Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 14 987
  • 382
  •   1
Отговори
# 60
anela9 инсулинът е висок, не гледайте че е в граници. В нормалните лаборатории е до 10, а всъщност при здрав човек трябва да е около 5-6. От там са кг, относно щитовидната - ТСХ е добре, но това не изключва проблем с нея, следващия път пуснете всички хормони - Т3 и Т4, които са щитовидните точно.

# 61

Моля за разчитане на резултатите!
Моля за съвет какво да правя с желязото и феритина? 😢

# 62
Здравейте, може ли да помогнете с разчитането на тези резултати - панел за щитовидната жлеза.

# 63
kimmayaco Всичко е наред

# 64
  • Варна
Здравейте, може ли да помогнете с разчитането на тези резултати - панел за щитовидната жлеза.

Ако имате симптоми и оплаквания, лека хипофункция. Имате ли умора, запек, качване на кг, усещане за студ, суха кожа и в тази насока?

# 65
  • София
Здравейте,

някой запознат ли е с гранични стойности на ANA screaning?
Според дерматологът не става дума за лупус и автоимунно заболяване, а за зачервяване на лицето от ИР и лошия липиден профил т.е. лекувам тях след консултация с ендокринолог.
Днес друга дерматоложка каза, че стойността е гранична и има съмнения.
Много съм притеснена.

# 66
Докато не се направи изследване за специфични антитела, нищо не може да се каже. Аз съм с граничен ANA и с две автоимунни заболявания. От друга страна стойностите в липидния профил могат да се повлияят от някои автоимунни заболявания. Не се шашкайте, намерете ревматолог, който да Ви препоръча какви специфични изследвания да направите(ANA профил). За съжаление мисля, че повечето не минават по здравна каса. Някои ревматолози предлагат болничен престой за 2-3 дни, тогава се правят доста обстойни изследвания, за да се потвърди или изключи автоимунно заболяване. От друга страна може да сте с граничен ANA screaning и да нямате никакъв автоимунитет.

# 67
  • София
Докато не се направи изследване за специфични антитела, нищо не може да се каже.
Скрит текст:
Аз съм с граничен ANA и с две автоимунни заболявания. От друга страна стойностите в липидния профил могат да се повлияят от някои автоимунни заболявания. Не се шашкайте, намерете ревматолог, който да Ви препоръча какви специфични изследвания да направите(ANA профил). За съжаление мисля, че повечето не минават по здравна каса. Някои ревматолози предлагат болничен престой за 2-3 дни, тогава се правят доста обстойни изследвания, за да се потвърди или изключи автоимунно заболяване. От друга страна може да сте с граничен ANA screaning и да нямате никакъв автоимунитет.
Пуснах целия пакет антитела и сега чакам. Такива ужасии четох, че направо все едно чакам присъда.😏

# 68

Ако имате симптоми и оплаквания, лека хипофункция. Имате ли умора, запек, качване на кг, усещане за студ, суха кожа и в тази насока?

здравейте, да - точно с тези оплаквания стартира всичко. Живея в чужбина и там ми казват, че всичко е наред. Ще търся сега ендокринолог в българия.

# 69
  • Варна
Много, много малък шанс с тези перфектни изследвания някой да обърне внимание. Може да се направят промени в храненето, в начина на живот и т.н. Дългосрочно, ако сте склонна, би могла да се приема много ниска доза хормон, за да подпомогне функцията на жлезата. Щом има симптоми, значи има хипофункция, изследванията нямат значение пред това как се чувствате.

# 70
Ще разгледам подробно за хранене и начин на живот, бременна съм в момента. Сърдечно благодаря за отговорите!

# 71
  • Варна
Ооо това има голямо значение, бременността е съвсем различно състояние.

# 72
Бременна в 16 седмица
Как са резултати те?

# 73
Здравейте. Правих си цитонамазка - резултатът е 2ра група, с обилие от левкоцити и еритроцити. Имам час днес по-късно, но доста се притеснявам. Какво означава това, как мислите?

# 74
Здравейте. Как ви се струват тези изследвания? Жена на 24г. без оплаквания.

Общи условия

Активация на акаунт