упорити гъбички по ноктите

• 36 244
  • 296
  •   1
Отговори
# 135
Докато си на лечение, няма смисъл от посявки, няма да излезе адекватен резултат. Не казвам, че въпросното лекарство не е ефикасно, напротив. Аз самата съм си лекувала с Ламизил гъбички по кожата, както и разноцветен лишей и то многократно.
Просто никое лекарство не е панацея, това, че действа на един, не значи, че е подходящо за абсолютно всички.
Само искам да ти кажа да си следиш чернодробните ензими поне на 2-3 месеца. Иначе - всички лекарства за гъби се пият до израстване на чист нокът - напълно.
При мен лично с Низорала отне 6 м.
И съм съгласна, че повечето дерматолози неглижират проблема. Аз лично ходя само при лекари, които пускат изследвания, а не лекуват “на око”, че вече ми е писнало от тъпотии.

# 136
Мila, благодаря!
Преди 3 седмици пусках чернодробни ензими, наред са.

# 137
Zanet,

Добре, чудесно, просто си ги следи.

Иначе - сигурна съм, че след няколко месеца ще се похвалиш с напълно изчистени нокти.

Само не забравяй периодично да дезинфекцираш обувките. На мен тогава ми бяха дали инструкция - след курса на лечение - всички обувки в чувал с формалин за 24 часа. Много е ефикасно, за съжаление обаче - формалин (формалдехид) не се продава, поне не и по аптеките, както беше преди. Това, което можеш да направиш, както и всички, които четат в темата - всички маратонки и т.н., които могат да се перат в пералня - там с дезинфектант за пране. Другите обувки - с дезинфектант от този тип:

https://www.dm-drogeriemarkt.bg/denkmit-dezinfektsirasht-sprey-p … 058172931871.html

Аз лично си пръскам винаги нови обувки, че не знам кой ги е пробвал преди това. Джапанките - с Доместос 😆.

Може и обувките да се напръскат с Ламизил спрей също, ама малко скъпичко отива.

Чорапите - задължително на високи градуси и ако имате сушилня - супер.

Ако досега не си пролича, че съм хипохондричка и имам ОКР на тема дезинфекция, мисля, че вече е ясно.
Шегата настрана, но тези неща са важни, а не рядко лекарите забравят тотално да ги казват.
Аз например не обувам чужди чехли, като ходя в хотели си нося мои, в банята задължително се къпя с джапанки, изобщо гледам боса да не стъпвам никъде.
За пример - моето хлапенце ходи на плуване, кой знае колко слага джапанки… миналия месец му излезе кокоши трън на крачето, който едвам махнах. А както знаете - това си е HPV. Много тъпо, че вече е заразен, ама какво да се прави…

# 138
Mila, отново благодаря!
Човек, веднъж като се опари и после много внимава. И на мен са ми казвали, че попрекалявам с хигиената, но не съм се замисляла за диагнози. Joy
За ламизил не съм се сещала, благодаря!
Тази зима всички обувки са ми нови, но имам и едни боти от миналата година-много любими и не искам да се разделям с тях.
Дай Боже всички инфекции да останат в миналото.
Аз почти всеки ден взимам пробиотици или пребиотици, знам че е много важно за имунитета. Правя и почивки по месец-два, или през седмица взимам. Hug

# 139
Ох, аз съм си направо с диагноза.
Истината е, че преди 7-8 години направих гъбички между пръстите на краката, всъщност тогава моята педикюристка, която за мен в буквално най-ерудираният човек в страната по отношение на болести по ноктите и стъпалата (освен че е с много сериозен стаж, ходи на всякакви обучения в чужбина и самата тя е лектор - обучава маникюристи и педикюристи), та тя ми каза - уф, това дето ти се бели са гъбички, взимай Ламизил и пръскай, за 1 седмица ще си наред 😃, то така и стана. Но всичките тези въпроси за дезинфекцията съм ги обсъдила с нея, тя е супер на ти и с лекарства и с препарати, та после реално съм изтествала всичко, за което писах… Тогава буквално изхвърлих всичките си обувки, но то беше лято, тъй че щетата бяха 2 чифта сандали, едни гуменки и едни мокасини, които ми бяха стари, тъй че не ме беше яд.
А и реално - гъбите по кожата са далеч по-заразни от тези по ноктите, тъй че просто пръскай си от време на време обувките с някой дезинфектант или Ламизила и не се втелясвай толкова като мен. Аз бях направо с ужасно ОКР, но то беше главно, защото тогава детето ми беше на годинка и аз ужасно се страхувах, че мога да го заразя. Което разбира се, не стана. Честно казано, гъбите са и заразни, и не съвсем. Пример е именно хлапенцето, по басейни е вече 5 години, ходи почти всяка седмица на плуване и като съм го виждала как джапа бос, досега да е гъбясал 100 пъти. Сега това с кокошия трън ме изненада, ама то и аз съм имала, пък хич не съм се мотала по басейни в тези периоди като ми е излизало.
Мисълта ми е следната, за да се развият гъбички не е задължителна зараза. Някои са си просто наши (като кандидата). Аз получавам, защото първо съм предразположена към гъби, второ - ужасно много се потя - а както всички знаем, гъбите обичат тъмнина, топлина и влага, т.е. чувстват се супер в нашите обути в обувки по цял ден крака. Ето защо много повече има гъби по ноктите на краката спрямо на ръцете. То, ако се повозите в градски транспорт през лятото, може да видите направо образци от всякакви щамове гъби.
Затова не само лечението е важно. Важна е и превенцията.
Аз лично оттогава почнах да си слагам ботокс всяка пролет, защото съм с такава хиперхидроза, че буквално ми се белят стъпалата от подсичане. Миналата година нещо не ме беше хванало добре и в 37 градусовите температури беше ад, добре че се реших да си сложа още малко, та кротна потенето. Но за нормално потящи се - прости правила - лятото - проветриви обувки, чорапи от естествени материи, зимата - естествена кожа, аз лично лятото нося чорапи от бамбук и памук, а зимата - вълнени. И трябва да се носят всеки ден различни обувки, за да не се насъбира влага. За миенето всеки ден (даже поне 2 пъти на ден) мисля, че е излишно да казвам 😅.
Знам, че написах роман, но тези неща са важни, защото тук си пишем за посявки и лекарства, но аз лично съм разчоплила въпроса във всичките му насоки - защо, как  се получават гъбите, как да им противодействаме, как да се пазим от зарази (или култивиране) и т.н.
А и последно - лакирането. Ако не искате гъбички на ноктите - забравете гел лаковете. Не че те са най-големият причинител, но определено са сред факторите. Защо ли - ами описах картинката с влажното, тъмно и топло местенце в обувките ни, хайде сега да добавим слой пластмаса залепнал за изпиления ни нокът, който не може да диша - още по-чудесна среда във всяка малка пукнатинка да растат гадинките. Да не се получава при всеки, но е риск. Моята педикюристка ми разказва всеки път за нейни пациентки, които са получили гъби вследствие на гел лакове… И да, много е модерно, ама аз лично няма да си сложа посмъртно, като толкова искам да съм лакирана - слагам си само лятото, съвсем обикновен лак, купувам си ги аз и ги нося да ме лакират (че съм с 3 леви ръце).
Спирам с лекцията за днес 😃.

# 140
Миенето няма нужда да се казва, но е хубаво да се напомня че трябва и много добре да изсъхват крачетата след това, а не да се обуем и да излезем докато още има влага останала. Ако трябва, може да се духнат малко и със сешоара, но да сме сигурни че е сухо всичко преди да сложим чорапи, обувки и да стоим с тях цял ден после.

# 141
Абсолютно.
Аз точно това правя ☺ със сешоара. Че на всичкото отгоре и слагам бебешка пудра, за да са ми максимално сухи крачетата, просто мразя да ми е мокро 🫣.

# 142
Еха, момичета, направо ме стресирахте с това сушене със сешоар.
Таман излизам от ваничката за крака, мислех че съм си изсушила добре краченцата Wink, а като тръгнах да ги мажа - ми те още мокри. Flushed Ще внимавам повече вече.
Бебешка пудра имам.
Mila, аз хич не се потя, но пък това съвсем не означава, че краката ми не се потят. Просто не съм обръщала внимание. Алергична съм към вълна, даже с чаршафосано вълнено одеало не мога да спя. А като знам как навсякъде слагат и синтетика, ум не ми побира какви чорапи да си търся. Съмнявам се, че и памучните са чист памук, иначе щяха много да се растягат.
Преди години ходех на ноктопластика, изкарах доста време така и то не защото много ми се ходеше, а защото като ми махнат пластиката и ставаше много неприятно, свикана съм с дълги, хубави нокти, а изведнъж се виждаш с остъргани и гадни, въобще не е същото, ама в един момент ми писна и спрях. Цял живот съм с меки нокти на ръцете, лесно се чупят и ми е адски гадно, че няма как да изглеждат добре, даже моя приятелка ме канИ скоро с нея на гел ли, ши ли лак, ама знам, че ако започна, няма да мога да спра по естетични съображения, а момента е такъв, че не мога да си определям свободното време сама. Сега имам вече още една причина, здравословна и по-важна да избягвам такива процедури.
Аз и по-рано бях писала, че това "габичока" е много станна "работа". Аз имам, мм-не; майка ми има, баща ми - не; леля ми няма, а чичо ми има. Всички живеем на различни места, но всяко домакинство пере в една пералня и то общо. Спим на спални с едно спално бельо. Та, си мисля, че е от имунитета. Затова се сетих да пия пре, про и там каквито намеря биотици, макар че хич не съм наясно с тях. Сега гледам в софармаси някакви пробиотици за жени, ама днес забравих да ги купя. Най-често купувам Прокомбо, ама и те едно число..., на биогайа -пре взимам и както се шегувам, остава само да си чета молитвата. Joy
Сега станах да си гледам обувките и наизвадих всички. Не са останали синтетични, всички са от естествена кожа, ама аз и нямам много обувки, живот и здраве напролет ще видя пак нещо новичко да купя, дано до тогава съвесем се изчистят 2-та нокътя. И да няма повторно заразяване. Hands Pray
Макар че като се замисля миналият път въобще не съм се занимавала със сешоари, да съм хвърляла чорапи, обувки, хич тогава не ми е било чак толкова да го мисля, ей... с годините започваме да мислим толкова много и отвсякъде, че не е истина. Simple Smile
 Hug

# 143
Zanet,, те като излекуваш тези гъбички, проблемът с тях ще ти е до там. Един на сто процент да се появят пак. Имам наблюдение, че те не преминават просто туй така към други хора, например, ако спиш с някого в едно легло и прочее....

# 144
Zanet, ето че и ти си видяла че само да забършеш с кърпа изобщо не значи сухи крака. А колко хора точно след такова подсушаване си обуват чорапите, обувките и стоят в тях цял ден... Мерси, по-добре със сешоара Grinning

# 145
2 пъти излекувах с Низорал хапчета,,, и след 1,5-2 години си върнаха пак..

чудя се дали да почна пак с Тербинофин. това с посявка е глупост ЗАГУБА НА ВРЕМЕ И ПАРИ  човек ще помисли че има 57784
96667 вида гъбички

# 146
#Тatyana#, много се надявам да не се завръщат. Hands Pray Благодаря! Kissing Heart

natka, ами то е някаква мода все да бързаме и да претупваме донякъде нещата. Защо така стана, не знам. Hug

waynubg, опитай с Тербинафин Генерикон, че имало и още един, малко по-нагоре е писано. Нали развиваме резистентност към АБ, мисля че смяната е добра идея. Ще усетиш дали ти влияе след седмица-две. Стискам палци. Hands Pray

# 147
2 пъти излекувах с Низорал хапчета,,, и след 1,5-2 години си върнаха пак..

чудя се дали да почна пак с Тербинофин. това с посявка е глупост ЗАГУБА НА ВРЕМЕ И ПАРИ  човек ще помисли че има 57784
96667 вида гъбички
Ходих по лекари дълго време. Особено съм «очарована» от лечение с лазер + мазилата. Много пари дадохме, а и пътуване към клиниката не е безплатно, далече е от нас. Всичко е лъжа. А посявка ми е показвала онихомикоза.

# 148
И аз съм съгласна, че тези посявки са губене на време и пари, 4 пъти ми правиха и все не могат да ги излекуват
Даже веднъж ми излезе, че няма гъби , а ноктите ми са не ок!!!
Ходих на медицински педикюр и там не е кой знае какво, режат, почистват, хоп едно лосионче
Обаче пък дамата беше супер мила и ми каза, че това не й изглеждат да са гъби, а по скоро алергия от съставка в лакове и да спра лакиране!!!!
Animal FrogКаза, че по -старите дермотолози, не били много запознати с този вид алергии и твърдат, че са гъби, но подолозите смятат, че алергиите също предизвикват пожълтяване и дормация.
Гъбата образувала, като шушулка и нокътът се навива и чупи
А това отлепване от леглото е било и вид алергия!!!
Надявам се да съм обяснила нещо момичета 🦩
Много малко подобрение имам , като спрях лака , но пия и от време на време Тербинофин и мажа много с един лосион на SNB NAILS FLUID with PROPILIS and lavender oil / доста е хубав, а съм купувала 100000000 мазила /, така че незнам с какво са боря, но продължавам 🦩

# 149

waynubg, опитай с Тербинафин Генерикон, че имало и още един, малко по-нагоре е писано. Нали развиваме резистентност към АБ, мисля че смяната е добра идея. Ще усетиш дали ти влияе след седмица-две. Стискам палци. Hands Pray
а дали ще увредия черния си дроб ? иначе не пия алкохол или др лекарства.
трябва да се пие дълго поне 3,4 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт