На море в Гърция 2022 - III

• 57 254
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,

Въпрос към редовно пътуващите до Гърция и тези, които наскоро са били там: Как е положението с набезите по колите, които не са паркирани на охраняем паркинг или такъв към хотел? Предстои ни пътуване до Неа Перамос и ни предупредиха , че в Гърция имало нарастваш проблем с разбиването на коли. Благодаря предварително на всички отзовали се .

# 91
  • София
Нямахме никакъв проблем, нито около нас е имало разбита кола или нещо подобно. Амулиани.

# 92
Здравейте,

Въпрос към редовно пътуващите до Гърция и тези, които наскоро са били там: Как е положението с набезите по колите, които не са паркирани на охраняем паркинг или такъв към хотел? Предстои ни пътуване до Неа Перамос и ни предупредиха , че в Гърция имало нарастваш проблем с разбиването на коли. Благодаря предварително на всички отзовали се .
Като гледате клипове във ФБ, гледайте добре! Колко голям идиот трябва да си, за да си паркираш колата под дървета близо до плаж и да си оставиш борсета на предна седалка? Е това е нарастващ проблем-хорската глупост.

# 93
  • София
Здравейте,

Миналата година имаше много оплаквания за разбити коли точно в района на Неа Перамос. Не оставяйте ценни вещи в колата.

# 94
Здравейте,
Може ли малко напътствие... Като за човек, който не е ходил никога... Големият талон на автомобил трябва да се носи или само копие на него?
Може ли някой добър турист да начертае кратък маршрут за уикенд в Гърция. През Златоград за Ксанти или орез Маказа за Гюмюрджина. С ношувка в Ксанти или Гюмюрджина.( може да препоръчате нещо хубаво и чисто с паркинг, за една ношувка цената няма значение) Да разгледаме градчето (някакви препоръки за места за посещение, забележителности, таверни)... И втория ден да отскочим сутринта до най близкия плаж да го видим и да потопим крака и да хапнем.(моля предложете някое местенце)
Извинявайте за искането на напътствия като за малки деца. Но сме двойка на по 40 и никога не сме излизали от България. И сега го правим като подарък за рожденния ден на единия. Просто се надяваме на хубав уикенд.
БЛАГОДАРЯ!

# 95
Някой да е на Цикладите в момента, да каже как е времето? На Тинос сме и духа един студен вятър, а и морската вода е неприятна за плуване. Не ходим за първи път по тези острови, вятър ни е духал много, но е било топло, а сега вечер обикаляме със суичери и замръзваме 😠
Четох преди да тръгнем, че духа повече тук, но студ не очаквах, а косата вече се отказвам да я реша, прилича на разплетена кошница постоянно 😄Чудим се да се местим ли на някой друг, Парос например, или и там ще е същото…Прогнозата е за вятър навсякъде (okairos гледам).
Иначе ако се абстрахираме от вятъра, Тинос е прекрасен, пълен е с малки фотогенични селца, плажове и вкусно ядене.

# 96
Чета цени коментирате. Аз след Цикладите изживях лек шок на Ситония, където цените са по-високи. Като най-ниски ми се видяха на Парос, на Наксос пропуснахме таверните заради инцидента ми на плажа. Санторини е скъп, но пак успяхме да намерим страхотно място и прилични цени. На следващата година посетихме Ситония, където всичко беше с по 4 евра отгоре. След това бяхме на Кефалония 2 поредни години. Първата година на север и си беше много добре от към цени и таверни. Втората година ми бяхте наплашили, че на юг заведенията не стават и цените били много високи. Да, ама не. Много добри заведения случихме, цените бяха по-високи но тогава вече всичко беше почнало да се покачва и пак не бяха по-високи от предишната година на Ситония. Като се замисля още 2020 на Ситония ме чарджиха по 4-5 евро за наливна бира.
За тази година не знам. Всъщност мисля, че миналата година са вдигнали цените и може би тази няма да ги пипат. Ако се добера до там ще видя.
И един въпрос имам от Варна кой е най-близкият и приятен гръцки плаж.

