Азиатска козметика и грим - 23

• 69 336
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
anelliya, тестерите до България ли поръча?
Чакам и аз едни от очните кремове от ибей, на митница са и се чудя сега да им пращам ли декларации или се надявам, че може и да ги пуснат без допълнителни такви, предвид че уж се начислява ДДС още при плащането.

От колко време тракинга показва че са на митница. Ибейските пратки около 10 дена след като влязат на митница ми пращат смс да си ги взема от пощата.
Ако нещо се чудя звъня по телефона и питам.

# 556
anelliya, тестерите до България ли поръча?
Чакам и аз едни от очните кремове от ибей, на митница са и се чудя сега да им пращам ли декларации или се надявам, че може и да ги пуснат без допълнителни такви, предвид че уж се начислява ДДС още при плащането.

От колко време тракинга показва че са на митница. Ибейските пратки около 10 дена след като влязат на митница ми пращат смс да си ги взема от пощата.
Ако нещо се чудя звъня по телефона и питам.
Мерси, Зари! Ще изчакам още малко значи. На 10-ти е влезнала. Отдавна не съм поръчвала от там и се чудих, но ще чакам значи.

# 557
Не, до Германия ми беше поръчката...
Stylevana беше направена на 30 септември и дойде в сряда, от eBay беше направена на 29 септември и дойде вчера.
Edit: Това са датите за доставка до адрес в Германия. Само да поясня, за да не се обърка някой, че превозвач до България също е включен в това време...

Последна редакция: пт, 14 окт 2022, 13:05 от anelliya

# 558
  • By the river side
Направих беля с третиноина и скоро няма да мога да ползвам нищо, различно от ла Рош цикапласт:confused:. 
Приемам и предложения за корейски продукти за възстановяване.
Имам почти пълна ампула tw real bifida ampoule
https://my-k.bg/product/isntree-tw-real-bifida-ampoule-50-ml.
Ако някой иска да я пробва, нека ми пише.

# 559
  • Prismatica Aerie

Cosrx Pure Fit Cica Cream/ Pure Fit Cica Cream Intense + Pure Fit Cica Serum
PURITO  Dermide Relief Barrier Moisturizer + Dermide Balancing Barrier Balm
Pyunkang Yul  Calming Moisture Repair Balm
Pyunkang Yul  ATO Panthenol Ceramide Balm Cream
NATUREKIND  Super Barrier Urea 5 Cream
RNW DER. CONCENTRATE Ceramide Plus + RNW DER. SPECIAL Ceramide Cream
ETUDE  Soon Jung 2x Barrier Intensive Cream + ETUDE Soon Jung 5-Panthensoside Cica Balm +  ETUDE Soon Jung 10-Panthensoside Cica Balm
Torriden SOLID IN Ceramide Cream
Benton Ceramide Cream
Dr. Different 131 Moisturizer, Dr.Different  311 Moisturizer
AESTURA  Ato Barrier 365 Cream + AESTURA  Ato Barrier 365 Hydro Essence

# 560
  • София
Направих беля с третиноина и скоро няма да мога да ползвам нищо, различно от ла Рош цикапласт:confused:. 

От чист интерес и ако ви се пише, как точно я направихте тази беля? Аз от миналата седмица започнах с A-oxitive всяка 3та вечер, не виждам абсолютно никаква реакция.

Цикапласт не съм купила, реших да действам с каквото имах силно хидратиращо налично.

# 561
А защо се отказваш от ампулата, не е съвместима с трета ли? Аз я имам и я ползвам с крем с ретинал? И си мисля ако не е съвместима с трета дали с ретинала също не се блъскат като съставки

# 562
  • Бургас/Пз
Дете, на мен Ларош изобщо не ми понесе добре. Дори ми щипеше. Но пък съм много доволна от XeraCalm AD Avene. Много добре успокоява и бързо възстановява. Също и от мен глас за PURITO  Dermide Relief Barrier Moisturizer. Този крем е наистина страхотен при всякакви раздразнения.

Аз да дам отчет от опита си с Неоген. Бях питала преди време тук и накрая го купих. Ползвам го вече втора седмица и много ми допада. Първоначално бях малко скептично настроена, защото консистенцията е доста рядка в сравнение с други кремове, които съм ползвала. Оказва се, че това не е недостатък, а по-скоро някакъв мой предрасъдък, че кремът, за да е богат и подхранващ, какъвто аз търся, трябва да е гъст и плътен. Е да, ама не....този точно е прекрасен, а за моята суха кожа идеален. https://kocos.bg/Krem-za-litse-NEOGEN-Dermalogy-Probiotics-Youth … pair-Cream-1-1133
Не знам дали ще ми е достатъчен като стане много студено, но може да добавя тогава някакво масло след него.
За момента обаче фаворит продължава да ми бъде крема с пептиди на Ginger 6.

# 563
  • By the river side

От чист интерес и ако ви се пише, как точно я направихте тази беля?
Ползвам трет от година и половина. Направих само 20 дни почивка, докато бях на море лятото. От месец насам кожата се пресуши, а аз не взех мерки - да разредя (ползвам всяка вечер), да включа вазелин след хидратиращия продукт или поне въпросния ла Рош цикапласт. Тези два продукта (аквапур и ла Рош) ми бяха изключително полезни когато го въвеждах. И за капак, от две-три седмици включих бифида ампулата, която си е млечна киселина. Та сега съм със зачервена кожа. Усещането е като да съм прекалила със слънцето. Ползвам бепантен за хидратация, но ми е крайно недостатъчен. А друго нямам.
Благодаря за корейските предложения. Ще ги разгледам внимателно. Но като начало спирам поне за седмица трета.
П.п. сега се замислих, че откакто не ми е ок кожата, аз всъщност съм сменила и измивания продукт, и хидратиращия. Не се прави така....Confused

# 564
Здравейте, дами. Отскоро следя темата, интересна ми е азиатската козметика. Надявам се да се уча от вашия опит и препоръки. Идвам обаче с въпрос- появиха ми се тънки спукани капилярчета отстрани на ноздрите. Не съм сигурна на какво се дължи, не са много и големи и не се набиват на очи. Дразнят ме обаче, защото знам за тях и се чудя има ли крем, който да помогне за третиране на такъв проблем?
Здравейте, не няма такива кремчета за съжаление, тези капиляри се махат с лазер , процедурата не е скъпа. След време обаче отново могат да се появят на същите места или на съседни. За да предпазите кожата си от напукани капиляри трябва да избягвате сърце, парни бани и други затоплящи процедури, както и да ползвате слънцезащита. Отделно някой препоръчват и добавки и витамини за заздравяване на капилярите, но по мое мнение не вършат особена работа.

# 565
  • софия
Ох, и аз хич не я понасям тази млечна киселина Confused. Имах на su:m37 бъбъл маската, която в един момент ми направи петно като изгорено. Всъщност само pha киселините са ми полезни.
Но сега бих помолила за препоръки за хубави колагенови продукти. Но, серия, разбира се.. Blush
Имах травъл сет на Wellderma, намирам го за, хубав, но вероятно има и по-добри варианти.
А, също и мнение-серумът или есенцията на haruharu? Понеже имам пяната и олиото.. И сега няма да се оставим така, серията..

Благодаряяяяя!  Хубава, слънчева неделя на всички Heart Eyes

# 566
Ох, и аз хич не я понасям тази млечна киселина Confused. Имах на su:m37 бъбъл маската, която в един момент ми направи петно като изгорено. Всъщност само pha киселините са ми полезни.
Но сега бих помолила за препоръки за хубави колагенови продукти. Но, серия, разбира се.. Blush
Имах травъл сет на Wellderma, намирам го за, хубав, но вероятно има и по-добри варианти.
А, също и мнение-серумът или есенцията на haruharu? Понеже имам пяната и олиото.. И сега няма да се оставим така, серията..

Благодаряяяяя!  Хубава, слънчева неделя на всички Heart Eyes
Аз от тонера и есенцията на su:m37 получих  огромни подкожни пъпки, нищо на марката от сета не ми понесе. Малко извън темата но колагеновите продукти на Елемис са добри.

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 19:03 от Neli1978

# 567
  • Prismatica Aerie
Къде има млечна киселина?

# 568
  • By the river side
Къде има млечна киселина?
Права сте. Въпреки, че звучи като нещо млечно Simple Smile Lactobacillus/​Pumpkin Ferment Extract е "gentle exfoliator that can be an alternative to AHAs" (Според incidecoder).

# 569
Влизам с три отзива на тоник, крем за лице и слънцезащита.

Swanicoco Ultra Elastic Vital Skin Toner е много, много хубав и като консистенция и като състав и като ефект. Течен, лек, попиващ за секунди, с лек аромат на билки. А след седмица употреба, забелязах сякаш леко "напомпване"на кожата, ако мога така да се изразя, и определено изглеждам по-свежа. Съставът също е бомба - много пептиди, два от които са GF, а един е от така наречените "ботокс в бутилка"(Acetyl Dipeptide-1 Cetyl Ester). Предвид факта, че не успях да намеря никакви отзиви и ми беше сляпа покупка, мога да кажа, че този път изтеглих дългата клечка. Препоръчвам.

Medi-Peel Peptide 9 Volume Tox Cream го купих за майка ми, защото си го харесва от край време. Има лека консистенция, която попива бързо и прави кожата й много "хубава", каквото и да означава това. Аз лично виждам по-отпочинало и озарено лице. Съставът му също е прекрасен. Ако си търсите силно пептиден, антиейдж крем който да не струва 100+ лв, ето ви един добър вариант.

И последно

THANK YOU FARMER SUN PROJECT WATER SUN CREAM, който споделя всички достойнства на корейските слънцезащити. Не оставя бял слой, не тежи, разнася се лесно. Не матира, но и не лъщи. Може би озарява леко, но щом на моята смесена кожа не изглежда зле, значи не е нещо фрапантно. Не познавам марката, но видях, че имат уж и още по-лек вариант на тази слънцезащита, та смятам да пробвам и него. Засега съм с добри впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт