На море в Гърция 2022 - III

• 57 515
  • 760
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Тонка май е за Фанари. На Илинден ще са само те и граничните, ако минат рано сутринта. 😃
Защото по-късно и там ще стане навалица от дневни плажуващи.

# 301
  • София
Момичета, срам не срам, аз тоя Илинден за първи път го чувам. Blush Сега ще проверя къде точно се намира. Благодаря ви!

Тонка, запази още 1 нощувка за петък някъде и тръгвайте ден по-рано. В петък до обяд няма още такива опашки.
Миленка, няма начин. На работа сме. Аз затова не се и замислих, когато резервирах още от събота, за да не хабя нито ден от отпуската ни.

Аз много обичам нощното ставане и пътуване, но мъжът ми никога не го е приемал присърце. Е, ще се съгласи, няма друг избор. Да го погледнем от добрата страна - рано ще се позиционираме на плажа.

# 302
  • София
Имам един въпрос, дали си заслужава да отскочим само за един ден без нощувка до Лефкада? В момента сме на къмпинг на около 50 км от нея. Ако да, освен плаж, какво бихте препоръчали да разгледаме и къде евентуално да хапнем? Трети ден сме вече в Гърция и още не съм яла нищо морско Simple Smile

# 303
Къде сте? Лефкада не блести с морска храна. По-скоро до Превеза идете или от другата страна на Амбракийския залив, там са жестоки рибите и мекотелите. (писах пост с кръчми преди 2 седмици може би)

В Лефкада има смисъл да видите красивите сини плажове на западния бряг, но от столицата до там са още 50, а и сигурно ще е лудница в момента.

# 304
На Наксос за щастие не страдахме от студена вода и вятър, както мнозина други, но когато пет дни по-късно отидохме на Аморгос, бях изумена колко по-топла е там.

Аз така се почувствах миналата година, когато след Наксос отидохме на Серифос и Сифнос - водата беше поне няколко градуса нагоре. Но и като се замислих, там вятърът не се усещаше навсякъде, само около църквата Седемте мъченици на Сифнос хвърчаха коси и дрехи Simple Smile

И за да не е празен постът ми, искам да изкажа разочарование от таверната 5 steps in the sand в Скала Сикия. Специално едната вечер бихме път дотам, защото имаме хубав спомен отпреди години. Станала е много популярна и беше пълна, за разлика от съседните две на нея, даже и някои думи на български бяха понаучили, предвид аудиторията. Любезни сервитьори, бързо обслужване и дотам. Всичко, което ядохме, беше безвкусно, освен калмарите. Гръцката салата беше поръсена с магданоз, а вътре имаше варено яйце и малки чушки, които приличаха на люти. Не беше овкусена с нищо, донесоха ни да ни сложим сами "зехтин", който определено не беше зехтин. Мусаката нямаше никакви подправки, а панакотата се оказа крем-нишесте. Преди имаха плаж точно пред таверната - вече го няма, насипали са камъни, защото са разширили пристанището в залива. Нямам представа кога се е случило, не сме ходили много отдавна. Половината плаж все още го има, има и шезлонги пред най-далечната таверна, но по пясъка между чадърите се търкаляха боклуци и останки, за които си личеше, че са там отдавна Sad

# 305
Eх! Много са тъжни тези разкази, направо няма как да го лайкна.

# 306
И на мен ми стана много тъжно, плажовете там са си все така хубави и сини, но районът все едно запада. Въпреки невероятното количество туристи, които видяхме.

Aila, ако е за храна, ние в Лефкада не сме успявали да попаднем на заведение, което да похваля, освен в Понти, но то ще ви е съвсем далече. Но така и така сте в района, отидете поне да видите западните плажове и да добиете представа за острова.

# 307
  • София
Здравейте банда,
Ходил ли е някой скоро на Амулиани?
Има ли от къде да се купи риба, меса и пекарна?
Ще ходим за първи път там.

Пресни впечатления от Грипос също, ако има и от плажа пред него?
Има ли камери като на Тасос в реално време?

# 308
  • София
Пекарни има, мисля 2 бяха, за другото не мога да помогна - ние се хранехме в таверни. Това за Амулиани.

# 309
  • София
Привет от слънчева Гърция 🏄‍♀️🏊‍♀️🚣‍♀️
Ние сме в "лудницата" на Sithonia, но мястото или по-точно хотелът и районът толкова ни харесват, че сме тук за четвърти пореден път 🤪 Управителят на хотела вече ни посреща с "Добре дошли у дома" 😚 Половината хора в хотела са същите , с които и миналата година по това време пак бяхме ( явно не сме само ние пристрастени 🙃) - основно румънци и малко българи (за първи път има толкова много - 4 семейства).
Тази вечер бяхме в Klimataria Tavern в Метангици. Цените нямат почти никакво завишение спрямо миналата година, но хората определено бяха по-малко.
Надявам се синоптиците да бъркат прогнозата за края на седмицата и времето да остане топло.
Приятна почивка на всички 🤗

# 310
Привет от слънчева Гърция 🏄‍♀️🏊‍♀️🚣‍♀️
Ние сме в "лудницата" на Sithonia, но мястото или по-точно хотелът и районът толкова ни харесват, че сме тук за четвърти пореден път 🤪 Управителят на хотела вече ни посреща с "Добре дошли у дома" 😚 Половината хора в хотела са същите , с които и миналата година по това време пак бяхме ( явно не сме само ние пристрастени 🙃) - основно румънци и малко българи (за първи път има толкова много - 4 семейства).
Тази вечер бяхме в Klimataria Tavern в Метангици. Цените нямат почти никакво завишение спрямо миналата година, но хората определено бяха по-малко.
Надявам се синоптиците да бъркат прогнозата за края на седмицата и времето да остане топло.
Приятна почивка на всички 🤗
Здравейте, може ли да споделите кое е хотелчето? Благодаря! Весело лято! 🏖️

# 311
Мда, прогнозата е лоша..но за кратко.

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 18:26 от second

# 312
Момичета,има ли промяна в това кой да кара при влизане в Гърция,колата е моя,но пък мъжо шофира и не носим пълномощно

# 313
  • София
florin4eto, хотелът е Krotiri Resort.

# 314
  • София
Момичета,има ли промяна в това кой да кара при влизане в Гърция,колата е моя,но пък мъжо шофира и не носим пълномощно

Няма никакво значение кой шофира, ако собственикът е наличен.

Общи условия

Активация на акаунт