# 97
  • В сърцето на трима мъже...
Вихрят се едни цени в последните постове, та да се включа и аз от Корфу.
За начало ще кажа, че избягваме пълни, масови курорти и предпочитаме пясъчни плажове, затова се насочихме към Marathias, с близки плажове Маратиас, Санта Барбара, Агиос Георгиос, Исос.
Та в селцето вечеря за двама в таверна 30-40 евро, като в цената от 40 примерно включваше цяла риба лаврак, пържени патладжани, саганаки, плюс узо и местна наливна бира. Гръцката салата е 7 евро, а хот-дог на Исос бийч струваше 3.50. На плажа Маратиас две фрапета са 5 евро, а бирата по 5.
Днес, например, обикаляхме из острова и стигнахме до 7-th Heaven /след Сидари/, като сметката за пепси, фреш портокал, сода и 2 десерта беше 24 евро.

# 98
Като гледам цените и на настаняванията, май, май ще се местя в темите за Южна Италия и Сицилия😀

# 99
Санта Барбара ♥️ първото ни море в Гърция беше там. Нейде из пуштинака имаше една чудесна таверна, мисля че беше Барбадос.
В Корфу таун сме яли едно от най-евтините и вкусни сувлакита, беше в заведение тип закусвалня на самообслужване. От там си купих и най-яките ръчно правени кожени сандали. Дъщеря ми това лято достигна моя размер и си присвои розовите 😁
Всичко мога да преглътна, обаче 5 евро за наливна бира не мога. Пия и обичам бира, че аз за 6.50 си взех Санторинско магаре от Ия. За крафт бира и 10 евро ще им дам, ама не и за наливна. Затова в Гърция най-често поръчвам рецина.

# 100
Привет:) Като говорим за цени тази вечер в Pelekas( Корфу) платихме 50 евро за порция филе от риба треска в червен лют сос( традиционно ястие за Корфу), октопод, свинско сувлаки, чаша вино, узо и сок. Струва ми се нормално и всичко беше много вкусно. Лютичкото ни дойде в повече, но поне опитахме местна кухня:) Селцето е много симпатично. Решихме да го посетим след Глифада бийч. Хубав плаж, бистра вода, но прекалено пренаселен.

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 22:13 от BettyBoop

# 101
Бети, може ли името на таверната и локация моля?

# 102
Бети, може ли името на таверната и локация моля?
Jimmy's Restaurant, селцето е Pelekas.
В района има и много симпатичен манастир Monastery Mirtiotissas, а над селото наблюдателница с панорамна гледка.

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 22:12 от BettyBoop

# 103
  • Sofia
Някой да е на Цикладите в момента, да каже как е времето? На Тинос сме и духа един студен вятър, а и морската вода е неприятна за плуване. Не ходим за първи път по тези острови, вятър ни е духал много, но е било топло, а сега вечер обикаляме със суичери и замръзваме 😠
Четох преди да тръгнем, че духа повече тук, но студ не очаквах, а косата вече се отказвам да я реша, прилича на разплетена кошница постоянно 😄Чудим се да се местим ли на някой друг, Парос например, или и там ще е същото…Прогнозата е за вятър навсякъде (okairos гледам).
Иначе ако се абстрахираме от вятъра, Тинос е прекрасен, пълен е с малки фотогенични селца, плажове и вкусно ядене.

Относно настоящия момент, не мога да ти кажа какво е положението, но в този свой пост отпреди време съм споделила какъв вятър ни брули и какъв студ брахме на Наксос в самото начало на септември. Simple Smile

# 104
Благодаря, Black cat! Явно досега сме имали луд късмет с времето на Цикладите, а вече 9-10 години почти нямаме пропусната година. Такова чудо не е било, на морето да навличам малкото дете с два суичера 🤨

Цените в заведенията тук нямат разлика с предишни години, дори в някои по-малки села виждам цени, каквито отдавна не съм мяркала в Гърция. На Тинос много уважават артишока и го слагат навсякъде - на салата, на разядка, на прословутия Тиноски омлет, (който мен обаче не ме впечатли) и в нещо като баница. Имат си няколко видя местно сирене и хубави сладки с бадемов марципан, едните са точно като специалните амигдалота от Сифнос. Като се вредя за лаптопа, ще кача малко снимки.

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 23:16 от Deviant Art

Общи условия

Активация на акаунт