На море в Гърция 2022 - III

• 57 522
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
  • Sofia
Благодаря за прекрасните снимки и разказ, Миленка. Надявам се и ние някой ден да стигнем до там. Тая година повтаряме Западен Пелион от Хорто. Програмата ни е основно мързеливо плажуване и разходка с корабче до Скопелос и Скиатос, ако мога да го организирам през Септември.

# 271
  • София
Monadirs, пожелавам от сърце да успеете да посетите всички мечтани дестинации. За мен това пътуване наистина беше сбъдната мечта и съм благодарна на Господ, че се случи. Иначе местата не се толкова трудни за достъп, просто искат организация.

# 272
Влизам в отменената резервация от преди две години за Наксос и О, ужас! Цените се вдигнали двойно и тройно. Има ли освен Букинг да направя резервация на по-ниски цени?

# 273
Здравейте Моля за мнение  за хубави ресторанти на Алики на Тасос.

# 274
Здравейте Моля за мнение  за хубави ресторанти на Алики на Тасос.
Имате предвид плажа ли?
По спомен от преди 3-4 години на Алики няма ресторанти в истинския смисъл на думата, а барове, които предлагат салати и сандвичи.

# 275
  • Sofia
Последните два, от редицата, които са на самия плаж - вкусно, нормални цени и е много приятно вечер да си на плажа. С другите внимавайте много. Хазяина ни предупреди че много лъжат в сметките и са супер нахални. Пак той ни препоръча и една на хълма, но не сме ходили.
Като

Мнението ми е от преди три години. На самия плаж имаше 4 таверни, една имаше и от страната на пътя. Говоря за таверни с готвени ястия за обяд и вечеря. Едва ли са ги построили всичките точно преди ние да отидем

# 276
Има си таверни долу на залива, Монадирс е написала. На хълма е Архондиса, която е описана и в книгата "Мед, маслини, октопод".

# 277
  • София
Аз почвам да обмислям Китира или Итака. Вероятно ще сме с кола, а не с кемпер.
Къде да търся настаняване? В планината или по брега?
Категорично не искам да е в най-туристическото място.

# 278
На Итака не съм отсядала. В Китира има само три населени места на брега - пристанището Диакофти, Капсали и Агия Пелагия. Второто и третото са туристически, Диакофти не е, и въпреки пристанището има изключително красив и чист пясъчен плаж. То е шепа разхвърляни къщи, а и помня, че не обичаш пясък (това е единственият плаж с фин пясък на острова).
Във вътрешността погледни Арониадика, Ливади, Потамос, Каламос, това са по-основните села с варианти за настаняване. Има и други. Можеш да прочетеш и знаеш-къде какво още мисля за острова, все хубави работи Simple Smile

# 279
  • София
змия, и на мен Китира ми е в списъка за посещение. Но ще видим кога ще й дойде времето. Дотогава ще следя вашите отзиви. Миналият месец и моят любим жив пътеводител за Гърция Евтихис Блецас направи две серии за Китира, макар и аз още да не съм ги изгледала целите заради пътуването, мисля, че са много добър ориентир за планиране (Китира - ден 1 и Китира - ден 2).

# 280
Здравейте. Не сме ходили досега на почивка в Гърция и моля за съвет , къде да отседнем. Петима сме и предпочитам вила на брега на морето . Пътуваме от Пловдив и предпочитам да е по близо да България. Къде да търся? В кой район?

# 281
Ако ще пътувате този или следващия месец, сетили сте се с няколко месеца закъснение.

# 282
Ако ще пътувате този или следващия месец, сетили сте се с няколко месеца закъснение.
Септември

# 283
  • Sofia
Здравейте. Не сме ходили досега на почивка в Гърция и моля за съвет , къде да отседнем. Петима сме и предпочитам вила на брега на морето . Пътуваме от Пловдив и предпочитам да е по близо да България. Къде да търся? В кой район?

На мен лично, от цяла Северна Гърция единствено Тасос ми е любим. Популярният Халкидики – не чак толкова, но пък, щом ще ходите за пръв път в Гърция, най-вероятно и там много ще ви хареса. От трите ръкава – бих заложила на Ситония.

# 284
Тасос е удобен от Пловдив и септември ще е по-спокойно. Иначе на сушата много ходят в Керамоти, аз за там нищо добро не мога да кажа, освен че има голям пясъчен плаж Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт