Коледен обяд на работа

• 2 987
  • 27
  •   2
Отговори
Здравейте! Тази година ще правим Коледен обяд във фирмата и всеки трябва са донесе нещо от вкъщи! Тиквеникът, зелевите сърми и баницата са заплюти вече… Аз не се сещам какво мога да спретна, което и да е удобно за носене , нещо по-сухо предполагам… Имам нужда от идеи и бих била благодарна да ми помогнете:)

# 1
Пълнени сухи чушки с боб и запечени на фурна.
Лозови сърми.

# 2
  • Сан Франциско
Медени коледни курабийки.
Печени ябълки с мед и орехи.

# 3
Щолен
Меденки с джинджифил

# 4
Постно ли трябва да е? Ако не - млечна салата, руска салата, бобена салата, катък с печени чушки, разядки някакви. Сладкиш - безброй варианти.

# 5
Пълнени сухи чушки с боб никога не съм правила, не знам дали ще ми се получи!
Печени ябълки е супер идея, както и салати и разядки. Не е нужно да е постно.Меденки и курабии - казаха, че не ставали за обяд:)))
Сладкиши ,казахте бол - какво например?

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 21:11 от eleaa

# 6
Пълнените сухи чушки с боб са едно от най-лесните ястия, особено ако вземете и вече сварен боб.
Друга идея е и пълнени сухи чушки с ориз.
У дома правим и боб в гърне.

# 7
Пълнени сухи чушки с боб никога не съм правила, не знам дали ще ми се получи!
Печени ябълки е супер идея, както и салати и разядки. Не е нужно да е постно.Меденки и курабии казаха, че не ставали за обяд:)))
Сладкиши ,казахте бол - какво например?
Щом курабийки и меденки отпадат... Аз правя един много лесен и вкусен ябълков сладкиш. Ето рецептата, но аз го правя с бисквити Закуска, бели. И настъргвам ябълката, а не на филийки, но то е горе-долу същото.
https://recepti.ezine.bg/r-107896-%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA … D0%B8%D1%82%D0%B8

# 8
Сладкишът с ябълки ми изглежда бърз и вкусен вариант - рецептата също е сравнително лесна.
А може ли рецепта за изсушени пълнени чушки? Те - изсушените чушки от къде се купуват?

# 9
Ами по супермаркетите има (В Кауфланд например, на пакети са) може и от някой пазар, продават цели низи със сухи чушки.
Иначе за рецепта, нямам точна, защото ние ги правим от години в нас и всичко правя на око, но ето примерни

https://zvezdev.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/% … D1%80%D0%B8%D0%B7

Аз не слагам домати обаче при чушките с ориз, а само червен сладък пипер.

Ето и за тези с боба: https://zvezdev.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/% … D1%87%D0%B5%D1%80

# 10
Ще предложа една много вкусна и интересна разядка, която у нас се приготвя основно за Бъдни вечер, но я хапваме и по други поводи с топла питка. Разядката се приготвя от 200 грама натрошени на ситно орехови ядки, добавят 3 щипки сол, може повече(на вкус), 1 - 2 пасирани/намачканачкани скилидки чесън, 1/2 чаена лъжичка оцет, 1/2 чаена лъжичка зехтин(или олио), 2 - 3 супени лъжици студена вода(добавят се една по една по малко докато се получи не много рядка леко побеляла каша). Слагате си я в една кутийка от сладолед, или друг съд с капак, като може за украса отгоре да и сложите няколко маслини и да я занесете за обяда ви. Може да я поднесете или с направена от вас питка или с купен пресен хляб, франзелка, сухарчета каквото предпочитате.

# 11
Предлагам не просто печени ябълки, а пълнени ябълки - издълбани, със стафиди и други дребни сушени плодове, орехи, кафява захар, някакъв ароматен ликьор. В момента в Кауфланд има опаковани в торбички едни малки ябълки - идеални са за целта, защото са малки, и могат да се хапнат на два пъти, без вилица и нож. Поставям ги в хартиени кошнички, не цапат.

Също така подходящи, и пак в хартиени кошнички за лесна употреба са различните видове кюфтенца - кюфтенца от леща, спаначени кюфтенца, картофени кюфтенца, магданозени кюфтенца, панирани сиренца. Вкусни и ефектни. Ако се направят различни видове и се подредат на плато, изглеждат много красива заради различните цветове.

# 12
"фалшив посетен  хайвер"
Може би повечето от вас са опитвали тази разядка...както искате я нарече те, но винаги се "котира":
1 ч.ч.грис
3 ч.ч.вода
1/2 гл.лук(ситно настърган)
1 оп.майонеза(200 г)
сол
сок от лимон
Слага се половината количество вода в тенджера да заври, а другото се разбърква с гриса. Когато водата в тенджерата заври, се отмества от котлона и се прибавя гриса към нея. Връща се отново на котлона и се разбърква, докато се сгъсти.Оставя се да изстине като от време на време се разбърква,за да не хване коричка.
Към вече изстиналия грис се добавя майонезата, Лука, солта и сока от лимона( разбивам с миксер,за да стане пухкав).
Солта и лимоновия сок са според всеки вкус.
И на филийка "върви".
Лесно и бързо.

# 13
  • София
Лозови сармички - постни или с месо. Лозови листа вече има по магазините, само гледайте да не са от най-дребните, че загъването е трудно.
Мога да предложа и традиционна питка, ако сте сръчна, бихте могли да я украсите при печене.
Кекс или друго сладко печиво. Аз често правя мъфини - солени и сладки - за офисните събирания (често се събираме с колегите).
Пълнени палачинки - солени или сладки.
Бутер банички - солени или сладки.
Ще събирам и аз идеи от тази тема, защото ние ще се събираме в средата на декември.

# 14
  • София
Mъфини. (ако не сте 200 човека фирма, де Simple Smile )

Общи условия

Активация на акаунт