Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 3 862
  • 63
  •   1
Отговори
Ако вече сте получили резултатите от изследванията си, но срещата с лекаря е след няколко дни и нямате търпение да разберете значението им, заповядайте тук!

Важно!!!
Не забравяйте! В темата споделяме непрофесионалното си мнение, на база личен опит, за диагноза и лечение разчитайте само на вашия лекар!

Значение на показателите на ПКК, както и някои други основни изследвания

За да е по-удобно четенето и по-полезна темата:

- моля, слагайте снимките на изследванията в скрит текст с кратък и ясен текст - какво ви притеснява, дали са профилактични и т.н.
- не пускайте два или повече поста един след друг, събирайте всичко в един
- избягвайте "празни" постове като "Запис", "Благодаря"... Може да натиснете най-отгоре бутона с камбанката "Следи"

Моля пишете пол и възраст на пациента. Нормите са различни за различните хора!

# 1
Здравейте,може ли мнение за тези резултати.Хематокрита не ме притеснява,а този показатал за тромбоцитите MPV-досега не ми е бил с отклонение.

# 2
Здравейте! Пуснах профилактични кръвни изследвания и се оказа, че чернодробните ензими са завишени. На 16.06 имам час за гастроентеролог, но се притеснявам много.
Какво означават високите нива на ензимите?

# 3

Здравейте! Може ли да помоля за помощ при разчитане на прикачените изследвания. Правени са на трети ден от МЦ.

# 4
Миссссиксти223, MPV е неспецифичен показател и сам по себе си нищо не показва. Всичко е наред.

Мира, някакви оплаквания имате ли? Приемате ли лекарства за други заболявания, наскоро, или хронични? Алкохол? С килограмите как сте? Изследвания за хепатит да сте правили? Стрелям на посоки, причините в действителност могат да са твърде много и разнообразни, че да се даде някакво конкретно мнение. Има и още неща да се изследват, за да се проследи чернодробната функция, ако се наложи. Не е зле да се провери и жлъчната и бъбречната. Гастрото ще види и на ехо нещата и ще се разбере.

Уми, на каква възраст сте? На прима виста пременопауза или някакъв друг проблем с яйчниците в този специфичен момент. Има тема за хормонални изследвания, Денис е най-точна там.

# 5
Благодаря! На 45 почти.Ще питам в хормоналните изследвания.

# 6
Здравейте, може ли мнение за тези резултати? На 40г. Съм правим опити . Това са изследвания след кюретаж и трети цикъл след това. Ще съм благодарна за някакви насоки.
Т4-16.20
Т3- 4.75
Tsh- 2.52
Фолиева- 44.8
Също вит. Д-30
Магнезий 0.84
Желязо 14.5
Вит.Б -315

# 7
  • Враца
Здравейте, споделям резултати на млад мъж на 30 години, спортно телосложение, режим на хранене, спортува, не пие хапчета, но има отклонение в ALAT и АSAT, има ли повод за притеснение и много ли е това отклонение. На какво може да се дължи?

# 8
Здравейте,
Бременна съм в 37гс и миналата седмица бях на рутинен преглед при следящия ме АГ. Той ми взе секрет за микробиология и днес вече имаме резултати. Резултатите са положителни за ентерококи. Много се притесних, защото четох, че могат да повлияят в развитието на бебчето. Също така искам да питам дали някоя от вас също ги е имала по време на бременност и дали назначеното й лечение е дало резултат?

# 9
  • Варна
Здравейте!
Имам направление за изследване на ФТ4 и ТСХ, като докторката е дописала на ръка да изследвам и TGL и TRAK.
В ценоразписа на лабораторията няма такива абревиатури.
Айде TGL  може би е тиреоглобулин, обаче TRAK какво ще е?
Помня от прегледа, че тя го нарече "трак", защото буквата "к" така е написана, че може да се разчете като "v".

# 10
TRAC са TSH рецепторни антитела. Може да са записани като ТRab, TSHR-Ab, TSH-R-Ab, TRAB, TRAT. Не знам и аз защо 😀 кажете в лабораторията за какво става въпрос и те ще се сетят какво е означението при тях.

# 11
Някой може ли да ми помогне с разчитането на тези изследвания. Лекарят по фм каза, че няма нищо притеснително, но срещам противоречива информация. Другата седмица имам час при аг да видим как са артериите. Засега плода върви нормално. В първа седмица+няколко дни съм на втори триместър. На клексан 0.4 съм

# 12
  • Варна
TRAC са TSH рецепторни антитела. Може да са записани като ТRab, TSHR-Ab, TSH-R-Ab, TRAB, TRAT. Не знам и аз защо 😀 кажете в лабораторията за какво става въпрос и те ще се сетят какво е означението при тях.
Много благодаря!

# 13
Здравейте, може ли някой да каже дали стойностите на PCT и PLCC са притеснителни? Много над нормата ли са? Четох, че показват наличието на бактериална инфекция и сепсис, което ме притесни.

# 14
  • София
Здравейте, може ли мнение за тези резултатите. За ниското желязо съм наясно, но ме притесняват чернодробните и тоя холестерол дето е странно нисък….
П.С: Да вметна, че в момента съм и болна та не знам това до колкото би повлияло на тези резултати

Общи условия

Активация на акаунт