Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 4 003
  • 67
  •   1
Отговори
# 60
anela9 инсулинът е висок, не гледайте че е в граници. В нормалните лаборатории е до 10, а всъщност при здрав човек трябва да е около 5-6. От там са кг, относно щитовидната - ТСХ е добре, но това не изключва проблем с нея, следващия път пуснете всички хормони - Т3 и Т4, които са щитовидните точно.

# 61

Моля за разчитане на резултатите!
Моля за съвет какво да правя с желязото и феритина? 😢

# 62
Здравейте, може ли да помогнете с разчитането на тези резултати - панел за щитовидната жлеза.

# 63
kimmayaco Всичко е наред

# 64
  • Варна
Здравейте, може ли да помогнете с разчитането на тези резултати - панел за щитовидната жлеза.

Ако имате симптоми и оплаквания, лека хипофункция. Имате ли умора, запек, качване на кг, усещане за студ, суха кожа и в тази насока?

# 65
  • София
Здравейте,

някой запознат ли е с гранични стойности на ANA screaning?
Според дерматологът не става дума за лупус и автоимунно заболяване, а за зачервяване на лицето от ИР и лошия липиден профил т.е. лекувам тях след консултация с ендокринолог.
Днес друга дерматоложка каза, че стойността е гранична и има съмнения.
Много съм притеснена.

# 66
Докато не се направи изследване за специфични антитела, нищо не може да се каже. Аз съм с граничен ANA и с две автоимунни заболявания. От друга страна стойностите в липидния профил могат да се повлияят от някои автоимунни заболявания. Не се шашкайте, намерете ревматолог, който да Ви препоръча какви специфични изследвания да направите(ANA профил). За съжаление мисля, че повечето не минават по здравна каса. Някои ревматолози предлагат болничен престой за 2-3 дни, тогава се правят доста обстойни изследвания, за да се потвърди или изключи автоимунно заболяване. От друга страна може да сте с граничен ANA screaning и да нямате никакъв автоимунитет.

# 67
  • София
Докато не се направи изследване за специфични антитела, нищо не може да се каже.
Скрит текст:
Аз съм с граничен ANA и с две автоимунни заболявания. От друга страна стойностите в липидния профил могат да се повлияят от някои автоимунни заболявания. Не се шашкайте, намерете ревматолог, който да Ви препоръча какви специфични изследвания да направите(ANA профил). За съжаление мисля, че повечето не минават по здравна каса. Някои ревматолози предлагат болничен престой за 2-3 дни, тогава се правят доста обстойни изследвания, за да се потвърди или изключи автоимунно заболяване. От друга страна може да сте с граничен ANA screaning и да нямате никакъв автоимунитет.
Пуснах целия пакет антитела и сега чакам. Такива ужасии четох, че направо все едно чакам присъда.😏

Общи условия

Активация на акаунт