Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 4 001
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
Не е хубаво скоро след боледуване да се правят изследвания, повлияват малко или много резултатите като ТСХ например, според мен от това е висок. Иначе самите щитовидни Т4 и Т3 е желателно да са малко по-високи, но не са и толкова зле в предвид анемията. Дефицита на желязо влияе на работата на жлезата. В12 следете да не пада под тези стойности.
Моят съвет е да си оправите анемията, да мине време от боледуванията ви и си пуснете след време пак едни хормони, без антителата.

# 31
Не е хубаво скоро след боледуване да се правят изследвания, повлияват малко или много резултатите като ТСХ например, според мен от това е висок. Иначе самите щитовидни Т4 и Т3 е желателно да са малко по-високи, но не са и толкова зле в предвид анемията. Дефицита на желязо влияе на работата на жлезата. В12 следете да не пада под тези стойности.
Моят съвет е да си оправите анемията, да мине време от боледуванията ви и си пуснете след време пак едни хормони, без антителата.

Успокоих се, благодаря, да сте жива и здрава♡♡♡

# 32
Здравейте, детето ми на 15 година беше с ангина. В понеделник повърна няколко пъти. Сега е на пие антибиотик и няма проблем. Одеве видях, че се изходила - едното изпражнение черно, а другото - съвсем нормално. Болка в корема няма, температура вече също. Апетит си има е даже вече е енергична - щам почна да учи. Снощи изяде една опаковка бисквити Орео. Притеснява ме черното изхождане.

# 33
  • Пловдив
Здравейте, може ли мнение за тези изследвания. Шест месеца след раждане

# 34
Блатно кокиче-от бисквитите орео е черно изхождането, при дъщеря ми е същото, когато ги яде. Успокой се и бързо оздравяване!

# 35
  • София
Здравейте, може ли мнение за тези резултати на дете на 2г10м. От сряда през нощта има температура , като ту я сваля, ту я качва. Изследванията са правени днес. Имаме преглед следобед.

# 36
  • София
Здравейте, има ли нещо опасно с тези резултати?

# 37
Има анемия, отидете на хематолог за допълнителни изследвания. Трябва да се разбере кое е ниско -желязо, В12, фолиева...

# 38

Някой може ли да ми каже какво означава Материала е суспектен за вътреклетъчни м.о просто нямам идея и много се притесних ..

# 39
Суспектен означава подозрителен/съмнителен. За тестване на вътреклетъчни м.о. вероятно е вътреклетъчни микроорганизми.

# 40
Ще се радвам да споделите мнение по тези резултати,бях болна от грип като ги пуснах,приемах лекарсва без антибиотици.

# 41
Чиста микробиология.
Имате ли оплаквания?

# 42
при нередовен цикъл отново посетих гинеколог и след предизвикване на цикъла ми пусна тези изследвания (: каза,че навлизам в менопаузата-възможно ли е?Какви са резултатите ,да търся ли и други мнение

# 43
Лош холестерол 3.14 при норма 3, прекалено много ли е? Възможно ли е от това да са отоците по крайните, аз трудно мога да клекна вече? ПКК е наред, чернодробни ензими, FT4 и TSH в норма, протромбиновото време също е в норма. Само глюкоза и инсулин не ми изследваха, защото в събота не може. Ще се наложи все пак да излизам от работа и да ида през седмицата, но друго не ми хрумва какво да искам да ми изследват.

# 44
Пробвах да редактирам, но не мога. Общ холестерол 5.64, hdl холестерол 2.17, ldl холестерол 3.14, vldl холестерол 0.36, триглицериди 0.72. Дали е нещо опасно или това е леко превишение?

Общи условия

Активация на акаунт