Азиатска козметика и грим - 23

• 68 690
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Учудва ме това, което пишете за sum. Харесвам бъбъл маската, ползвам я 1 път седмично и вече втора опаковка съм подкарала. Тя и аура маската са нещо  което винаги поддържам в наличност.

Светулка, коя си ползвала бялата или черната. Бялата е за чувствителна кожа, черната е за мазна с несъвършенства.

# 571
  • софия
Къде има млечна киселина?
няма,няма млечна киселина в bubble mask : confounded:
Сложни са криволиците на мисълта ми. в контекста на  коментираната бифида ,  и лактобактериите ,(които принципно си произвеждат млечна киселина) мислех общо за ПРОБИОТИЦИТЕ. Защото и на missha time revolution ме дразни (от една маска нощна).
Tа , коригирам се,моля да ме извините, но  нека това да не ви спира да ми кажете за колагена и haruharu.Confounded
Благодаря на Reddish за отзива за крема на medi peel. Интересува ме също и един нов, medi peel peptide 9 volume tension.
P.S.Zari, бялата. Това беше някакъв късен ефект,бях ползвала няколко мостри.

# 572
  • Prismatica Aerie
Колагена в козметиката аз лично го пропускам, в смисъл не му обръщам внимание ако го има, нито търся специално продукти с него. Освен хидратация, от него друго не може да се очаква, а предпочитам други съставки за това. Т.е. колаген локално не може да замести колаген в кожата. Та не знам, Светулчо, с каква цел го търсиш. А за Харухару нищо не знам, не ми е в радара.

Есенцията на Sum ползвам трета година и е един от малкото продукти, които са ми харесали от първо ползване. Проблеми не ми е създавала, редовно я купувам в сетове и много я обичам. Което не я прави универсален продукт, както е видно. Хубавото е, че я има под формата на тестери и може да се пробва, преди да се вземе пълноразмерен продукт.

На 11.10. през нощта особено активно будувах Smiling Impи сътворих най-после поръчка от Stylevana, която дори шипнаха на 14.10. Добро начало, дано не се разочаровам оттук нататък.

# 573
  • софия
Хубаво е когато не се спи, да се вършат полезни(не за  картата, за, душата) неща!
Дано не се забавят много, ще ги тестваме, но в друг период, когато забавянето не  е фатално.
Серумите, есенциите и кремовете на su:m са прекрасни, само тази маска ме смути.

# 574
  • София
Имам един въпрос относно поръчките от jolse. Вчера поръчах до английски превозвач. Има ли значение за такава поръчка дали ще е с техните пощи, DHL или Fedex. Питам във връзка с постове на момичета тук, че са получавали пратки с начислени такси за митническо посредничество.

# 575
Имам един въпрос относно поръчките от jolse. Вчера поръчах до английски превозвач. Има ли значение за такава поръчка дали ще е с техните пощи, DHL или Fedex. Питам във връзка с постове на момичета тук, че са получавали пратки с начислени такси за митническо посредничество.
Има значение, според мен. С техните си пощи, никога не съм имала проблеми, докато с DHL и Fedex съм имала изцепки.

# 576
  • софия
Веднъж ми се случи приключение с Fedex, не беше голяма сума. Смешното беше, чв вече си бях получила пратката от GGBG и получих фактура. А сега с корейски пощи и  royal mail отвися на англ. Митница цяла седмица. Нямаше мита, но и да има, се плащат бързо и лесно.

# 577
... мислех общо за ПРОБИОТИЦИТЕ. Защото и на missha time revolution ме дразни (от една маска нощна).
Моля за мен детайли за тази Миша (да не е пробио ампулата!?), че ако си ги преброим, май аз ще се оказа притежателка на най-много Революции Simple Smile
Не помня да съм имала проблем с продукт от тези линии на Миша, но винаги е добре да се има едно наум... Последно взех червената Тайм Революшън линия. Само есенцията и серума съм ползвала засега.

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 18:23 от Agent Provocateur

# 578
  • софия
С удоволствие, Agent! Имах една такава нощна маска,(night repaire amp. ), сложих я като последна стъпка. След като я свалих, започна да ме сърби кожата и се появи точно това петно, което бях забелязала след bubble маската. Покрих с един серамиден крем, на сутринта бледи следи от петното.
Това е опитът ми.
Но иначе отворих пълната, серия на royal time revolution, в която някъде
фигурира  лизат на млечнокисела бактерия!  Нямам още мнение за ефекта, но я понасям добре. Знае ли човек... Blush

# 579
Добър ви вторник!
Два бързи въпроса имам..
1. Трябва ли лицето ми да е напълно сухо преди и след нанасянето на ретинол в рутината?
2.Препоръчайте крем за мазна кожа(особено в Т-зоната) за жена на 50 години, има и пори и петна лека пигментация.
Благодаря!

# 580
Орхидея - по първия въпрос - да. Ретинола се слага на напълно сухо лице или като първи продукт и след това се изчаква хубаво да попие, или ако е при сандвич метода - изчаква се хубаво да попие нанесения отдолу крем.
По втори въпрос - дневен или нощен крем? За комбинация с ретинола или не?

# 581
Nikita, благодаря за инфото с ретинола!
По втория въпрос - и дневен и нощен, като всяка втора нощ ще ползва ретинол, така че е добре нощния да се връзва с него.

# 582
За комбинация с ретинола веднага се сещам за два супер варианта - крема на Barr, както и крема със серамиди на RNW. И двата се продават и в България. За дневен има сума ти варианти, трябва да помисля.

# 583
Момичета, искам да започна да използвам Ретинол. Проблемът обаче ми е с избора с кой да започна. Предпочитам нещата да се случват бавно, така че не искам високи концентрации, но цялостно целта ми е най-вече превенция и леко вече забележими назолабиални бръчки. На 33 г.
Понеже като цяло ползвам корейска козметика и макар и да не пиша често ви чета постоянно, ми се иска да започна с някой корейски продукт. Заглеждам серума на Cos de Baha, но ми се струва, че сте споменавали и други.
Моля за съвети! Simple Smile

В допълнение да използвам поста, за да попитам тези, които поръчват от SV, винаги ли съобразявате сроковете за доставка? Аз май направих грешката да поръчам неща с дълъг срок на доставка, без да съобразя и съответно все още не шипват нищо. Някой знае ли как практикуват?

# 584
  • Prismatica Aerie
Момичета, искам да започна да използвам Ретинол. Проблемът обаче ми е с избора с кой да започна.
su:m37 Summa Elixir 8-Miracle Power Essence (pro-retinol)
innisfree  Retinol Cica Repair Ampoule (0.015% retinol)
COSRX  The Retinol 0.5 Oil
COSRX  The Retinol 0.1 Cream
Bellflower  Retinol 0.3% Serum
Papa Recipe Retinol Bakuchiol Serum (0.1% retinol+0.1% bakuchiol)
Cos De BAHA Retinol Serum (2.5%)

Общи условия

Активация на акаунт