Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 4 003
  • 67
  •   1
Отговори
# 45
Моля за коментар по тези изследвания

Благодаря предварително!

# 46
Имате инсулинова резистентност и дефицит на Витамин Д

# 47
Здравейте,
Става въпрос за моя близка,на 47 год.С температура от няколко дни.Моля за коментар.

# 48
Жената е с бъбречна инфекция, трябва веднага да започне антибиотично лечение - дали в болница или у дома ще преценят лекарите. Да се направи и ехо, има ли болки? Да не е с камък и да е запушила уретер?

# 49
Здравейте и от мен. Ще бъда благодарна, ако коментирате резултатите ми.

# 50
Здравейте, става въпрос за изследване за стара инфекция с Borrelia (за Лаймска болест).
Според референтните стойности в Кандиларов, резултатът де счита за отрицателен.
Това, което не мога да разбера, обаче е, тъй като става въпрос за бактерия, не би ли трябвало стойностите да са 0?
Защо резултата все пак отразява някаква стойност на антитела към Боррелия?

# 51
Така е, защото тези тестове са много чувствителни и отчитат и минималните следи от бактерията.

# 52
Здравейте,от 1 година има нередовен цикъл.Посетих 3 гинеколози и всичките ми казаха,че ми няма нищо.Единия ми изписа дуфастон 3 пъти по 1 за 3 месеца и всичко ще си дойде на място,но уви на 5 месеца пак ми закъсня и ми дойде на 53 ден и отново след посещение а гинеколог и след прием на примолут нор ,за да ми го предизвика.Кодато ми дойде на 5 ден ми пусна изследвания и уж всичко оказвало нормално и че нямам проблем,изписа ми агнес да пия 6 месеца и всичко ще се нормализира.Каза ми изчерпан яйчников дефицит и до там,вика хваща ви притическата.Каква добавка мога да опитам,за да нормализирам цикъла

# 53
На каква възраст сте?

# 54
На каква възраст сте?
на 36г. съм

# 55
Намерете си адекватен гинеколог (не знам в кой град сте, но прочетете по групи тук и във Фейсбук).
Пуснатите три хормона не дават въобще яснота на ситуацията, има още доста да се пуснат и проследят. (въобще не отварям дума за “изчерпан яйчников резерв” диагностициран с едни лх, фсх и тсх - абсолютна бездарност и подсъдна лекарска немърливост или немощ)
Кисти, поликистоза? ЛХ и ФСХ подсказват за проблем с яйчниците, но без никаква друга информация и изследвания - не само кръвни, но и образни, е стрелба напосоки в пространството какво може да е.
Има отделна тема в репродуктивния подфорум за хормонални изследвания - четете и там. И си намерете читав лекар!

# 56
  • Sofiq
Здравейте, това са ми изследванията преди седмица. Предвид тях може ли да ме насочите, какво още да пусна, защото от 6г вече съм с анемия и при колкото и хематолози да отида, всички виждат желязото и феритина и проблема е решен за тях. Изписват ми желязо да пия и се приключва. Докато пия желязото хемоглобинът се качва в нормални граници, но приключа ли курса с него веднага започва да пада и за по малко от 6м пак съм с анемия. Изследването за Тромбофилия го пусках защото преди 6г претърпях късен аборт и от тогава се мъча с анемията.

# 57
elena_assenova Според мен има вероятност да имате скрито кървене в храносмилателната система. Като  допълнителни изследвания препоръчвам CRP, СУЕ, Окултни кръвоизливи (от фецес), Витамин В12, Фолиева киселина, Хомоцистеин, Трансферин, TSH и FT4.

# 58
Моля за разчитане на тези резултати - жена на 41 г., с напълняване от 20 кг. в последните месеци, подуване в коремната област (независимо от диетична храна), с тежък Предменструален синдром, пушач, а кръвната проба е взета (с цел изследване на хормони) на 3-тия ден от менструалния цикъл. Изследванията са пуснати от ендокринолог със съмнение за пременопауза:

# 59
  • София
Здравейте, може ли мнение за резултатите? Бременна съм в 7г.с, с тромбофилия и на фракси от вчера. Хематоложката каза, че резултатите са много добри и да се следя ежемесечно. Вие какво мислите, има ли нужда от още нещо, което да се изследва? Притеснявам се накратко, благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт