Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 36 864
  • 740
  •   1
Отговори
# 735
Представи си пенсионерите, които нямат месо по себе си, респективно кръв, да трябва да им взимат дори кръвни изследвания. И аз смятам, че обременяване с глюкоза трябва да се прави.веднъж в живота, след това само захар и инсулин да се следят. Не всяка година при смяна на лекар. В интерес на истината са ми били кортикостероидна инжекция при усложнения след ковид свързани с алергия от спрей за нос.... Тогава лекаря ми иска разрешение, а аз не знаех защо... После разбрах и осъзнах.

# 736
soul81 спорът е безсмислен пробвала съм Simple Smile , потребителката мисля беше медицинско лице, държи си на границите на лабораториите, но явно не всеки път, щом сега Д е поднормен, ама не е чак такъв проблем...

Явно вие сте компетентни, защото сте чели в интернет.
В Канада, където живея и работя, ниво от 50 до 80 нмол/л се смятат за “достатъчни”, а от 80 нагоре за идеални.
Витамин B12 е в норма, макар и в долна граница.
Да се говори за сериозен дефицит е смешно.
Как се установява дефицит на витамин Д и Б12, ако не чрез лабораторни изследвания.

Диетата е важна, но в случая има нужда от диагностициране на проблем. Едва ли с диета ще и намалеят андрогенните хормони.
По-важно е да се установи какъв е проблема и да се вземат мерки докато момичето е на 15 години, защото има съмнения за поликистозни яйчници или проблем с надбъбречната жлеза. Витамин Д или Б12 няма да помогнат.
Тук има една обсесия с витамин Б12 и Д, както и с мерене на инсулин.

Аз и казвам да слуша лекарите си, а не интернет гурута.

Simply fun, ами то точно така се процедира, без инсулина. Има си прекрасен начин да следиш за хипергликемия - мери се гликирания хемоглобин или се прилага continuous glucose monitoring. Само ако има нужда се прави обременяване с глюкоза - при бременност, за да се диагностицира гестационен диабет, например.

# 737
................

Аз и казвам да слуша лекарите си, а не интернет гурута.

Ами слушаме си и лекарите представете си, но явно са по в час от при вас в Канада. За витамин Д при нас, при тази норма изискват стойности поне 100, а за вит.В12 пак от лекар, да не си мислите че гурута го казват Sweat Smile изискват при тази мерна единица поне 300 за възрастни и 400 поне за деца. Кое е смешно като говорим за дефицит за вас не знам, но аз съм имала неврологични симптоми при резултат 200...но повече нямам време, да се занимавам с безсмислени спорове.

# 738
Mibobo, когато бях млад специалист един опитен колега ми каза: “В живота ще срещаш само два типа хора - такива, които ще разберат и такива, които нямат значение.” 🙂 Информацията е подадена, пък кой как ще я ползва и ще я ползва ли въобще, това си е негова работа. Да не отваряме темата колко инвалиди са произвели и произвеждат лекарите с неадекватно поведение. И при толкова български емигранти лъсна истината за медицината по на запад от България. Да не обобщавам. Става дума за конкретни изследвания и те са недвусмислени. А хормони се регулират най-вече с диета и с хигиена на живот. Относно хигиената, някой да не реши пък сега, че става дума за миене на ръце. 😁

# 739
Пиша последно - нормите в Европа са абсолютно същите както в Канада, тоест ниво на витамин Д между 50 и 80 Нано мола на литър са адекватни.
Ех, де да можеха диабет тип 1, хипофункция на щитовидната жлеза, акромегалия (примерно), да се лекуват само с диета…. Да, диета и хигиена на живот са важни, но не достатъчни, когато има патология.
До тук бях, бъдете здрави и слушайте лекарите си.

# 740
Еххх, не сме чак толкова елементарни да си мислим, че такива заболявания се лекуват с диета, особено ако едното споменато е автоимунно. А лекарите си слушаме, когато са адекватни! Защото примери за обратното и колко са навредили мога да дам много, но и аз спирам!

Заповядайте в новата тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1863664.new#new

Общи условия

Активация на акаунт