упорити гъбички по ноктите

• 36 240
  • 296
  •   1
Отговори
# 150

waynubg, опитай с Тербинафин Генерикон, че имало и още един, малко по-нагоре е писано. Нали развиваме резистентност към АБ, мисля че смяната е добра идея. Ще усетиш дали ти влияе след седмица-две. Стискам палци. Hands Pray
а дали ще увредия черния си дроб ? иначе не пия алкохол или др лекарства.
трябва да се пие дълго поне 3,4 месеца.

Аз нямам покачване на чернодробни ензими, за сега.
Първият път преди 10+ години също нямах. И никога не съм имала.
Сега, за всеки случай пия пробиотик- Прокомбо или пребиотици на Биогайа или каквото имат в аптеката. Чета за много ползи на Лактобацилус ройтери, но още прохождам в безкрайната тема с пре, про, мета и синбиотици. Чисто физическо време ми липсва. 
Купи си някакъв пребиотик или каквото те посъветват и започвай да бориш тези неприятни неща. Hands Muscle
Успех! Hands Ok Hand

# 151
  • Пловдив
Етеричното масло от чаено дърво помогна на мен и ММ да се отървем от досадните гъбички по ноктите.

# 152
Етеричното масло от чаено дърво помогна на мен и ММ да се отървем от досадните гъбички по ноктите.

Чувала съм за маслото от чаено дърво.
От къде го купихте и как го ползвахте?

# 153
waynubg, ако има да се разболее черният дроб, то ще се разболее и без Тербинафин. В една дерматологична клиника видях човек със страшни гъбички по ръцете. Та имах нататък му и фейсбук, защото се засичахме там, ходейки по мъките. Та се спаси накрая от тези гъбички и той с Тербинофин и е пил 6 месеци. Вика, че не се отрази на черния дроб или нещо. Може би, всичко е индивидуално.

# 154
  • Пловдив
Използвам тези две фирми за етерични масла , в това число и от чаеното дърво.

https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-chaeno-darvo-9-ml-tisserand/
https://pranarom.bg/chaeno-darvo-eterichno-maslo/

Правя си разтвор в тъмно гутаторно шише /малко/ от глицерин и чаено дърво.
Не мога да си спомня точното съотношение , но слагам поне 20 - 25 капки към глицерина .
Сутрин и вечер накапвам по 1 - 2 капки между нокътя и пръста /дано се разбира/.

# 155
Скрит текст:
Използвам тези две фирми за етерични масла , в това число и от чаеното дърво.

https://makasa.org/product/eterichno-maslo-ot-chaeno-darvo-9-ml-tisserand/
https://pranarom.bg/chaeno-darvo-eterichno-maslo/

Правя си разтвор в тъмно гутаторно шише /малко/ от глицерин и чаено дърво.
Не мога да си спомня точното съотношение , но слагам поне 20 - 25 капки към глицерина .
Сутрин и вечер накапвам по 1 - 2 капки между нокътя и пръста /дано се разбира/.
[/spoiler]

Благодаря, didi2004!
Питах, защото може би са различни.

# 156
Здравейте,
Мога да споделя моят опит свързан с лечение на гъбички по ноктите на краката.
При мен има  гъбички по два пръста палец и показалец, удебеляване на ноктите, чупливост и отчасти сърбеш.
Аз получих една рецепта от мой близък приятел със сок от чесън смесен с малко зехтин. Може да се направи пресован чесън с пресичка, слага се в двупластона марля, завива се и се усуква така че да почне да пуска само сок от чесъна през марлята, капките сок събирам върху една малка чинийка, после капвам 2-3 капки зехтин, разбърквам го с пръст или с една клечка за уши. Така приготвената смес намазвам върху увредения нокът, под нокътя, отпред, където се изрязват ноктите и покрай живеца и целия нокът. Всъщност аз си мажа всичките нокти на краката, и за профилактика. Стоя така може би около 30-40 минути. Намазаните нокти засъхват, обувам си чисти чорапи и така прекарвам поне 24  до 48 часа.Почти през ден повтарям процедурата. Постепенно ноктите избледняват и придобиват естествен нормален цвят и удебеляването намалява. Надявам се в скоро време да се подновят моите нокти до нормална дебелина и цвят. Това ми се струва най-безболезненото, натурално и ефикасно средство  за лечение на гъбичната инфекция. Чесъна убива всички гъбички и други подобни, без да уврежда. Използвала съм какви ли не други мазила, но от чесъна със зехтин съм най-доволна. Според мен най-добре е чесновия сок да се прави непосредствено преди процедурата за да се използват всичките му полезни вещества. Може и да се направи в по-голямо количество, като се съхранява в стъклено шише тъмно и да се държи в хладилника за известно време, но пак казвам, че е най-добре да се прави сок в малко количество от 1 голяма скилидка или две по-малки и 2-3 капки зехтин направено в момента и да се изпозва веднага.

# 157
Оххх, като някой дойде и започне да плиска легена...
Преди беше с оцет по не знам си колко пъти на ден.
С'я пък с чесън.
Ама какъв е този чесън, български ли, китайски ли, полски ли, каква точно съставка от чесъна влияе, въобще не става ясно. На каква почва е расъл, какво е извлякъл?
Как ще предпазим обувки и крака от миризмата на чесън?

Пием по 6 месеца АБ и се "кръстим" да е за винаги.

Да не говорим, че на потребителката е 1-я коментар, макар че ... все от някъде ще се започне.
Това тема "как да си усложним живота максимално с отватителен мирис" ли е?

На туй отгоре има и 2 лайка. Flushed
Кой ги е поставил и защо ми е много интересно.

# 158
Споделят личен опит, вече кой ще се наеме да го прилага е друг въпрос.
Лайковете вече са 3бр..
Аз съм писала при мен помогна Нистатин, ежедневно почистване на нокътя, пилене отгоре, мазане със спирт, риванол и накрая цитросепт.
Отне ми повече от 6 месеца.
Преди гореописаните ходих при известен доцент, пих силни лекарства, следях черен дроб. Нищо не стана.
Та така.

# 159
Пролетно цвете, според мен не споделят личен опит, а си пишат просто така.

Ето и ти от немай къде си прибягнала до АБ.
За "светилата"- доценти, професори или академици, мисля всички сме наясно. Joy

Дай Боже, никога вече да не се появявят тия гадинки. Hands Pray

# 160
Може и да е ЕЖК.
За " светилата" си права. Ама това при мен беше преди 20г., тогава я нямаше тази инф.с която разполагаме сега.

# 161
Скрит текст:
Може и да е ЕЖК.
За " светилата" си права. Ама това при мен беше преди 20г., тогава я нямаше тази инф.с която разполагаме сега.

То пък сега една разлика с преди 20 г, още по-зле е.

# 162
Скрит текст:
Може и да е ЕЖК.

То пък сега една разлика с преди 20 г, още по-зле е.
Гъбички по нокти се лекуват с прием на хапчета. Друго всичко или е лъжа, или не са били гъбички. Пих какви ли не е народни средства, билкови лекарства, харчих парите по мазилата. Не помагат. Освен при тези хора с народни средства не са били гъбички.

# 163

Гъбички по нокти се лекуват с прием на хапчета. Друго всичко или е лъжа, или не са били гъбички. Пих какви ли не е народни средства, билкови лекарства, харчих парите по мазилата. Не помагат. Освен при тези хора с народни средства не са били гъбички.

И аз така мисля.

Благодаря, #Тatyana# Heart, благодарение на теб вече почти нямам гъбички с Тербинафина.
Даже пия по половин таблетка понякога, те имат разделител.
Вечер топя краката във ваничката за крака, слагам щипка сода, после мажа с Ламизил и мога да кажа, че всичко е тръгнало много добре, за сега. Hands Pray

# 164
Zanet, благодаря ти за хубавите думи и радвам се за теб. И аз се оправих с тези хапчета. А преди е имало раздаване на пари наляво и надясно без всякакъв ефект. Още не мога да забравя лазер и очакванията ми за пълното излекуване. Как се вглеждах в ноктите в надеждата да видя, че лазерът помага. Всичко е лъжа. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт