Сто и втора всесезонна плетаческа тема

• 51 320
  • 903
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
С по-малък номер кука и по-стегнато, но тогава пък да не стане много сбито и твърдо.

# 211
  • SF
В размера на иглата, която си избрала. На преждата пише с кой номер се плете.
На мене така ми харесва.

# 212
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ализе пуфи не е ли това с готовите бримки?
пробвай с друга плетка, в тубата има много.
 не виждам много добре, но ми се струва, че "превиваш" бримката.

стигнах до подмишниците на елечето Simple Smile и спомените ми се сблъскаха с информацията в нета.
спомням си, че баба правеше гърба и предницата различно широки, гърба беше една идея по-широк.
и при свиването под мишниците имаше разлика - по-малко на гърба и малко повече отпред.
а в нета гръб и предница са  1:1
Sad

# 213
Сякаш обратното беше при бабите ни - гърбът по-тесен от предницата. Аз също бих плела предницата мъничко по-широка.

# 214
може и да е било обратното.търсих информация, но навсякъде са дадени еднакви.
Simple Smile бабината мъдрост се е изгубила

# 215
Анжи е кралица на кройките, дано се включи.

# 216
имам работа до довечера. ако се появи някой с информация ще е супер, ако не - ще карам "на око".
и без това всичките ми работи са по системата Нагласьов.

# 217
  • Варна - Черна гора
ализе пуфи не е ли това с готовите бримки?
пробвай с друга плетка, в тубата има много.
 не виждам много добре, но ми се струва, че "превиваш" бримката.

стигнах до подмишниците на елечето Simple Smile и спомените ми се сблъскаха с информацията в нета.
спомням си, че баба правеше гърба и предницата различно широки, гърба беше една идея по-широк.
и при свиването под мишниците имаше разлика - по-малко на гърба и малко повече отпред.
а в нета гръб и предница са  1:1
Sad
Предницата се заплита с повече бримки от гърба.
При оформяне на ръкавната извивка при предницата се свиват повече бримки, отколкото при гърба.
В зависимост от дебелината на преждата определям и броя бримки, които ще свивам.
Ако елечето е за бебе/дете може предницата и гърба да бъдат захванати с еднакъв брой бримки, като се предвидят и бримки за бие.

# 218
  • Балчик
Момичета, здравейте.
моля за съдействие, търся дебела и лека прежда, да има обем и в същото време да не натежава, сещам се актуалните в момента - плющени и подобни, но сякаш ми простеят, като се изплетат.

# 219
Здравейте на всички!
При нас жените предница и гърба са равни по класика. Ако имаме курем, имам впредвид не куремче може малко предница да е по-широка. Подрезы -( не знам как на български) - на предница на 1 см по голям от гръб. А ако имаме бюст над чашка С - вече трябва пенсове- това се прави в район на бюста с скъсените редове - плюс 2-4 см зависит от размера на чашката.  А вообще към обиколка на бюста към класическа свобода се добавя 6-8 см. Ако разбира се не плетем лонгслив.
Например обиколка е 100см - готова дреха ще е 106-108 см. При оверсайз - 116-124 см
Супер оверсайз 130 примерно.
Имаме баланс на тялото, което означава при нас на жените - росток примерно 2-3 см задължителен;  при наличии бюста - +2 см по дължината ( не широчината - представете взимате  мерките - дължината от рамото по предницата ние е по висока от дължината на гърба)  на предната  част, при голям бюст се добавя и пенсове. Правих 1 и 4 вид

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 15:09 от anji75

# 220
Давам отчет!
Ето го моето шарено шалче:

# 221
със здраве да си го носиш.
да ти топли гушката, очите и душата. Simple Smile

# 222
Еха, много е симпатично!

# 223
elen4eto5, направо прекрасен шал! Много повече ми харесва от оригинала. Браво !

# 224
  • София
Много е хубав шала, да се носи с настроение!
Поздрав от мен с едни тикви, оказаха се много лесни, а децата се надпреварват да искат още за училище, хаха...

Общи условия

Активация на акаунт