На море в Гърция 2022 - III

• 57 417
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
Освен да сте го хванали в другата посока и да се е върнал пак през Скопелос, не се сещам как Simple Smile

Иначе Скопелос има две пристанища, сигурно знаеш - в столицата и в Глоса, Глоса е по-близкото до Скиатос и някои кораби спират и на двете да качат хора.
Ние ползвахме Глоса за Скиатос и Скопелос таун за Алонисос, за по-кратко, удобно и евтино. Но някои кораби акостират само в града.
Явно сме хванали някаква промоция😂 Пускам снимки за доказателство.

Patitiri port. По това време нямаше друг ферибот от Скопелос до Волос, та си се поразходихме. Сега си спомних, че в google го засякохме, че сме там и изненадата беше много приятна.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 15:16 от BettyBoop

# 466
Яко Simple Smile  

Eто още няколко снимки от готиния Алонисос (Скопелос най-малко ми хареса от трите, прекалено комерсиален заради филма и определено не блестеше с плажове, за сметка на това популярните бяха пренаселени дори през септември)

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 15:46 от Параход

# 467
На мен ми хареса Скопелос таун. Имаше някакъв много особен бохемски дух старият град. Откъм плажове наистина не е уау. Скиатос в това отношение е много по-богат.

# 468
Градът е хубав, да, обаче и на кулинарната сцена не блестеше спрямо другите си съседи. От плажовете на Скопелос най-много ни хареса един, който не е особено популярен и се стига с ходене пеша и газене във водата - Ховоло. Дори е пясъчен.

# 469
Сърдечно благодаря за обяснението за Egnatia pass Simple Smile

# 470
Срам не срам, да питам....

Каква е разликата ?
yia sou - здравей
yia sas - здравейте
Yamas уж е наздраве(тост), но никога не съм чувал грък да го ползва.

# 471
sou - ти, sas - ви. Демек второто е притежателно местоимение за второ лице мн. ч. или учтива форма.

Ямас и аз трудно го запомних, въпреки че е от същия корен (мас е местоимението за 1 л. мн.ч.), повече казват кали орекси.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 17:24 от Параход

# 472
  • софия
Чакрите ми се наместват. На огромен плаж сме по-малко от 10 човека, а ние сме като бели лястовици.

# 473
Срам не срам, да питам....

Каква е разликата ?
yia sou - здравей
yia sas - здравейте
Yamas уж е наздраве(тост), но никога не съм чувал грък да го ползва.
Gia sou- Здравей
Gia sas- Здравейте
Stin igia mas/ giamas наздраве

# 474
  • Sofia
От плажовете на Скопелос най-много ни хареса един, който не е особено популярен и се стига с ходене пеша и газене във водата - Ховоло. Дори е пясъчен.

На Ховоло наистина много ни хареса – там видяхме дори малък скат (никъде другаде в Гърция не сме попадали на тази животинка). Отделно, имаше доста змиорки и октоподчета.
Абе, трябва да се хвана да разкажа, гарнирано със снимков материал. Макар да ходихме отдавна, спомените ми са ярки.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 21:20 от Blаck Cat

# 475
На Ховоло наистина много ни хареса – там видяхме дори малък скат (никъде другаде в Гърция не сме попадали на тази животинка).

Попадали сме ние, ама в тигана, препържен до хрупкавост Simple Smile σαλάχι е за поръчване. Непременно сподели, като ти дойде музата, еле пък снимки.

# 476
  • Стара Загора
Поздрави от Корфу. Пристигнахме днес по обяд, понеже мъжа ми не искаше предварително билет за ферибота от до Лефкими  ( искаше да види колко ще се набута на място 😂) билета ни струваше 49Е за двама възрастни и автомобил, а билета онлайн беше 34Е.Настанихме се за тази вечер в едни Студиа Никос и Виви - доволни сме , намират се насред нищото в една горичка от маслинови дръвчета- пълна тишина и спокойствие - утре ще направим плаж на Исос и смятам да нощуваме около Палиокастрица. Задължително ще си направим разходка до  Паксос и Антипаскос , но не знам още кой ден. Пускам снимки от днес - първи впечатления.[/img][/img][/img]

# 477
Палеокастрица е чудесна, няма да съжалявате Simple Smile

# 478
  • София
Това са снимките на niditop3 - не знам дали съм единствената, която не ги виждаше, но пипнах малко - защото броя дните до нашето заминаване за Корфу и всичко написано за острова ми е важно  Simple Smile

# 479
  • Стара Загора
Благодаря, Vivi! Видях , че нещо не се виждат, но нямах време да търся.

Общи условия

Активация на акаунт