упорити гъбички по ноктите

• 41 014
  • 313
  •   1
Отговори
# 300
  • София
След години борба с гъбички по ноктите, пуснах най-накрая излседване от ноктите. Излезе Trichophyton Tonsurans и  Epidermophyton Spp. Днес бях на дерматолог, изписа ми Итраконазол 2 таблетки на ден за 3 месеца плюс мазане с Полинейл вечер и Оникофикс сутрин. Разбрахме се след месец да пусна чернодробни за проверка, но малко се притеснявам от дозата, четох назад за доста по-ниски дози и то през ден. Някой с подобен опит?

# 301
Скрит текст:
След години борба с гъбички по ноктите, пуснах най-накрая излседване от ноктите. Излезе Trichophyton Tonsurans и  Epidermophyton Spp. Днес бях на дерматолог, изписа м
и Итраконазол 2 таблетки на ден за 3 месеца плюс мазане с Полинейл вечер и Оникофикс сутрин. Разбрахме се след месец да пусна чернодробни за проверка, но малко се притеснявам от дозата, четох назад за доста по-ниски дози и то през ден. Някой с подобен опит?

Не съм пила никога сутрин и вечер антимикотично, ако честно най-вероятно и ще започна да забравям още на 1-та седмица. Пила съм всеки ден Тербинафин, но той беше от 250 мг, а доколкото разбирам твоето е от 100 мг, 2 пъти дневно. За мен лично има много повече смисъл да е така: 2*100мг, отколкото 1*250 мг.
Ако нямаш други проблеми с черния дроб, не се притеснявай въобще. Пусни си чернодробните, когато трябва просто за собствено спокойствия. Успех! Hands Plus1
От себе си мога да кажа, видях доста полза от пробиотици. Затова и препоръчвам.

# 302
  • София
Благодаря. Трябва да ги пия двете заедно. До сега не съм имала проблем с черния дроб, дано и да нямам. Пребиотици пия редовно.

# 303
Благодаря. Трябва да ги пия двете заедно. До сега не съм имала проблем с черния дроб, дано и да нямам. Пребиотици пия редовно.
Кои 2 заедно? Полинейла и Оникофикса не са ли само за мазане?

# 304
  • София

Итраконазол 2 таблетки на ден

# 305

Итраконазол 2 таблетки на ден

Да, да, нали това написах, по-добре е 2 пъти дневно Интраконазол, отколкото 1 таблетка дневно с по-голяма концентрация. Heart

# 306
Здравейте!
Днес бях на контрола при д-р Рачева, както ми беше казала, месец след като изпих 6 хапчета Кандизол. Много е доволна от резултата, изписа ми още Кандизол за 6 седмици, после 6 седмици мазане с Фунгитер, чакам пак месец и на контрола при нея. Изписа ми отново таблетки, защото изпуснах ютията преди месец на палеца и нараних нокътя в основата. Каза, че образуваният кръвоизлив там е чудесна хранилнка за гъби и затова изписва още таблетки.
Да си призная и аз за първи път вече и аз виждам завиден резултат, растат си здрави и хубави! Simple Smile

# 307
Здравейте!
Днес бях на контрола при д-р Рачева, както ми беше казала, месец след като изпих 6 хапчета Кандизол. Много е доволна от резултата, изписа ми още Кандизол за 6 седмици, после 6 седмици мазане с Фунгитер, чакам пак месец и на контрола при нея. Изписа ми отново таблетки, защото изпуснах ютията преди месец на палеца и нараних нокътя в основата. Каза, че образуваният кръвоизлив там е чудесна хранилнка за гъби и затова изписва още таблетки.
Да си призная и аз за първи път вече и аз виждам завиден резултат, растат си здрави и хубави! Simple Smile

Много се радвам! Браво!

# 308
Привет, нареждам се и аз тук с гъбички на ноктите на краката-на двата големи нокътя. Мажа от известно време с Микодефен, ще чакам резултат. Да ви попитам дали някой е ползвал мазилото на Scholl за гъбички по ноктите? Четох положителни мнения за него в друга тема тук.

# 309
Привет, нареждам се и аз тук с гъбички на ноктите на краката-на двата големи нокътя. Мажа от известно време с Микодефен, ще чакам резултат. Да ви попитам дали някой е ползвал мазилото на Scholl за гъбички по ноктите? Четох положителни мнения за него в друга тема тук.
Полвала съм го през годините, ефект нулев, но при менв бяха много засегнати.
На мене ми свършиха хапчетата, сега идва ред на Фунгитер, някой мазал ли го е? На опаковката пише по един път в седмицата, което малко ме учуди. Д-р Рачева не спомена нищо по-специфично, просто него изписа.
Да мажа както си е описано на продукта?

# 310
Ами такава му е схемата, мисля че на Екзодерил имаха аналогичен продукт пак за веднъж на седмица, този мисля че е малко по-бюджетен а като състав бяха еднакви.

# 311
Аз имам гъбички по ноктите ръцете от 3/4 години. Какво ли не опитах, с единствената грешка, че 1 път ми назначиха лекарства, които заради непостоянство бързо спрях да пия. От тогава мазах с екзодерил малко време пак. Изследвала съм един път посявка преди 2 години някъде, но предполагам сега пак трябва. Последно опитах медицински маникюр с някакъв препарат за гъбички, терапия с лампа, което беше цяла шарлатанска работа за вземане на неоправданата цена от 30лв. на нокът на процедура. А при мен е по всички нокти на ръцете. Сега отново реших да се лекувам, но вече при лекар и сериозно. По здравна каса може ЛЛ да ми издаде направление, а дали мога без направление и с допълнително здравно осигуряване от Съгласие да отида. За вземането на посявка колко нокът трябва, понеже моите ги режа до дъно и трябва да изчакам да израсте, иначе до месо ще трябва да режа. Та въпроса ми е при кого да отида. По-горе има позитивни коментари за Александровска болница, а някъде четох и за д-р. Рачева. Сигурно става дума за лекар Кристина Рачева. Тя работи ли със здравна каса или допълнително осигуряване Съгласие? В Александровска болница кой лекар препоръчвате?

# 312
Д-р Рачева не работи с НЗОК. Но ЛЛ може да издаде талон за Кожно-венерическия диспансер (вече център), с който имаш право на 1 безплатен преглед. Задължително ноктите трябва да са пораснали, за да може са се отреже за проба, освен това не бива да са третирани с нищо поне 2 седмици преди това. Аз съм имала по 2-3 нокътя засегнати и са ми взимали проба от всичките.
Самата посявка е платена, доколкото виждам - струва 20 евро. Не вярвам чак от всичките 10 да взима проба. И се таксува на проба, не на нокът.
И - ако искаш резултати - приготви се за няколко месечно пиене на лекарства. Иначе няма как да стане.

# 313
Само пиене на лекарство. Мазилата не помагат....Освен да не е гъбичка, а нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт